Ce vor purta susținătorii mișcării “Time’s Up” la Premiile Grammy

 Oana Pantazi
.

Dacă la Globurile de Aur dress code-ul a fost culoarea neagră, cu mici excepții starurile prezente la ceremonie purtând outfituri de această culoare, iată că inițiativa Times Up' își va face simțiță prezența și la Premiile Grammy, ce vor avea loc duminică, 28 ianuarie.

 

Globurile de Aur 2018 – Toată lumea s-a îmbrăcat în negru în semn de protest față de hărțuirea sexuală practicată la Hollywood și nu numai!

 

În momentul în care a izbucnit scandalul Harvey Weinstein, care a scos la iveală abuzurile sexuale practicate la Hollywood de-a lungul vremii, nimeni nu și-a putut imagina ce amploare va lua evenimentul. În doar câteva luni, zeci de actori și alte personaje importante din lumea filmului au trecut prin furcile caudine, suportând oprobriul public. Rând pe rând, Kevin Spacey, George Clooney, Ben Affleck, Steven Seagal și chiar și magicianul David Copperfield au fost acuzați de hărțuire sexuală, iar scandalurile par a fi doar la început. Recent, actorul James Franco a fost acuzat de hărțuire sexuală la scurt timp după ce a primit un Glog de Aur, iar ca o urmare firească nu a mai fost nominalizat la Oscar…

 

Acuzat de hărțuire sexuală, James Franco poartă în piept ecusonul „Time’s Up!”

Mișcarea #MeToo căpătat dimensiuni internaționale, la aceasta aderând femei și bărbați din lumea întreagă, numărul mare de dezvăluiri dovedind faptul că hărțuirea sexuală este o problemă generală, la fel și discriminarea femeilor la locul de muncă, așadar mișcarea are probabil cel mai mare număr de adepți și a reușit să impulsioneze milioane de femei și de bărbați din întreaga lume să-și spună povestea și să se ridice împotriva abuzurilor de orice fel.

 

Și dacă la Globurile de Aur aproape toate celebritățile s-au îmbrăcat în negru, făcând ca ceremonia să semene cu un priveghi, iată că acum, la Premiile Grammy, participanții susținători ai campaniei Times Up' vor fi încurajați să poarte trandafiri albi, pentru a răspândi mesajul: „Vă rugăm să vă alăturați nouă în sprijinul reprezentării egale la locul de muncă, pentru o conducere care să reflecte diversitatea din societatea noastră, pentru locuri de muncă unde să nu existe hărțuire sexuală și pentru creșterea gradului de conștientizare a responsabilității, misiune pe care surorile noastre au început-o pe data de 1 ianuarie, apoi la Globuri și pe care o vor duce mai departe', au transmis organizatorii. Am ales trandafirul alb, deoarece, din punct de vedere istoric, înseamnă speranță, pace, simpatie și rezistență', s-a mai spus în comunicat, și, într-adevăr, ne așteptăm ca, la cea de-a 60-a ediție a Premiilor Grammy, să vedem în sală o mare de trandafiri albi.

 

Oana Pantazi

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton