Regina Elisabeta a II-a are un regim de viață extrem de echilibrat, acesta fiind unul dintre secretele longevității sale. Totuși, suverana Marii Britanii are și câteva plăceri vinovate, cum ar fi burgerii și ciocolata… Iată care este desertul său favorit!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Nu este un secret pentru nimeni că Regina Elisabeta a II-a este extrem de moderată atunci când vine vorba despre mâncare și că nu se abate de la orele de masă. Cu toate acestea, suverana Marii Britanii a fost dată de gol în mai multe ocazii de foștii chefi bucătari de la Palatul Buckingham, care au deconspirat plăcerile sale vinovate.
Regina, tabieturi alimentare ciudate
Cuvântul care o definește pe Elisabeta a II-a atunci când vine vorba despre mâncare este „moderație', chiar dacă are chefi faimoși și o bucătărie unde se pregătesc mâncăruri demne de restaurante cu stele Michelin. Totuși, din când în când, suverana mai face și excepții, printre plăcerile sale vinovate numărându-se dulciurile și nu numai. Deși e greu de crezut, Regina Elisabeta a II-a este fan fast-food sau, mai degrabă, junk food!
Chiar dacă nu sare niciodată peste micul dejun, peste prânz, ceaiul de la ora 5 și cină, unde îi sunt servite produse mese simple și ușoare, pe bază de pește sau legume la grătar, iar produsele cu amidon, cum ar fi cartofii, orezul sau pastele făinoase, nu au ce căuta pe masa ei seara, Regina își încalcă propriile reguli. Din când în când, Elisabeta a II-a apelează la firmele de take away. Felul ei preferat de mâncare este fish & chips (pește cu cartofi prăjiți), iar un angajat al Palatului merge până la Ballater după comandă.
Citește și: Ce mănâncă Regina Elisabeta a II-a la micul dejun. Dezvăluirile unui fost bucătar
Citește și: Ce dietă ține Regina Elisabeta a II-a, la 95 de ani. A exclus total din alimentație un ingredient
Citește și: Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf divorțează după 13 ani de căsnicie: ‘Da, este adevărat’
Citește și: Ce face Narcisa Birjaru cu banii câștigați la Chefi la cuțite: „Dau avans să îmi cumpăr…'
Și mai are o preferință neașteptată – burgerii! Ce-i drept, niciun exercițiu de imaginație nu te ajută să ți-o închipui pe Elisabeta a II-a mușcând nesățios dintr-un Big Mac, cu maioneza curgându-i pe bărbie, așadar și în această privință suverana are propriile reguli. Conform suveranei, singurul lucru care se apucă cu degetele la Palatul Buckingham este ceașca de ceai… Drept urmare, burgerii sunt serviți, elegant, pe farfurie, fiind mâncați cu furculița și cuțitul. Dat fiind că ține la silueta ei, Elisabeta a II-a a eliminat și feliile de chiflă, mâncând doar umplutura.
Dar pentru că are 20 de chefi în bucătărie, Regina cere să-i fie preparați burgeri și la Buckingham, desigur din carne de vânat.
Adoră ciocolata, urăște usturoiul
Printre preferințele culinare ale Reginei se numără ciocolata și prăjiturile cu ciocolată, printre care se numără și un desert extrem de asemănător salamului de biscuiți.
„Este chocoholica supremă! Orice meniu care includea ciocolată era ales instantaneu‘, a declarat Chef-ul Darren McGrady.
Pe de altă parte, Regina detestă usturoiul și
ceapa.
„Detestă usturoiul, era alimentul interzis la Buckingham‘, a mai spus McGrady despre Elisabeta a II-a.
De altfel, suverana nu poate fi convinsă să-și schimbe obiceiurile…
„Mă plimbam și le-am zărit pe regină și pe prințesa Margaret culegând zmeură. Nu mi-a venit să cred! Mai târziu zmeura era pe masă și m-a întrebat – Poți să faci un desert cu ea?', a povestit suverana.
„Vara mânca zmeură și căpșuni în fiecare seară și-i plăceau. Dar dacă-i ofereai căpșuni în ianuarie riscai cu capul! Cu întemnițarea în Turn. Nu le dorea în afara sezonului. Erau importante pentru ea când erau proaspăt culese la Balmoral. La fel era cu merele de la Sandringham sau cu perele de la Windsor. „Victoria sponge’ – o prăjitură pufoasă cu un strat de gem și frișcă, tradițională la ora ceaiului – vă înșelați. Desertul favorit al Reginei este „Framboises St George’, au mărturisit durse din castelul din Scoția.
O altă plăcere vinovată a Reginei sunt bomboanele, dar nu unele oarecare… Adam Lee, șeful magazinului de lux Charbonnel et Walker din Londra, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni, că atunci când dorește să mănânce ceva dulce, Elisabeta a II-a alege mereu o ciocolată specială. Bomboanele au ciocolată neagră cu cremă infuzată cu uleiuri esențiale de trandafiri și violete și decorată cu petale cristalizate de trandafiri și violetă, iar o cutie cu 25 de bucăți costă 50 de lire.