Cine este Sorin Bontea. Tot ce nu știi despre juratul Chefi la Cuțite: biografie, familie, carieră

 Oana Pantazi
.

Cine este Sorin Bontea. Este pe micul ecran de mai bine de un deceniu, iar rolul de jurat la Chefi la cuțite, alături de Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, i se potrivește de minune. De altfel, faimosul chef a dobândit un capital suplimentar de popularitate după ce a câștigat Asia Express alături de Răzvan Fodor. În vârstă de 53 de ani, chef Bontea are o soție și doi copii superbi, însă mărturisește că meseria aleasă l-a ținut nu o dată departe de familie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

E greu de crezut că mai există cineva care nu știe cine este Sorin Bontea, cu atât mai mult cu cât faimosul jurat de la Chefi la cuțite se pregătește să inaugureze, în această seară, cel de-al 11-lea sezon al faimosului show culinar alături de colegii și bunii săi prieteni Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

cine-este-sorin-bontea-16cine-este-sorin-bontea-16

Cine este Sorin Bontea. Lucrează în bucătărie de la 16 ani

Sorin Bontea s-a născut pe 2 martie 1970 la București, într-o familie modestă (mai are trei frați), iar începutul în meserie nu a fost ușor pentru el, după cum a povestit.

„Am lucrat ca ajutor de bucătar la restaurantul Minion. Aveam 16 ani, iar în prima fază lucram numai dimineața, ca să pot ajunge și la școală. Am făcut de toate – am cărat marfă, am făcut curat, am curățat cartofi, am făcut maioneză la tel… Pe vremea aia, bucătăria se făcea altfel, nu existau aparate, roboți de bucătărie, trebuia să îți folosești mâinile, că nu gătea nimeni în locul tău', și-a amintit Sorin despre primul său loc de muncă, într-un interviu acordat revistei VIVA!.

Pentru bucătari nu există zile de naștere, sărbători sau zile libere. Am petrecut mult timp departe de cei dragi, pentru că lucram pe vas, dar am avut norocul să am o familie extraordinară, care m-a încurajat și m-a susținut în fiecare pas pe care l-am făcut. De aceea am și ajuns aici. Dar, poate că dacă m-aș întoarce în timp mi-aș zice ‘Sorin, fă-te cântăreț!’„, completează Chef Bontea.

Care a fost cel mai greu moment în bucătărie pentru Sorin Bontea

Cine este Sorin Bontea. Carismaticul chef a participat la Asia Express, alături de Răzvan Fodor, cei doi prieteni câștigând competiția, dar și un capital imens de popularitate. Puțini știu însă că chef Bontea avea un antrenament deloc de neglijat de pe vremea când a lucrat pe vase de croazieră. Atunci, la fel ca în Asia, Sorin Bontea a trebuit să facă față și dorului de familie.

Citește și: Sorin Bontea, reuniune emoționantă cu cei doi copiii ai săi, de Sărbători: „Cel mai frumos cadou’

Citește și: Ce frumoasă este fiica lui Sorin Bontea!Miruna a împlinit 18 ani și îi seamănă tot mai mult tatălui: „Sunt mândru'

Citește și: Cum se comportă chef Sorin Bontea în rol de tată și ce sfaturi are pentru copiii lui: „Copii mari, probleme mari” / EXCLUSIV

„Cel mai greu a fost, în mod clar, perioada în care am gătit pe vasele de croazieră. Timp de opt luni lucram câte 10-12 ore pe zi, fără nicio zi liberă. Este foarte solicitant nu doar fizic, dar și psihic: viața ta se rezumă exclusiv la muncă, iar dorul de familie și de casă devine greu de dus', a povestit Sorin pentru VIVA!.

Sorin Bontea, 29 de ani de căsnicie

Cine este Sorin Bontea. Deși este cunoscut de o țară întreagă, Sorin Bontea preferă să își țină familia departe de lumina reflectoarelor, făcând o delimitare clară între viața personală și cea profesională. În luna noiembrie a anului trecut, Sorin Bontea și soția lui au împlinit 28 de ani de căsnicie. Faimosul chef și-a cunoscut jumătatea la o petrecere și, mărturisește, a știut din prima secundă că va fi sufletul lui pereche. A invitat-o în oraș și așa a început relația lor.

„Suntem împreună din 1989 şi ne-am căsătorit în 1994. Ne-am cunoscut la o petrecere, într-un grup de prieteni, iar eu am fost cel care a făcut primul pas!', a spus Sorin Bontea.

„Vă dați seama că i-am și gătit, era felul prin care simțeam că pot să o impresionez. I-am făcut friptură, papanași, sufleu de mere… Știu că acum nu sună deloc interesant, dar atunci nici nu încăpea vorbă de fructe de mare, foie gras', povestește Sorin Bontea.

Căsătoria celor doi a avut loc în 1994, iar petrecerea de nuntă s-a ținut într-o cantină, după cum a spus chiar bucătarul. Ulterior au venit pe lume cei doi copii ai cuplului, Miruna și Iulian.

Chiar dacă au urat momente grele în căsnicia lor, Sorin Bontea fiind mai mult plecat, relația lor a rezistat cu bine probei distanței.

„Bucătăria este un domeniu care te ține de multe ori departe de familie, mai ales în momentele festive. Sărbători, zile speciale, Revelioane… toate astea înseamnă mese întinse, mâncăruri alese, mâncăruri pe care le gătim noi, chefii. Cât timp am lucrat pe vas, mi-a fost greu fără soție, soției i-a fost greu fără mine, dar amândoi am înțeles că astea sunt sacrificiile ce trebuie făcute în numele meseriei”.

Cum a debutat Sorin Bontea în televiziune

Cine este Sorin Bontea. A debutat în televiziune în urmă cu 8 ani, însă ne-a mărturisit că a avut emoții la acel moment. Nici nu a crezut când i s-a spus că este căutat de o televiziune, însă nu doar că s-a dovedit a fi adevărat, dar chef Sorin Bontea s-a descurcat de minune pe micul ecran. Are carismă și talent, devenind un chef extrem de îndrăgit. 

„Îmi amintesc că eram la restaurant, pregăteam ceva pentru prânz și un coleg a venit să îmi spună că mă caută cineva de la o televiziune. Eram convins că face mișto de mine, l-am și înjurat și i-am zis să mă lase în pace, că am treabă. S-a dovedit că era adevărat, chiar eram căutat. (râde)

Am fost apoi la un casting, și de aici a început povestea. La început, aveam emoții foarte mari! Ne-au pus tot felul de semne prin platou pentru că nu știam cum să stăm corect și eram mai mult în spatele camerelor decât în fața lor. La început, când trebuia să le vorbesc concurenților, simțeam cum îmi tremură vocea, mă mai și bâlbâiam puțin…„, ne-a povestit Sorin Bontea.

Ce relație are Sorin Bontea cu Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu

Cine este Sorin Bontea. E greu de explicat ce îi face pe cei trei chefi să funcționeze atât de bine împreună. Chimia incredibilă pe care o au pe micul ecran, spiritul competitiv și, nu în ultimul rând, simțul umorului îi fac pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu inegalabili. Chiar dacă se contrazic adeseori, iar ironiile nu lipsesc din meniu, cei trei sunt prieteni buni și spun că nu țin supărarea.

„Ne mai certăm încă vreo 5-10 minute și după ce se oprește filmarea, ținem și supărarea, uneori chiar și o zi, după care ne trece. Asta e rețeta după care funcționăm”, a spus, pentru VIVA!, Sorin Bontea, cel care a și câștigat cele mai multe ediții Chefi la cuțite până acum.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton