Cine este Luminița Popa. Mama lui Dorian Popa este profesoară de canto. Și-a crescut singură cei doi fii și a participat la Asia Express

 Lupescu Anca
.

Luminița Popa, sau „mamișor', așa cum o strigă fiul ei, este mama lui Dorian Popa și perechea lui în competiția Asia Express. Luminița Popa are doi băieți: pe Dorian și pe fratele lui, Ciprian. 

mama_dorianmama_dorian

De la operă la învățământ

Timp de 15 ani, Luminița a făcut parte din trupa Teatrului Liric, apoi a intrat în învățământ ca profesoară de canto clasic la Colegiul Național de Arte Regina Maria din Constanța. 

Citește și: Câți bani a câștigat Dorian Popa la 'Asia Express'? Artistul a dat răspunsul

” După moartea dirijorului Constantin Daminescu, aproape voit opereta a fost distrusă în teatru şi am fost nevoită să mă reprofilez. Am plecat în învăţământ. După 15 ani am luat-o de la 0, dar am avut satisfacţii şi în acest domeniu, prin rezultatele obţinute de elevele mele. Canto clasic este o disciplină deosebită. Ca să obţii performanţă trebuie să ai date naturale clare, trebuie să ai scânteie de artist”, a declarat, pentru „Replica”, Luminiţa Popa. 

Luminița Popa are doi băieți: Ciprian, în vârstă de 33 de ani, este medic cu specialitatea cardiologie în Germania, iar cel mic este Dorian Popa. 

Luminiţa Popa nu a ştiut nici măcar faptul că Dorian a participat la castingul pentru serialul Pariu cu viața.

Cu toate că a fost elev al Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” în cursul primar, iar mama lui a încercat să-i îndrepte paşii spre canto clasic, Dorian a optat începând din clasa a V-a pentru o clasă specială de matematică şi engleză intensiv la Liceul Ovidius, iar liceul l-a făcut la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. 

Citește și: Cine este Dorian Popa. A jucat în serialul Pariu cu viața și a participat la Asia Express. S-a apucat de vlogging și are 1,62 milioane de subscriberi

„Nu am ştiut că fiul meu a participat la castingul organizat pentru serialul „Pariu cu viaţa”. În prima etapă au fost depuse 30.000 de CV-uri., din care au rămas 1.500, iar în final 20.Cred că este călăuzit de o stea norocoasă. Dorian a devenit protagonistul serialului. A fost o reală surpriză pentru mine, pentru că nu am ştiut nimic de intenţiile lui. Am încercat să-i îndrept paşii spre canto clasic, dar nici nu a vrut să audă. Mi-a spus că are alte înclinaţii. Obţinuse certificatul Cambridge, era student la A.S.E. În prezenţa mea nici nu cânta. Am aflat ulterior că le cânta colegilor de liceu în fiecare zi. Dacă ar fi să îl caracterizez, de mic era „argint viu” şi cred că şi-a păstrat această calitate. Realmente se putea observa de copil, potenţialul lui actoricesc. Eu n-am dat bine pe sticlă, iar Dorian a înmagazinat tot ce mi-am dorit eu”, a declarat Luminiţa Popa pentru sursa menționată. 

A fost și mamă și tată pentru cei doi copii

„N-aş spune că i-am crescut chiar singură, m-au ajutat bunicii. Au fost nişte situaţii în familia noastră. De prin 2006 noi am rămas doar noi trei. Am fost şi mamă şi tată şi mi-a plăcut acest rol. (…) Acesta a fost destinul nostru. Tatăl lui ne-a părăsit, am suferit, dar pentru că sunt o luptătoare, marele meu noroc a fost sprijinul lui Dorian şi al lui Ciprian. A fost un moment în care tatăl lui a încercat să îi împartă. El nu a acceptat că eu rămâneam cu copiii', povestea mama lui Dorian în urmă cu ceva timp, potrivit Spynews. 

Citește și: Motivul pentru care Dorian Popa nu a mai vorbit cu tatăl lui: 'S-a opus cu vehemență'

„Asta nu i-a iertat niciodată Dorian. Mai târziu, în 2012 am trecut prin momente dificile, chiar şi financiare. Tatăl lor a realizat abia în 2012 cât de mult rău a făcut. Îmi cerea mie să îl pun în legătură cu ei şi i-am spus că îmi pare rău, dar sunt bărbaţi maturi acum', a mai spus mama lui Dorian, potrivit sursei citate. 

Dorian Popa este foarte atașat de mama lui, cea pe care o arată în vloggurile sale ori de câte ori are ocazie. 

Dorian și 'Mamișor' au făcut echipă la Asia Express sezonul 1

Și pentru că relația lor este una foarte strânsă, cei doi au acceptat provocarea de a participa la Asia Express sezonul 1. 

„Îi spun și pe această cale că o iubesc pentru că m-a surprins fantastic de tare. Las gluma de-o parte și revin la seriozitate, mama a fost extrem de performantă. Nu mă așteptam la asemenea rezultate din partea ei. Singurele, cum să spun, dificultăți pe care le-a avut au fost din punct de vedere psihic. Din punct de vedere fizic a fost și este o eroină. Este și din punct de vedere psihic doar că acolo s-a chinuit. Fizic mi s-a părut că pur și simplu parcă a primit forță din Cer. Nu știu de unde i-a venit pentru că am avut niște probe infernal de grele. Imaginează-ți că la un moment dat am mers mulți kilometri la deal și la vale pe biciclete cu ghiozdanele noastre de 20 de kilograme în spate și nu a luat o pauză', a spus Dorian.

Chiar dacă s-a numărat printre cei mai în vârstă participanți la show, Luminița Popa a ținut foarte bine pasul cu ceilalți concurenți.

Dorian Popa nu a profitat la maximum de mama lui, ci de multe ori a făcut probele și în locul ei. 

„Pot să stau și eu drept și să spun că am fost un băiat model, că mai rare situațiile. Să știi că în echipă aveai dreptul să iei din task-urile partenerului dacă partenerul nu putea să le execute. Așa că eu am mâncat de două ori toate orătăniile și toate jegomăniile putrezite. Nu e că nu voia, Doamne ferește. Mama ar fi fost acolo trup și suflet dar nu-mi puteam permite eu să o las. Mama mea a venit cu mine în acest proiect pentru că își dorea foarte mult să mă susțină și pentru că știa că eu am fost unul dintre concurenți care trebuia să vină cu unul dintre părinți. Tată nu am, mama ea e. Mi-a zis că vine pentru mine dar că îi este frică, iar pentru că am știut că a venit mai mult pentru mine decât pentru aventură am zis Ok, trebuie să o degrevez de toate situațiile nasoale. Fizic nu am prea putut', a povestit amuzat cântărețul.

Cei doi au ieșit pe locul 5 din competiția Asia Express, însă a fost o experiență pe care sigur n-o vor uita prea curând. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton