Ce semnifică macii roșii pe care îi poartă în piept cei din Familia Regală Britanică

.

Ce semnifică macii roșii pe care îi poartă în piept și cei din familia regală britanică. Fiecare dintre membrii familiei regale britanice au purtat, la un moment dat, un mac roșu în piept, inclusiv Regina Elisabeta a II-a, regretata Lady Diana sau Kate Middleton. Ei bine, macii roșii nu sunt un „accesoriu” destinat exclusiv Casei Regale, ci sunt un simbol al comemorării victimelor Primului Război Mondial.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Macul roșu reprezintă jertfa soldaților pe câmpul de luptă și este un omagiu adus celor care au murit pentru țară. Pentru prima dată macul roșu a fost asociat cu războiul în 1915, într-o poezie scrisă pe timpul războiului, de către fizicianul John McCrae, în memoria prietenului său căzut pe front.

Ce reprezintă macul roșu purtat în piept de cei din familia regală britanică


Poemul „In Flanders Field’ face referire la primele flori de mac care au apărut pe câmpurile din Flandra:

„Pe câmpiile Flandrei macii înfloresc/ Printre crucile care, rânduri-rânduri/ Ne marchează locul; și sus pe cer/ Lăstunii zboară, cântând bravi/ Deși de-abia se aud printre bubuiturile de tun’.

Trei ani mai târziu, Moina Michael, voluntară a unei organizații militare de război a publicat o altă poezie, în baza aceluiași subiect.

Ea a declarat că mereu va purta în piept o floare de mac pentru a-i comemora pe cei care au luptat și au ajutat în perioada războiului. Ea a militat pentru ca aceste flori să devină un simbol național.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi înmormântată cu doar două bijuterii speciale.Avea o colecție impresionantă

Citește și: Ce simbolizează buchetele de floarea-soarelui aduse de britanici, ca omagiu, pentru Regina Elisabeta a II-a.Au un mesaj puternic în spate

Citește și: Prințul Harry, primul mesaj după moartea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a:’Până în primul moment în care am cunoscut-o pe soția mea dragă și…’


În 1920 florile de mac au fost declarate simbol oficial al comemorării.

Un an mai târziu franțuzoaica Anna Guèrin a expediat buchete de flori de mac la Londra, unde simbolul a fost adoptat de către Mareșalul Douglas Haig. Ulterior simbolul a fost aprobat și de către Canada, Noua Zeelandă și Australia.

Astăzi, aceste simboluri sunt mai mult utilizate în Regatul Unit al Marei Britanii, Canada, Australia și Noua Zeelandă, cu scopul de a păstra amintirea oamenilor care au decedat în conflictele militare.


Când se poartă macii roșii în piept

Macii comemorativi în Marea Britanie, Țara Galiilor și Irlanda de Nord sunt formați din 2 petale de hârtie montate pe o „tulpină’ de plastic, cu o singură frunză verde, iar centrul florii este colorat în negru proeminent.


În fiecare an, la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, prezentatorii TV, vedetele și alte persoane publice din Marea Britanie poartă un mac roșu amplasat în piept.