Scandal neașteptat între Gheorghe Turda și Constantin Enceanu: „ Nu e normal la cap”

 Sutiu Theodora
.

Doi dintre cei mai respectați interpreți de muzică populară, Constantin Enceanu și Gheorghe Turda, au început un război pe care puțini l-ar fi văzut posibil. Se pare că totul a pornit de la repertoriul muzical. Ei s-au întâlnit la un eveniment, unde s-au aruncat mai multe vorbe grele.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Gheorghe Turda a povestit, la Antena Stars, că la acea petrecere lucrurile au degenerat imediat cum a luat microfonul în mână. Nici bine nu a apucat să rostească primele versuri dintr-o doină că Enceanu l-a întrerupt.

„Eu am cântat o doină, nici n-am cântat doua versuri din strofa doinei, că s-a ridicat şi a început să urle la mine. A urlat pur şi simplu. Urla bazaconiile lui, nici nu mă interesează, că nu vreau să reproduc ce a spus. M-a derutat total, m-a întrerupt din cântare şi bineînţeles că toată lumea a rămas stupefiată de gestul lui', a declarat Gheorghe Turda la Antena Stars.

enceanu-1enceanu-1

Turda, despre Enceanu: „Nu este normal la cap'

Atunci când a fost întrebat dacă bănuiește ce motiv a avut Constantin Enceanu pentru această reacție, Gheorghe Turda a zis despre colegul lui de breaslă că „Nu este normal la cap'.

Întrebat de la ce a pornit scandalul dintre ei și de ce a avut Constantin Enceanu o astfel de reacție atunci când Gheorghe Turda a început să cânte, acesta a afirmat că interpretul de muzică populară 'nu este normal la cap'.

„Eu sunt cântăreţ de operă polivalent din multe puncte de vedere, muzică de operă, am terminat belcanto, el ce a terminat la viaţa lui, ce pregătire muzicală are individul?

Invidii, nu ne mai suportă pe noi, valorile din generaţia de aur, şi vin haştagii ăştia din folclor ca să ne demonstreze că ei sunt buricul pământului. A fost obraznic, nu se face aşa ceva, să întrerupi un artist de valoarea lui Gheorghe Turda, ca să începi să ţipi şi să faci haz şi bazaconii', a adăugat Gheorghe Turda.

După acest eveniment, Gheorghe Turda a afirmat că l-a iertat deja pe Constantin Enceanu pentru gafa pe care a făcut-o, însă l-a sfătuit să se apuce să învețe lucruri legate de muzică de la el, nu să îl „agreseze'.

Citește și: Cum se înțelege Constantin Enceanu cu soția lui, după o căsnicie de 36 de ani:

Citește și: Cum plătesc angajații lui Constantin Enceanu dacă sunt uituci

Citește și: Andreea Mantea, primele declarații după ce s-a zvonit că este iar însărcinată

Citește și: De ce fiul Andreei Mantea nu a fost recunoscut la început de Cristi Mitrea: „Mi-am dorit să nu repet niște greșeli’

Între Constantin Enceanu și Gheorghe Turda este o diferență de 14 ani

Gheorghe Turca a studiat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima' din Cluj, unde a fost elev eminent. Încă din anii studenției s-a impus ca interpret, prin calitățile deosebite ale timbrului său vocal, bogăția și valoarea repertoriului ales. A interpretat și arii din operă și operetă. Din 1973 este licențiat în artă, specialitatea muzică clasică.

Pe de altă parte, Constantin Enceanu, fostul director al Ansamblului Folcloric „Maria Tanase', se poate declara unul dintre cei mai norocoși interpreti de muzica populara din Romania. În liceul (Liceul Energetic Craiova) a absolvit si cursurile școlii Populare de Arta din Craiova, clasa Paula Dogaroiu.

În perioada 1985-1991 a participat la 19 concursuri si festivaluri din tara, unde a câstigat, nenumarate premii, culminând cu: Premiul I la Corabia (1991), Premiul I la Festivalul „Maria Tanase' – Craiova (1991), „Topul anului 1991' – concurs organizat de Radio Televiziunea Romana (1992).

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton