Constantin Enceanu este unul dintre mai apreciați interpreți de muzică populară din România. Cântărețul a rememorat momentele din perioda Revoluției din 1989 și recunoaște că a rămas marcat. Acesta a mărturisit cum a trăit zilele din decembrie la Filiași, județul Dolj.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Constantin Enceanu își amintește cu groază de Revoluția din 1989. Artistul lucra la acea vreme la ziarele angajaților și nu i s-a dat voie să plece de la muncă înainte de miezul nopții. De asemenea, artistul și-a adus aminte că socrul lui trebuia să plece la Timișoara, iar soacra sa regreta că nu a apucat să taie porcul de Crăciun.
În momentul izbucnirii Revoluției, Constantin Enceanu se ocupa de distribuirea ziarelor către angajați, dar și de stația radio din fabrică și mărturisește că în acele zile nu a putut pleca de la muncă. Timp de câteva zile, artistul nu a știut nimic de socriul lui.
Citește și:Cât costă meniul de Crăciun propus de Cătălin Scărlătescu.Curcanul costă aproape 3 mii de lei
Constantin Enceanu lucra în fabrică în timpul Revoluției din 1989
Constantin Enceanu, 58 de ani, a trăit perioada Revoluției și a rămas marcat de unele evenimente petrecute în 1989. Artistul de muzică populară a rememorat perioada în care lucra la fabrica Transformatoare încă din 1984 și se ocupa de distribuirea ziarelor către angajați. Pe 22 decembrie 1989, Constantin Enceanu nu a mai avut voie să plece acasă înainte de miezul nopții.
„La Revoluție lucram la Transformatoare. Din 1984 eu am fost angajat la Transformatoare Filiaș și din 1985 răspundeam de ziarele angajaților.Aveam stația de radioamplificare în primire și mă ocupam și de abonamentele CFR ale celor care făceau naveta. Revoluția m-a prins când eram acolo în sală. Îmi aduc aminte că cei de la partid mi-au spus să stau acolo, să nu plec acasă că va trebui să anunțăm dacă e nevoie de ceva să informăm muncitorii din fabrică', a povestit artistul pentru wowbiz.ro.
Constantin Enceanu: ” Stresul era să nu ne vadă teroriștii „
Interpretul de muzică populară a mărturisit că teama se instalase rapid la Filiași, iar el trebuia să meargă acasă la soacra sa să taie porcul de Crăciun. Socrul său lipsea, fiind dus la Timișoara, iar zile întregi nu a mai știut nimic de el. Constantin Enceanu a povestit că trebuia să meargă cu grijă la lumina unei lanterne, pentru a nu fi văzut de teroriști.
„În dimineața de 23 decembrie m-am întors la fabrică la Filiaș și am stat până seara. Nu prea aveam voie să părăsim fabrica, eram cumva dați în consemn să nu părăsim fabrica decât cu aprobarea conducerii. Într-un târziu, am plecat acasă și l-am luat pe finul pentru că trebuia să tăiem porcul. Era pentru prima dată în viața mea și a trebuit să mai aduc câțiva vecini să tăiem porcul. Se auzeau împușcături pe stradă așa că am făcut porcul la o lampă, o lanternă tocmai ca să nu ne vadă teroriștii pentru că la noi era deja instalată o teroare.Era două noaptea îmi aduc aminte și se mai auzeau împușcături pe stradă, iar stresul ca nu cumva să ne vadă teroriștii era extraordinar de mare.„, a mai spus Constantin Enceanu.
Socriul lui Constantin Enceanu se confruntă cu mari probleme de sănătate după șocul Revoluției din 1989
Zilele Revoluției au fost extrem de grele la Timișoara, iar socrul artistului a revenit acasă la Filieși după câteva zile. Cu toate astea, bărbatul se confruntă cu probleme de sănătate și a urmat o perioadă extrem de dificilă pentru acesta. Constantin Enceanu a dezvăluit că tatăl soției sale s-a îmbolnăvit foarte rău.
„Socrul meu s-a întors pe 24 de la Timișoara. A avut un șoc extraordinar de puternic când a ajuns în gară în Timișoara. A fost șocat, a avut momente în care nu își mai aducea aminte nici unde a fost nici ce a făcut.Atunci, din câte am înțeles noi, un vas de sânge i s-a umflat și ușor, după câteva luni a început să aibă probleme de sănătate, iar după câțiva ani a ajuns să se îmbolnăvească foarte rău. Pentru el a fost un șoc și de aici s-a declanșat boala lui„, a adăugat Enceanu.
Sursa foto: Facebook