Cine este Marcel Ciolacu, noul președinte interimar al PSD. Soția lui e inginer, iar fiul student la Medicină!

 Oana Pantazi
.

La începutul acestei săptămâni, Marcel Ciolacu a devenit noul președinte interimar al PSD, după demisia din funcție a Vioricăi Dăncilă, în urma rezultatului devastator de la alegerile prezidențiale. Iată cine este noul președinte al Partidului Social-Democrat!

Marcel Ciolacu (52) a devenit, la începutul acestei săptămâni, noul președinte interimar al PSD, detronând-o din funcție pe Viorica Dăncilă, supă rezultatul slab de la alegerile prezidențiale. Deși discursul său, imediat după numire, a fost unul extrem de neconvingător și, mai mult, plin de greșeli de exprimare, Marcel Ciolacu, actualmente Președinte al Camerei Deputaților, are toate șansele să fie definitivat în funcție.

Marcel Ciolacu s-a înscris în partid din 1990

De altfel, nici actualul președinte interimar al PSD nu are un trecut tocmai nepătat, acesta neputând justifica aproape un milion din averea sa. Marcel Ciolacu este însă membru vechi al PSD, aceste fiind înscris în partidul social-democrat încă din 1990, când a devenit membru al FSN.

Ciolacu și-a început cariera politică la Buzău, unde i-a fost apropiat primarului de atunci, Constantin Boșcodeală, dar și fostului senator Ion Vasile, care i-a devenit naș de cununie și care a fost la conducerea județului până în 2010, când a fost îndepărtat de Victor Ponta.

Timp de patru ani, între 2008 și 2012, Marcel Ciolacu a fost consilier local și viceprimar. Deputat a devenit abia în 2012, la 22 de ani de la înscrierea în partid, unde, încet-încet a căpătat tot mai multă influență, fiind unul dintre protejații lui Dragnea.

Din păcate pentru fostul lider PSD, care îi era partener și de politică, și de pescuit, în 2017 Ciolacu s-a dezis de Dragnea – care îl numise vicepremier după căderea Guvernului Grindeanu -, pentru a se alia cu Mihai Tudose. După încarcerarea lui Dragnea, „disidentul” Mihai Ciolacu a fost propus de Viorica Dăncilă și Paul Stănescu la președinția Camerei Deputaților, iar acum i-a luat locul în partid fostei candidate la Prezidențiale…

Cine este soția lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD

Marcel Ciolacu, șeful interimar al Partidului Social Democrat, este căsătorit cu Roxana și are un fiu pe nume Filip, în vârstă de 19 ani, student la Medicină. Soția lui Ciolacu, o doamnă extrem de discretă, este de profesie inginer, însă se ocupă de afacerea familiei, o cofetărie din centrul Buzăului, despre care președintele PSD afirmă însă că este un chioșc, nu o brutărie… Chioșc care, conform newsweek.ro, a obținut, în 2015, un profit net lunar de 115.000 lei, adică vreo 27.000 de euro net, lunar. În total, aproape 1,4 milioane de lei, de aici și controversele legate de declararea averii, mai bine zis, de nedeclararea ei…

Cei doi au un fiu în vârstă de 19 ani, Filip, care a absolvit anul trecut Colegiul Național B.P. Hasdeu din Buzău (la fel ca mama lui) și, în același an, a intrat la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

Marcel Ciolacu, alături de fiul său, student la MedicinăMarcel Ciolacu, alături de fiul său, student la Medicină

Marcel Ciolacu a absolvit, în 1995, studii de drept la Universitatea Ecologică din București, iar educația și-a completat-o apoi cu un masterat la SNSPA și un curs postuniversitar la Colegiul Național de Apărare.

Sursa foto: Facebook


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton