Cristi Minculescu, 14 ani de la transplantul care i-a dat a doua șansă la viață. Cât a costat atunci operația și cum se simte acum, artistul

 Dumba Gabriela
.

În martie se împlinesc 14 ani de la operația care i-a dat a doua șansă la viață lui Cristi Minculescu. Intervenția salvatoare a avut loc pe 24 martie 2009, într-un spital din Regensburg, Germania, atunci când Rodica, fosta soție a artistului, i-a donat 65% din lobul drept al ficatului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cristi Minculescu a suferit de boala hepatoacută, o afecțiune moștenită de la tatăl lui, ce duce la apariția chisturilor pe ficat, afectând funcțiile acestui organ. De-a lungul timpului, boala a evoluat și Cristi Minculescu a avut nevoie de un transplant de ficat. Doctorul Dorel Săndescu a fost cel care l-a monitorizat periodic pe artist, în perioada bolii.

cristicristi

Cristi Minculescu avea „un ficat enorm, de 22 de kg!'

Într-un interviu mai vechi, medicul timișorean Dorel Săndescu și-a amintit despre cât de greu a fost să-l convingă pe Cristi Minculescu să accepte transplantul hepatic.

„Întotdeauna când încercam să abordez subiectul, respingea orice idee de dialog. Spunea: te rog frumos, vrei să strici totul? Vrei să ne certam? Ţi- am cerut eu ceva? M-am plâns eu de ceva? El fiind un caz cu totul deosebit medical, cu un ficat enorm de 22 de kg….

Ştiam că asta este singura lui şansă şi am fost gata să îmi asum acest risc. Până la urmă a acceptat şi el este ca un copil: în tot ce face este un copil mare şi aici s-a comportat exact aşa.

Aşa sunt şi copiii: refuză vehement orice contact cu doctorul, dar apare acel moment când se lasă total în voia doctorului şi exact aşa a făcut şi el', a povestit medicul, pentru Digi24.

Operația s-a desfășurtat pe 24 martie 2009, într-un spital din Regensburg, Germania. Rodica, fosta soție a artistului a fost cea care i-a donat 65% din lobul drept al ficatului.

Transplantul a reușit! Organul a fost acceptat. Cele două intervenții chirurgicale suportate de Cristi și Rodica Minculescu au fost făcute paralel. Transplantul hepatic efectuat marți lui Cristi Minculescu s-a încheiat după zece ore.' a declarat, ala momentul respectiv, Cosmin Nicoară, impresarul trupei Iris, potrivit unica.ro.

Citește și: Ana Maria Pop și Daniel Pavel s-au mutat împreună. Cum fac față conviețuirii: „Deși se spune că nu duci problemele de la muncă acasă, noi…’ / EXCLUSIV

Citește și: Monica Gabor a împlinit 35 de ani. Ce relație există între ea și sora ei, Ramona Gabor: „Îmi este dor de tine'

Citește și: Ce mesaj emoționant a scris Ștefan Bănică după moartea lui Mitică Popescu:’Mulțam frumos pentru ce am învățat de la tine, domnule…’

Cât a costat operația de transplant a lui Cristi Minculescu, acum 14 ani

Operația de transplant a lui Cristi Minculescu a durat în jur de 10 ore și s-a încheiat cu succes, costurile fiind suportate de Ministerul Sănătății.

„Ministerul Sănătății plătește doar costul intervenției chirurgicale, adică 47.000 de euro, restul suportă familia. Este un gest de respect și de recunoștință pentru un artist care ne-a încântat sufletele', a declarat pe 1 martie 2009 ministrul Sănătății, Ion Bazac, potrivit Cotidianul.

Cum se simte Cristi Minculescu acum, la 14 ani de la transplant

Sfârșitul anului 2022 l-a prins cu agenda plină de concerte și show-uri cu trupa. Recent, liderul trupei Iris a trecut și printr-o schimbare de look. El s-a tuns, renunțând la părul lung cu care și-a obișnuit fanii ani la rând.

„Am avut săptămâni cu show-uri de luni până duminică, fără pauză, dar nu ne plângem. Nu există loc în care să ne simțim mai bine decât pe scenă. A fost o vară plină, iar acum urmează perioada sărbătorilor de iarnă care este la fel. Poate după Revelion să reușim să ne odihnim puțin.

Mă simt foarte bine, într-adevăr, din toate punctele de vedere. Sunt plin de vitalitate și binedispus, mai ales că am și un nou look. Am luat cu asalt și TikTok-ul. Trebuie să mă urmăriți', a spus Cristi Minculescu, la sfârșitul lunii octombrie 2022.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton