Cele mai extravagante mirese din showbiz. Ce rochii de mireasă au purtat vedetele de la noi, în ziua nunții. / FOTO de colecţie

 Dumba Gabriela
.

Miresele atrag întotdeauna atenția, mai cu seamă dacă sunt vedete, iar showbizul românesc nu a dus niciodată lipsă de mirese extravagante, despre care s-a vorbit mulți ani după nuntă. Întorcându-ne în timp, ne amintim rochia de mireasă a Valentinei Pelinel de la nunta cu Cristian Boureanu, care a avut detalii negre, un element inedit în urmă cu 12 ani. Sau, și mai șocantă a fost rochia albastră purtată de Luminița Anghel, acum 20 de ani. Pe de altă parte, Monica Columbeanu a strălucit, în 2006, într-o rochie împodobită cu 800 de cristale Swarovski. 

Alina Vidican si Cristian BorceaAlina Vidican si Cristian Borcea

Se spune că negrul purtat în ziua nunții ar aduce ghinion și căsnicia nu va rezista, însă Valentina Pelinel nu a ținut cont de acest aspect la nunta cu Cristian Boureanu. Astfel, în 2007, fostul fotomodel a purtat o rochie de mireasă semnată Vera Wang, care a avut detalii de culoare neagră în jurul taliei şi în zona bustului. Rochia a atras atenţia la acel moment și se pare că superstițiile au fost adevărate în cazul ei!

La nunta ei cu Irinel Columbeanu, în 2006, Monica a avut o rochie realizată la un atelier din Timișoara, de designerul Ana Dumitru. Luxoasa creație a fost împodobită cu 800 de cristale Swarovski și a avut o trenă de câțiva metri lungime, purtată în biserică de doi copii.

Chiar dacă mariajul lor a rezistat doar patru ani, Luminița Anghel (51 de ani) și Marcel Pușcaș au fost o atracție pentru presa mondenă. Asta pentru că, în ziua nunții, Luminița a ales să poarte o rochie atipică, șocantă pentru mulți, de culoare albastră. Solista și impresarul sportiv s-au cunoscut în 1996, s-au căsătorit în anul 1999 și au divorțat în 2003. Luminița a mai fost căsătorită cu Dragos Anghel, fiul fostul sef al clubului Dinamo, Vasile Anghel, iar acum are o căsnicie fericită cu Silviu Dumitriade. De altfel, la a treia nuntă, Luminița a purtat tot o rochie albastră.

Anca Țurcașiu și Cristian Georgescu s-au căsătorit în 1998 și moda pentru miresele acelor ani implica, neapărat, pălărie. Așadar, cântăreața nu a făcut excepție și a purtat o pălărie decorată cu pene, în ziua nunții.

Silvia Dumitrescu s-a căsătorit cu compozitorul Florin Ochescu în urmă cu 27 de ani, pe când era gravidă în patru luni cu băiețelul lor. Și pentru că nunta a avut loc iarna, Silvia a purtat și ea o pălărie la care era atașat un voal, dar și un palton alb peste rochia de mireasă, aceasta la rândul său având mâneci lungi, potrivită lunii februarie.

Pălărie a purtat și Mihaela Rădulescu în 1994, la nunta cu Ștefan Bănică și, potrivit afirmațiilor făcute de Mihaela, „ea a dansat la nuntă mai mult cu scena, pentru că Ștefan era pe scenă”. Rochia Mihaelei Rădulescu s-a rupt la biserică, iar Ștefan a cântat la propria nuntă.  Credem sau nu superstițiile, cei doi au divorțat în 1999!

Cu o siluetă impecabilă, Nicoleta Luciu a strălucit, în 2012, la nunta sa cu Zsolt Csergo, într-o rochie realizată de Casa Sabres. Cu o linie simplă, elegantă, foarte mulată și un decolteu adânc menit să-i pună în valoare bustul generos, rochia de mireasă a Nicoletei Luciu a fost subiectul multor discuții la vremea aceea.

Una dintre miresele despre care se poate spune, fără îndoială, că a fost de-o extravaganță nemaivăzută în România a fost Alina Vidican. La nunta cu Cristian Borcea, din urmă cu opt ani, mireasa Alina Vidican a purtat o rochie de 20.000 de euro, semnată de designerul Zuhair Murad, cel ale cărui creaţii au fost purtate de celebritaţi precum Jennifer Lopez sau Shakira. Rochia de mireasă a fost din dantelă cu broderii, paiete, perle și cristale, extrem de amplă. Părul a ales să-l lase desfăcut, dar a avut bucle foarte bine conturate şi o diademă cu diamante cu ajutorul căreia a fost prins voalul de 2 metri.

Teo Trandafir, o mireasă în stilul anilor ‘20

A fost cel mai frumos dar din viata mea', spunea Teo Trandafir, despre nunta cu fostul rugbist Constantin Iosef, care a avut loc în 2012, chiar pe 1 iunie, de ziua ei. Mireasa a purtat o rochie realizată de Liza Panait, in stilul ArtDeco al anilor ‘20, iar mirele un costum cu redingotă semnat Alexandru Ciucu. Despre ținuta din cea mai importanta zi din viata unei femei, Teo Trandafir declara, la momentul acela: „Rochia de mireasa e frumoasă, îmi place foarte mult. Are două părți: în partea de sus este simplă, iar în partea a doua are un fel de fotă. Voi avea și o a doua ținută. Voi avea o rochie de mireasă și o rochie și de mai mireasă!'.

Dupa o relație de peste 14 ani, Andreea Banică și iubitul ei Lucian Mitrea s-au căsătorit pe 28 iunie 2008. La nuntă au prezenți peste 220 de invitați, 30 de artiști, iar petrecerea de nuntă a costat 17.000 de euro. Rochia Andreei Banică a fost creată de Cătălin Botezatu, care o descria astfel: „E realizată dintr-un material adus de la Paris special pentru Andreea, accesorizată cu 2.500 de cristale Swarovski dispuse într-un model floral. Este o rochie scurtă, cu un voal cu totul special, în mai multe straturi, care au ies de sub un joben minimalist realizat din margele şi cristale Swarovski. E o rochie specială, care o reprezinta cel mai bine pe Andreea Banică”.

Ilinca Vandici a făcut parada modei la propria ei nuntă. A apărut la ceremonia religioasă într-o rochie de mireasă atipică, de culoare roz, cu multe paiete şi trenă, iar la petrecerea la care a chemat 500 de invitaţi, vedeta s-a schimbat. Ilinca a dat ţinuta creată de Răzvan Ciobanu, pe o rochie albă, dar nu una clasică. Ilinca a îmbrăcat o rochie cu spatele gol, accesorizată cu pene şi pietre. Şi soţul ei a renunţat la sacoul cu libelule şi pantofii extravaganţi în favoarea unui costum elegant, cu cămaşă albă şi papion.

Lia Olguţa Vasilescu a îmbrăcat o rochie albă creată de designerul Roxana Butnaru, iar Claudiu Manda, un costum negru la care a asortat un papion.

Andreea Esca și Alexandre Eram au avut o nuntă desprinsă parcă din basmele cu zâne. Ceremonia religioasă a avut loc la catedrala Sfântul Iosif din Capitală, părinți spirituali fiindu-le Ana și George Copos. Andreea Esca a purtat o rochie de mireasă stil prințesă, fără mâneci, dar cu un decolteu mai mult decât generos. Prezentatoarea principalului jurnal de știri de la Pro TV a atras atenția cu bustul său impresionant, după cum se poate vedea și din fotografiile de la acea vreme.

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton