Pandemia de coronavirus i-a afectat grav pe artiștii din showbiz, iar numele mari ale scenei nu fac excepție. Deși a cântat, în urmă cu câteva zile, la nunta Simonei Halep, Dan Bittman povestește că în ultima perioadă formația Holograf nu a mai avut concerte.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Se pare că lucrurile cu formația emblematică, care cântă pe scenele mari de peste 43 de ani, are pentru prima dată probleme. Multe concerte au fost sistate din cauza pandemiei, iar acest lucru a fost simțit, mai ales din punct de vedere financiar.
Anunță Dan Bittman sfârșitul trupei Holograf. În puținele concerte care s-au mai ținut pe afișul acestora nu s-a mai regăsit numele trupei. În același timp piesele trupei au dispărut, ușor, ușor, din playlist-urile posturilor de radio.
Dan Bittman, despre sfârșitul trupei Holograf: „Dacă e politica…’
Dan Bittman a vorbit despre toată această situație explicând de ce piesele lor au dispărut de la radio cu timpul. Totul ar avea legătură cu politica.
„Din păcate, cu Holograf nu am cântări. (…) Multe radiouri ne-au cam scos de când am păreri și a ajuns politica și în muzică. (…) Și nu vreau să polemizez dar îmi place adevărul și am gura spurcată și de aia și spun.
Pe mine mă amuză chestia asta, deși e trist, dar mă amuză cum a ajuns să se schimbe lumea într-un timp foarte scurt, foarte scurt. Și cum, din păcate, politica influențează și muzica.’, a declarat artistul pentru impact.ro.
Citește și: Patrick, fiul lui Dan Bittman, a împlinit 18 ani
Citește și: Liliana Ștefan, primele declarații după despărțirea de Dan Bittman
Citește și: Laura Bretan, botezată în biserică la 19 ani
Citește și: Prima imagine cu băiețelul Andei Călin și al lui Liviu Vârciu
Când s-a înființat Holograf
Holograf este o formație românească de muzică rock înființată la București în 1977, de muzicianul Mihai Pocorschi. Holograf este printre cele mai de succes trupe din România, fiecare dintre albumele lor conținând câteva cântece care au ajuns hit-uri în România.
Formația este în continuare foarte activă și realizează turnee lungi, cu concerte foarte bine primite de public. În anii 1990 trupa și-a schimbat stilul într-un rock modern. Dan Bittman a venit în trupă în anul 1985.
Dan Bittman și trupa Iris
În 1984, solistul Cristian Minculescu părăsește pentru a doua oară Iris-ul, de data aceasta în favoarea Trupei Totuși ce activa în Cenaclul Flacăra. Totodată, față de formula de pe discul din 1984, lipsește și Florin Ochescu (chitară).
Astfel, revine Adrian Ilie și, din cauza lipsei unui vocalist, apare Dan Bittman. Sunt compuse melodii diferite față de repertoriul hard rock anterior: „În calea norilor’, „Daruri omului bun’ (în fapt, prima variantă a piesei „Albina’ refăcută cu Incognito, cu alte versuri), „Sub semnul fulgului de nea’, toate fiind filmate, însă fără Dan Bittman, ocupat cu studiul pentru facultate.
Sursa foto: Hepta