Ce tradiții și superstiții respectă Mirela Vaida de Crăciun și de Revelion / Are, totuși, un mare regret!

 Dumba Gabriela
.

Mirela Vaida se bucură de un an al premierelor, cum îi place ei să spună. Se bucură de primul Crăciun cu trei copii și vor fi, totodată, pentru ea și primele Sărbători de iarnă petrecute în casă nouă și, mai ales, în compania soacrei. Vedeta TV a povestit pentru VIVA! cum va fi Crăciunul într-o familie atât de numeroasă din care nu va lipsi – avantajul vieții la sat – mersul cu colindul prin vecini.

mirela_boureanu_vaida_4_0mirela_boureanu_vaida_4_0

Pe 10 aprilie, Mirela Vaida a devenit de trei ori mămică. Pe micuțul Tudor Ștefan îl așteptau acasă surioara Carla, în vârstă aproape 5 ani și frățiorul Vladimir, care are 3 ani acum, care abia așteptau să-l cunoască pe mezin.

„Sunt primele Sãrbãtori alãturi de cei trei copii, însã culmea, chiar anul ãsta nu petrecem în mod special. Vom fi acasã, în casa noastrã în care ne-am mutat de curând şi sunt primele noastre Sãrbãtori aici. Am schimbat apartamentul de trei camere cu o casã mare şi spaţioasã pentru noi şi nu ne îndurãm sã plecãm de aici, mai ales cã nici nu se anunţã zãpadã. Parcã niciunde nu e frumos ca în casa ta pe care te-ai chinuit sã o construieşti în patru ani de zile şi pe care în sfârşit o vezi gata locuitã.

Este anul premierelor la mine, primul cu trei copii, e primul an în casa cea nouã şi e primul an alãturi cu soacra, aşa cã o vom exploata la maximum din punctul ãsta de vedere, sã ne gãteascã', a povestit Mirela Vaida pentru VIVA!.

Pentru că a crescut la țară și îi sunt dragi tradițiile și obiceiurile din străbuni, vedeta Antena 1 vrea să le arate și copiilor săi o parte dintre obiceiurile Crăciunului, care s-au păstrat cu precădere la sat. Mirela regretă că cei mici nu se vor putea bucura de simplitatea copilăriei petrecute la țară, la bunici, așa cum a avut ea, în Moldova.

„La noi în sat, aici în comuna Snagov, preotul de la bisericã merge cu colindatul cu toti copiii din sat, din casã în casã, duminica dinaintea Crãciunului, dupã slujbã. Şi mã gândeam sã îi las şi pe copiii mei. Culmea, copiii mei nu ştiu sã colinde, nu ştiu cum e cu mersul pe uliţã, din casã în casã, cu primitul de colaci şi nuci şi mere sau mai modern bani. Aş vrea tare mult sã îi învãţ, pentru cã eu aşa am crescut, toatã copilãria am fost la ţarã la bunici şi la noi abia se aşteaptau sãrbãtorile pentru asta. E tare ciudatã diferenţa între generaţii; copiii mei nici nu au fost crescuţi în spiritul tradiţiilor de la noi din Moldova, nu au avut o copilãrie la ţarã, care sigur cã acum nu mai e ce a fost nici acolo, însã mi-ar plãcea mãcar sã poate repeta o micã parte din experienţele noastre din copilãrie. Mie îmi place sã respect tradiţiile.', ne-a spus Mirela Vaida.

Și dacă de Crăciun va petrece acasă, cu familia, de Revelion, Mirela va cânta, însă nu departe de casă.

„De Crãciun vom întinde o masã mare, sã şi sfinţim casa în ajun de Crãciun, iar de Revelion eu voi cânta în Parcul Titan din Bucureşti, alãturi de band-ul meu. Eu cu soţul meu vom fi plecaţi, o lãsãm pe soacra mea pânã în miezul nopţii sã culce cei trei copii şi apoi ne întoarcem şi noi sã bem o şampanie împreunã acasã. Aşadar, nu facem chiar nimic special, dar cred cã simplitatea lucrurilor ãstora e cea mai frumoasã', ne-a mai mărturisit Mirela.

Ce-și dorește Mirela Vaida de la Moș Crăciun

Mirela Vaida se declară recunoscătoare pentru toate darurile primite, așa că nu are dorințe speciale de pus pe lista lui Moș Crăciun.

„Nu i-am cerut niciodatã nimic, dar Moşul a fost foarte darnic cu mine în fiecare an. Ba un copil, ba o casã, ba o soacrã, mi-a adus numai lucruri de folos. Eu ştiu cã Moş Crãciun nu mã uitã niciodatã şi întotdeaunã orice îmi aduce e pe placul meu şi îi sunt recunoscãtoare', mărturisește Mirela.

Superstiții pentru Crăciun și Anul Nou

Și dacă listă pentru Moș Crăciun nu are, Mirela are, în schimb, o serie de superstiții la care ține cu sfințenie.

„Ne place sã avem vâsc prin casã, ca sã aducã pace, bunãstare, iubire şi sã pãstrãm totodatã tradiţia, iar de Revelion, dacã trebuie sã plec, am eu grijã sã îmi iau lenjerie roşie, nişte bãnuţi la noi, o iconiţã, cum se face. Pânã la urmã superstiţiile ne ajutã sã ne menţinem speranţa.', a spus Mirela Vaida pentru VIVA!.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton