Cristi Minculescu, despre boala ereditară care i-a distrus familia și i-a omorât tatăl: „Nu există teamă mai mare decât…”

 Borcilă Andreea
.

Cristi Minculescu, despre boala ereditară care i-a distrus familia și i-a omorât tatăl. Liderul trupei Iris a vorbit deschis despre afecțiunea de care suferă atât el, cât și sora lui, de care s-a apropiat foarte mult. Ambii au moștenit-o de la tatăl lor, care s-a stins din viață la numai 54 de ani.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cristi Minculescu, liderul trupei Iris, este unul dintre cei mai apreciați artiști de rock din România și a făcut furori cu piesele sale, pe care fanii le fredonează chiar și acum. În plan personal, vedeta este o prezență discretă, care nu vorbește foarte des despre viața sa privată. Recent însă artistul și-a deschis sufletul și a povestit despre afecțiunea care i-a distrus familia și i-a omorât tatăl. Din nefericire, atât el, cât și sora sa au moștenit-o din familie. 

Cristi Minculescu a câștigat numele IrisCristi Minculescu a câștigat numele Iris

Liderul trupei Iris a fost diagnosticat cu aceeași boală ca sora lui, o afecțiune pe care au moștenit-o de la tatăl lor, care s-a stins din viață la doar 54 de ani. Când vine vorba despre sora lui, artistul s-a înțeles întotdeauna foarte bine. Celebrul solist a simțit mereu nevoia să o protejeze, mai ales după ce a aflat că au ceva în comun: boala de care suferă amândoi. 

Citește și: EXCLUSIV! Cristi Minculescu s-a lăsat pe mâna medicilor!Ce tratament urmează artistul de 60 de ani

Citește și: Viața din spatele scenei.Cristi Minculescu spune tot despre experiența Iris

Citește și: Strategia lui Putin în Ucraina.De ce evită „din toate puterile' întâlnirea cu Zelenski

Citește și: Ce pedeapsă a primit Dani Mocanu după ce a instigat la ură și violență împotriva femeilor.Sentința e definitivă

Cristi Minculescu, despre boala ereditară care i-a distrus familia

Cristi Minculescu și sora lui au o relație specială și sunt foarte apropiați. Sora vedetei este o prezență foarte discretă, însă e prezentă la concertele fratelui său. Într-un interviu acordat pentru Fanatik, artistul povestește cum a devenit mai apropiat și mai atent cu sora lui după ce au fost diagnosticați, amândoi, cu polichistică hepatoacută. 

„Este o boală ereditară pe care o am atât eu, cât și sora mea. A fost foarte greu, bineînțeles. Toți cei care au fost diagnosticați cu o boală gravă știu cât de greu este și psihic, fizic nu mai spun. Dar eu am fost un norocos al sorții și am reușit să ies învingător din această încercare.

De regretat…poate faptul că la momentul respectiv nu am explicat public mai bine care este cauza aceste boli și atunci am lăsat loc unor speculații și comentarii care nu au nicio legătură cu realitatea', a răspuns vedeta. 

Cea mai mare frică a artistului a fost atunci când era bolnav și, în mod real, nu știa dacă o să supraviețuiască: „probabil nu există teamă mai mare decât cea pentru viața ta, cu excepția celei pentru viața unei persoane foarte dragi ție'

Cristi Minculescu, despre relația cu părinții lui 

Celebrul artist a fost mereu foarte apropiat de părinții lui, așa cum este acum cu sora sa. Artistul își amintește că erau foarte înțelegători și moderni. Faptul că erau mari iubitori de muzică, i-au făcut mult mai ușoară alegerea de a merge pe acest drum artistic. 

„Cu siguranță am învățat foarte multe de la ei, despre viață, despre muzică. Singurul regret este că nu am avut mai mult timp la dispoziție, împreună. Cred că sentimentele mele pentru ei sunt transpuse cel mai exact în piesa noastră, Amintiri, care este de o mare sensibilitate și care ajunge la inimile tuturor celor care nu-și mai au părinții aproape', a mai spus el pentru sursa citată. 

Adevărul din spatele bolii de care suferă Cristi Minculescu

Într-un interviu pe care artistul l-a acordat în 2018, pentru revista VIVA!, el a explicat care este adevărul din spatele bolii de care suferă. Mai mult, solistul a fost judecat pe nedrept și mărturisește că, atât personal, cât și artistic s-a simțit vulnerabil din această perspectivă.

Cred că au fost mai multe situații, dar cea mai importantă care-mi vine în minte este atunci când s-a afirmat în presă că problemele mele medicale urmate de transplantul de ficat sunt consecința alcoolului.

Nu neg faptul că am făcut câteva excese la viața mea, dar în niciun caz acesta nu a fost motivul transplantului de ficat, ci o boală ereditară, genetică, pe care am moștenit-o de la tata și pe care o are și sora mea, din păcate: polichistoză hepato-renală‘, a fost răspunsul lui Cristi Minculescu, de la acea vreme.

Sursă foto: arhivă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton