Cristian Tudor Popescu îl atacă pe Alexandru Arșinel, la câteva ore după moartea actorului: "Impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna"

 Dumba Gabriela
.

Cristian Tudor Popescu îl atacă pe Alexandru Arșinel, la câteva ore de la moartea actorului. Sub titlul „Arta ortului', Cristian Tudor Popescu a transmis, vineri dimineață, pe pagina sa de Facebook, un mesaj despre cele două evenimente din societatea românească, petrecute joi: demisia lui Sorin Cîmpeanu din fruntea Educației după acuzațiile de plagiat și moartea lui Alexandru Arșinel.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cristian Tudor Popescu vorbește despre un „principiu al imposturii' în cazul lui Cîmpeanu, dar și al lui Alexandru Arșinel. De asemenea, CTP critică felul în care televiziunile s-au raportat la moartea actorului.

alexandru-arsinel-1200×678-2alexandru-arsinel-1200×678-2

Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu după moartea lui Alexandru Arșinel

„Ministrul S. Cîmpeanu a fost demisionat din funcție. Maestrul, ba chiar marele maestru, Al. Arșinel a fost demisionat din viață, după ce s-a legat cu lanțuri de scaunul de director la Teatrul de Revistă, în care intenționa să putrezească', a scris CTP pe Facebook.

„În cazul Cîmpeanu, enunțam un principiu al imposturii. Iată încă unul, inspirat de acest Arșinel: impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna. Istoria artelor nu duce lipsă de mucavale perene.

În rolul de mort înregistrează așa-zisul comic, care, atârnat în meserie de fusta cu adevărat marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile, poate cel mai mare succes al carierei sale, comparabil cu cel al vânătorului de rinichi', a mai scris gazetarul.

Citește și: Alexandru Arșinel, de urgență la spital, din nou!Ce diagnostic a primit actorul de 83 de ani

Citește și: Alexandru Arşinel a fost transferat la ATI. Ce au anunțat medicii:„Având în vedere…’

Citește și: Averea lui Alexandru Arșinel: patru imobile, iar vila de la 2 Mai o închiriază pentru turiști.Cât costă cazarea pentru locuința de la mare

CTP face referire la faptul că, în 2013, Alexandru Arșinel a fost acuzat că a beneficiat de tratament preferențial, când a primit transplantul de rinichi în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare.

În finalul mesajului său, CTP observă modul în care televiziunile au raportat despre moartea lui Arșinel:

„Gem ecranele de ode. Există și o artă a ortului popii. Om muri și om vedea nu e mai puțin adevărat decât om muri și om orbi. Iluzia că moartea și timpul despart grâul de neghină e o iluzie. De unde și putrefacta cugetare „Despre morți numai de bine”'.

Alexandru Arșinel a murit în seara zilei de 29 septembrie

Alexandru Arșinel a murit pe 29 septembrie 2022, fiind o zi extrem de tristă pentru scena teatrului românesc, căci a mai coborât o stea. Artiștii care l-au cunoscut sunt îndurerați pentru că maestrul le-a oferit tuturor lecții importante despre viață și meserie.

Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie la Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit.

„Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI’, se preciza într-un comunicat transmis de Spitalul Universitar de Urgență.

Artistul se plângea atunci de dureri anormale, pe lângă slăbiciunea pe care o are în mod curent în ultima perioadă. În ultima perioadă, starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit, iar medii au decis să-l intubeze și să-l ventileze artificial.

În luna aprilie 2021, actorul a avut COVID 19 și a ajuns la Spitalul Matei Balș din București. În anul 2013, Alexandru Arșinel a trecut printr-o operație de transplant de rinichi.

Vedeta a suferit două intervenții la nivelul inimii pentru reglarea respirației.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton