Cine este Ilinca Goia din serialul Lia. Revine pe micile ecrane după 15 ani

 Laciu Andreea
.

Cine este Ilinca Goia. Actrița din serialul Lia revine pe micile ecrane la mai bine de 15 ani de când a jucat în telenovela Lacrimi de Iubire. A decis să accepte provocarea lansată de Antena 1, așa că acum va interpreta rolul Otilia Bădescu, mama lui Alice, pe care o interpretează actrița Ioana Blaj, cea care este și antagonista serialului. Chiar dacă au trecut mulți ani de când îi cucerea pe telespectatori cu personajele ei din seriale, în tot acest timp a avut o carieră strălucită ca actriță de film, radio, televiziune, teatru și voce.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ilinca Goia era una dintre cele mai apreciate actrițe din România. După ce a apărut în „Lacrimi de iubire” și „Om sărac, om bogat”, a dispărut pentru o perioadă îndelungată din seriale. Acum, la Antena 1, se pregătește lansarea celui mai nou proiect, după ce se încheie serialul Adela. În „Lia”, Ilinca Goia interpretează rolul mamei personajului feminin negativ, care va da viața protagoniștilor peste cap.

cine-este-ilinca-goia-1cine-este-ilinca-goia-1

Cine este Ilinca Goia

Ilinca Goia s-a născut în data de 6 martie 1969 și are 53 de ani. A fost căsătorită cu Dominic Dembinski în perioada 1996 – 2015 și are un copil, Nikita-Andrei Dembinski. Revine pe micile ecrane după mai bine de 15 ani de la telenovela Lacrimi de iubire, interpretând unul dintre personajele din serialul Lia de la Antena 1.

Între anii 1987 și 1990, a făcut parte din trupa de teatru studențesc Podul, care era condusă atunci dee profesorul Cătălin Naum. A absolvit Academia de Teatru și Film I.L. Caragiale din București în 1992 la clasa profesorului Florin Zamfirescu.

Cine este Ilinca Goia. Apoi a urmat și un stagiu de pregătire la Universitatea și Teatrul Old Globe din San Diego, în Statele Unite ale Americii, conform Wiki.

Citește și: Ilinca Goia: Nu joaca pentru bani

Citește și: George Hora și soția lui, Ramona, și-au botezat fiica. Ce ținută a purtat nașa Roxana Ionescu la eveniment

Citește și: Cine este Ștefan Floroaica, actorul din serialul Lia, de la Antena 1. Este semifinalist Exatlon

Citește și: Mircea Sandu are cancer a treia oară: „Dimineața iau 12 pastile, seara 17…”

A primit premiul Gopo

Cine este Ilinca Goia. A primit și o bursă de studii la Academia Americană de Music-Hall și Artă Dramatică (AMDA) din New York, unde a absolvit în 1996. Pe lângă seriale și piese de teatru, a jucat și în filme. Un proiect de succes din care a făcut parte este pelicula „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, care a primit premiul „Ursul de Aur' la Festivalul de Film de la Berlin, în anul 2013. Pentru rolul ei, actrița a primit premiul Gopo pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, un an mai târziu.

Ce spune Ilinca Goia despre rolul din serialul Lia

Cine este Ilinca Goia. Actrița așteaptă cu nerăbdare ca telespectatorii Antena 1 să îi descopere personajul, care este unul complex și provocator.

„Otilia este o femeie încercată de viață, puternică și autoritară, care a crescut mulți copii, deşi nu toţi ai săi. Cu toate că și-a umplut viața și casa cu mulți oameni… e mai singură decât dac-ar fi locuitorul unei insule pustii… Nu se poate bizui decât pe ea însăși. Scopul său în viață a devenit fericirea fiicei sale și buna creștere a nepoțelului.

Provocarea majoră a acestui rol este să-i descopăr şi să-i exprim umanitatea, fragilitatea, sensibilitatea, îndoielile, hazul (voit sau involuntar), toate aceste <> ce creează un caracter profund, complex, credibil, sper interesant și emoționant. Ce mă captivează la acest rol? Imensa ei capacitate de dedicare, devotamentul necondiționat, faptul că a adoptat trei copii și a crescut … cinci, mămoșenia ei, camuflată într-o <> de autoritarism.

Deşi este obsedată de control, Otilia este plină de îndoieli, are pusee manipulative și suferințe afective neștiute de nimeni. Sunt multe <> în descrierea acestui rol. Cred că protejarea este cuvântul definitoriu pt Otilia și frica de schimbare!', a dezvăluit Ilinca Goia, conform Antena 1.

Sursă foto: Antena 1, Imdb

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton