Cele mai cool trupe de muzică alternativă din România. Vezi unde le poţi asculta în urmatoarea perioadă!

 Florentina Liutic
.

Este o vară electrizantă, cu festivaluri pe care nu ai voie să le ratezi! Te invităm să faci cunoștință cu cele mai cool trupe de muzică alternativă de la noi și să descoperi unde le poți întâlni.

 

GOLAN
Ernesto, Mihai și Alex sunt cei trei golani de care toată lumea a aflat în 2014, atunci când piesa lor „Promises a circulat zile la rând pe Facebook. Iar dacă la început cântau doar pe la petrecerile prietenilor, acum au ajuns să cânte în deschiderea multor artiști internaționali și sunt nelipsiți din headline-ul festivalurilor de renume.

Care este povestea din spatele numelui Golan și cum v-ați descoperit pasiunea pentru muzică?
Dorința de a face muzică a apărut cu mult înainte să existe proiectul Golan. Fiecare dintre noi a început să se formeze muzical de când era copil. Norocul a fost că ne-am întâlnit la momentul potrivit și cu ceva experiență acumulată.

Ce vă inspiră atunci când compuneți piesele?
Nu avem o sursă stabilă de inspirație. Uneori sunt experiențe care ne inspiră, alteori sunt pur și simplu stări care se transformă în muzică. Se întâmplă deseori să ne vină idei și când suntem pe drum, idei pe care ulterior le concretizăm în studio.

 


Ați avut concerte și în afara țării?
Există un public foarte mare în afara țării care ascultă acest gen de muzică și drumul către alte teritorii nu a fost la fel de complicat precum ne așteptam. Am fost prezenți la diferite festivaluri din Europa, am susținut gig-uri în cluburi din diferite țări și am deschis un turneu de zece concerte pentru Parov Stelar.

Ați cântat în deschidere la Kings of Leon, în fața a peste 30.000 de oameni. Cum s-a simțit atmosfera?
În momentul în care am urcat noi pe scenă nu erau 30.000 de mii de oameni, dar a fost o energie foarte bună și ne-am bucurat foarte mult pentru faptul că am fost invitați la acest concert. Sunt evenimente mari din cadrul cărora învățăm mereu lucruri noi.

Cine sunteți voi dincolo de scenă? Cum vă ocupați timpul?
Linia dintre muzică și orice altceva este destul de subțire în cazul nostru. De obicei, când avem timp liber, tot împreună ajungem să îl petrecem. Ne place foarte mult ceea ce facem și suntem mereu în contact cu profesia noastră.

Că tot este sezonul festivalurilor, pe scena cărui festival v-ar plăcea să urcați?
Până în momentul de față, am reușit să fim prezenți la o mare parte din festivalurile pe care ni le doream, dar mai sunt câteva în vizor. Anul viitor sperăm să ne aducă și la Sonar.

Unde vă putem vedea în august/septembrie?
La Budapesta, în cadrul unui festival local, în Austria, alături de Parov Stelar, iar în țară, Delahoya, Awake Festival și Untold sunt câteva dintre evenimentele la care o să fim prezenți.

 

Vezi si:

Angelina Jolie – Acuzata de exploatarea copiilor din Cambodgia pentru noul ei film: „E nebuna!”

 

MOONLIGHT BREAKFAST

Moonlight Breakfast este una dintre puținele trupe românești care au reușit să se facă remarcate și pe scena internațională. Stilul lor se traduce ca fiind retro-electrico, iar fiecare piesă pe care au lansat-o până acum a ajuns în topurile radiourilor alternative. Secretul? Au făcut din muzică un stil de viață.

Care este povestea din spatele numelui Moonlight Breakfast?
Moonlight Breakfast era, de fapt, o activitate înainte să devină un nume de trupă. Ne petreceam toată ziua împreună cu băiețelul nostru (al lui Bazooka și al meu), care atunci când am început avea 2 ani, și noaptea făceam muzică. Numele a venit la fel de natural ca toate celelalte lucruri. Am fost cumva forțați de circumstanțe să găsim un nume foarte repede. „Still ajunsese la Radio Guerrilla și trebuia să avem un nume, pentru ca piesa să poată fi difuzată, așa că nu ne-am gândit foarte mult la asta și am fost sinceri. Era ce făceam și încă mai facem: ne începem „ziua de lucru cu moonlight breakfast. 🙂

Atât numele trupei, cât și piesele sunt în limba engleză. Credeți că a ajutat asta la succesul pe care îl aveți pe scena internațională?
Credem că oamenii reacționează la muzică în primul rând. Dacă ți-ar plăcea muzica doar pentru că îi poți înțelege mesajul, ți-ar plăcea atât de multe piese încât nu ai avea suficient timp să le asculți pe toate. 🙂

 

Cum sunt concertele voastre din străinătate comparativ cu cele din România?
Cea mai mare diferență ar fi că, între piese, vorbesc engleza 🙂 Oamenii vin să asculte, să cânte cu noi și să danseze și să se bucure de muzică, indiferent de locul în care ne aflăm.

Puteți spune care a fost cel mai memorabil concert al vostru și de ce?
Cel mai memorabil concert trebuie să fi fost în deschiderea Jamiroquai, de la H2O în Mamaia, în 2011: pentru că am avut cele mai mari emoții, pentru că a fost primul nostru concert, pentru că erau 35.000 de oameni în public cărora le mulțumim pentru o primă experiență extraordinară. Era un concert la care, dacă nu eram pe scenă, am fi fost, oricum, cu siguranță în public.

Cine sunteți voi dincolo de scenă? Cum vă ocupați timpul?
Suntem Adiță, Bazooka și Cristina și ne ocupăm timpul tot cu muzica. 🙂
Aș putea spune că, atunci când nu suntem pe scenă, facem planuri pentru atunci când suntem pe scenă. Să faci muzică e pentru noi mai mult un stil de viață decât o activitate, așa că sunt foarte puține momentele în care facem ceva ce nu are nicio legătură cu muzica.
Când nu facem muzică pentru noi, facem muzică pentru spoturi publicitare, pentru film, Bazooka este producător muzical, așa că lucrează și cu alți artiști, tot timpul e ceva de făcut.

Că tot este sezonul festivalurilor, pe scena cărui festival v-ar plăcea să urcați?
Până acum, chiar am avut ocaziasă cântăm în cadrul festivalurilor care ne-au plăcut și încă mai avem câteva pe listă. Probabil în primăvara anului următor vom lansa un nou album, așa că, în momentul de față, suntem foarte entuziasmați, pentru că suntem în faza de planificare a unui nou show pentru turneul de promovare.

Unde vă putem vedea în august/septembrie?
Începem luna august cu UNTOLD, pe 4 și pe 5, REMIXES SET la H2O în Mamaia.
Dar ne găsiți pe social media, unde postăm în mod regulat și informații despre toate concertele care urmează.

 

LES ELEPHANTS BIZARRES

Les Elephants Bizarres este o trupă care, deși sună internațional, este cât se poate de românească. A luat naștere în 2007, iar în scurt timp a devenit una dintre cele mai îndrăgite trupe din alternative-ul autohton.

Care este povestea din spatele numelui Les Elephants Bizarres?
Cântam de ceva vreme și puneam cap la cap piese, momente de live, dar ne trebuia un nume care să aibă impact atât pentru noi, dar mai ales pentru cei care ne ascultau pentru prima dată. Trupele din acea perioadă aveau toate numele în engleză, așa că am decis ca numele nostru să fie în franceză și să conțină cuvântul „bizar. Am făcut un brainstorming session după repetiții, am trecut mai multe variante pe hârtie și am rămas la elefanți până la urmă. Mihai, basistul trupei, a făcut logo-ul și restul e istorie.

Puteți spune care a fost cel mai memorabil concert al vostru și de ce?
Noi ne distrăm foarte mult la concerte, pentru că se creează o chimie între noi pe scenă, iar cei prezenți simt asta. Practic, e un schimb de energii la mijloc și toată lumea pleacă mai fericită acasă. Un concert memorabil a fost cel pe care l-am susținut în fața a 30.000 de oameni, în deschiderea celor de la Maroon 5. A fost de-a dreptul flatant că toți oamenii strânși să îi vadă pe Adam Levine și pe colegii săi de trupă au aplaudat și au cântat cu noi. O altă experiență memorabilă a fost concertul de la Filmul de Piatră, din anul 2014. Seara am cântat la Sighetu Marmației, fiind primul concert cu Enver la chitară, iar de acolo am plecat spre Piatra Neamț, urmând să intrăm pe scenă la ora 6 dimineața, la răsărit, pe vârful Cozla. Am ajuns cu greu la eveniment, probele de sunet au făcut parte din momentul artistic, dar a fost o experiență magică.

 

Știm că trupa are deja 10 ani de existență. Cât de mult v-ați schimbat în tot acest timp?
În 10 ani omul se schimbă, la fel și muzica. Pornind de la schimbări de componență, până la schimbări de logo, de la stilul muzical până la așteptări și eficientizare, trupa s-a schimbat, da. Dar cum ne place nouă să spunem: de aici, tot înainte!

Cine sunteți voi dincolo de scenă? Cum vă ocupați timpul?
Ștefan lucrează în domeniul filmului, pe montaj și sunet, Enver este student la Arhitectură, pasionat de biking, ne consultă pe partea de styling și ne remixează melodiile, Mihai este grafician și regizează videoclipuri (ale noastre și ale altora), Boddy este video game producer și producător muzical, iar Tudor, muzician de meserie, joacă în deplasare, de la Iași, unde își construiește un studio muzical și are grijă de bebe.

Că tot este sezonul festivalurilor, pe scena cărui festival v-ar plăcea să urcați?
Nu am cântat niciodată la Sziget, la EXIT ne-a plăcut și mai vrem, la fel și la Electric Castle. Ca vis, așa, la Coachella.

Unde vă putem vedea în august/septembrie?
La mare, în Năvodari, prin țară și la Awake Festival, la Teleki Estate.

 

ADINA VÎLCEA Foto PR

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton