Covorul roșu dispare de la Premiile Oscar 2023: "Nu se va face vărsare de sânge". Cu ce va fi înlocuit

 Oana Pantazi
.

Anul acesta, ceremonia Premiilor Oscar va fi puțin diferită, după ce organizatorii au decis să dispară celebrul covor roșu, pe care, de-a lungul anilor, au defilat mii de vedete de A-list. Schimbarea este una de proporții, dat fiind că, începând din anul 1961 și până acum, vedetele au defilat întotdeauna pe covorul roșu. Iată cu ce va fi înlocuit!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Anul acesta, pe 13 martie, după 62 de ani, vedetele prezente la Premiile Oscar vor defila pentru prima dată pe un covor de altă culoare decât cel devenit iconic de-a lungul anilor. Organizatorii au luat decizia de a elimina faimosul simbol al evenimentelor de gen, așa că Teatrul Dolby din Los Angeles își va primi celebritățile anul acesta într-un mod diferit.

Oscars 2023 preparations in Los AngelesOscars 2023 preparations in Los Angeles

Covorul roșu dispare de la Premiile Oscar 2023

La fel de importantă aproape ca decernarea premiilor, pentru vedete a fost întotdeauna defilarea pe covorul roșu, unde se lasă pozate și intervievate înainte de ceremonie. Iată însă că, în 2023, covorul roșu a dispărut de la Premiile Oscar, fiind înlocuit cu unul într-o culoare mult mai cuminte, și anume cea a șampaniei…

Citește și: Filmul „Imaculat', propunerea României la Oscar 2023. Interviu EXCLUSIV cu regizoarea Monica Stan, care a conceput filmul după experiența ei personală: „Cumva mă bântuia'

Citește și: Bianca Patrichi, după ce Crina Abrudan a fost eliminată de la Survivor 2023: „Te porți ca un jeg…'

Citește și: Ce prețuri sunt la restaurantul lui Cătălin Scărlătescu. O porție de cartofi costă cât un meniu întreg

Mai în glumă, mai în serios, Jimmy Kimmel, gazda ceremoniei de anul acesta, a dat și o explicație cu privire la decizia luată de organizatori, notează itv.com.

'Cred că asta e grozav. Toată lumea se întreabă dacă vor fi probleme anul acesta. Dacă va fi vreo violență și anul acesta. Sperăm că nu. Dar dacă va fi, cred că decizia de a alege mai degrabă cu un covor de culoarea șampaniei decât un covor roșu arată cât de multă încredere avem că nu se va face vărsare de sânge', a spus Kimmel făcând referire, evident, la episodul de anul trecut, când Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock pe scenă.

Până acum însă, organizatorii ediției Premiilor Oscar 2023 nu au explicat de ce au luat această decizie.

Oscar 2022, o ceremonie de neuitat

Premiile Oscar 2022 vor rămâne cu siguranță în istorie ca seara în care Will Smith l-a pocnit pe Chris Rock în fața unei săli întregi și a milioane de telespectatori. Probabil că nu mai este nimeni de pe planetă care să nu știe că Will Smith i-a dat o palmă lui Chris Rock, la gala Oscar 2022, după ce comediantul a făcut o glumă despre soția sa. Jada Pinkett suferă de o boală autoimună în urma căreia și-a pierdut tot părul, iar gluma lui Chris Rock, referitoare la faptul că Jada este cheală, l-a înfuriat pe actor.

Ulterior, Smith și-a cerut scuze public și i-a cerut scuze și lui Chris Rock, dar răul fusese deja făcut… iar asta s-a putut remarca în miile de comentarii negative ale internauților la adresa lui Will Smith. Palma dată avea să-l coste și pe plan profesional, fiindcă Smith a fost interzis la Oscaruri pentru zece ani.

Pe 8 aprilie 2022, Academia de film de la Hollywood a anunțat că lui Will Simth i se va interzice participarea la Oscaruri pentru următorii 10 ani. Ceea ce trebuia să fie un motiv de sărbătoare pentru actor, întrucât a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor, s-a transformat într-un moment dificil.

„A 94-a ediție a Premiilor Oscar trebuia să fie o sărbătoare a celor mulți din comunitatea noastră care au depus un efort incredibil în ultimul an. Cu toate acestea, acele momente au fost umbrite de compartamentul inacceptabil și dăunător pe care l-am văzut pe scenă la domnul Smith’, au declarat David Rubin și Dawn Hudson, președintele și șeful executiv ai Academiei de film de la Hollywood.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton