Ce relație a avut Cătălin Crișan cu Mihaela Runceanu: "Amintirile mă răscolesc"

 Oana Pantazi
.

Cătălin Crișan este unul dintre cei mai apreciați artiști ai țării, însă puțini știu amănunte despre începuturile carierei sale și despre relația pe care interpretul a avut-o cu Mihaela Runceanu și impactul pe care întâlnirea lor l-a avut asupra sa. Iată ce mărturisește despre regretata artistă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Mărturisește că în copilărie își dorea să devină pianist de muzică clasică sau tenismen de performanță, însă destinul i-a fost schimbat chiar de către Mihaela Runceanu, datorită căreia a pornit pe un cu totul alt drum. Drum de-a lungul căruia a făcut o carieră prodigioasă, devenind unul dintre cei mai apreciați soliști autohtoni. Cătălin Crișan a debutat în urmă cu 34 ani, la Mamaia, și de atunci și-a construit o carieră solidă și încununată de succes.

4581-304472-12mihaelarunceanu-9f0338908d-03872600-14581-304472-12mihaelarunceanu-9f0338908d-03872600-1

Ce relație a avut Cătălin Crișan cu Mihaela Runceanu

Deși, la vremea respectivă nu se visa cântând pe scenă, cel puțin nu cu vocea, traiectoria lui Cătălin Crișan a fost schimbată de către regretata artistă Mihaela Runceanu dintr-o întâmplare fericită. Asta se întâmpla în perioada liceului, când artista l-a auzit pentru prima oară cântând.

La fiecare serbare de sfârșit de an, cântam, iar cadrului didactic, de fiecare dată, i se făcea „milă' de mine și mă blagosloveau cu nota șapte, notă de altfel, de trecere.

„În clasa a XII-a, a fost invitată în sala mare de spectacole, Mihaela Runceanu, care auzindu-mă, mi-a sugerat să particip la preselecția Festivalului de Muzică ușoară de la Mamaia. De acolo a pornit totul…Acum, pentru a vă răspunde la cele două întrebări: Nu, atunci nu-mi doream să fiu artist și când eram copil visam să devin pianist de muzică clasică ori tenismen de performanță”, a declarat artistul, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu Mihaela Runceanu înainte de a fi ucisă, acum 32 de ani: „A avut un presentiment'

Citește și: Ce fată frumoasă are Cătălin Crișan! La 20 de ani, Daria calcă pe urmele ambilor părinți: e artistă și studentă la Medicină!

Citește și: Roxana Vancea a postat primele imagini cu fiul ei. Cum arată Ayan

Citește și: Cum a murit Benone Sinulescu. Beatrice Mahler:„Șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu’

Citește și: Mihai Făgădaru, fostul soț al Ioanei Picoș, a murit. Era în stare gravă la spital:„Se simțea rău…’

Ulterior, între Cătălin Crișan și Mihaela Runceanu s-a legat o frumoasă relație de prietenie, tânărul artist fiind consiliat și îndrumat de cea care, în timp, i-a devenit colegă de scenă.

„Mihaela, în afara vocii, talentului și profesionalismului desăvârșit, era un OM. „Amintirile mă răscolesc', vorba cântecului, atunci când vorbesc despre ea. M-a-nvățat ce reprezintă scena, ce înseamnă respectul față de public, care sunt capcanele și misterele acestei meserii, cum tratezi neprevăzutul situaților ivite în timpul concertelor, of Doamne și câte și mai câte…

Povesteam multe în nesfârșitele turnee prin țară iar șuetele noastre alături de întregile distribuții din spectacolele perindate de-alungul anilor, erau fabuloase. Toate acestea constituie amintiri nu numai frumoase dar de neprețuit, pentru că sunt unice și irepetabile”, a mai mărturisit Cătălin Crișan pentru sursa citată.

Cum a ajuns să compună cântece

Muzica și-a făcut loc în viața sa încă din timpul liceului. Ca să nu fie trimis la munci agricole, Cătălin Crișan a început să compună cântece patriotice și să meargă la „Cântarea României’, unde a luat numai premiul I. Interpretul își mai amințește că învăța bine, dar nu era disciplinat, așa că nu a avut niciodată media la purtare peste 7. Era însă mulțumit: pentru că mergea la Cântarea României, nu mai puteau să îl radă în cap disciplinar.

Cătălin Crișan a debutat în 1987 la „Concursul de creație și interpretare a muzicii ușoare românești’ de la Mamaia, unde a obținut Premiul I la secțiunea Interpretare cu melodia „Vorbește marea’ (compozitor Aurel Manolache).

La Mamaia urca pentru prima dată pe o scenă și a încurcat versurile melodiei iar sacoul pe care îl purta era foarte mare. Slăbise 11 kilograme în cele două săptămâni de la avanpremieră și până la concurs. Avea emoții, nu știa niciun nume din juriu sau din lumea muzicii ușoare, dar a avut parte de o puternică susținere din partea publicului. De atunci au trecut 34 de ani și are peste 600 de piese compuse, dintre care nenumărate au trecut bariera timpului, fiind fredonate de generații întregi.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton