Ce pensie are Maria Băsescu. Fosta Primă Doamnă primește lunar o sumă infimă, față de Traian Băsescu

 Lupescu Anca
.

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu se poate declara printre cei mai înstăriţi candidaţi la Primăria Capitalei. Pe lângă indemnizaţia de fost preşedinte, pensia specială, şi leafa de la Parlamentul European, Băsescu deţine mai multe titluri de stat care valorează aproape jumătate de milion de euro.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Maria Băsescu a fost mereu o femeie discretă. Acum s-au aflat detalii despre veniturile celor doi, cât încasează lunar fostul preşedinte, dar şi ce pensie mică ia lună de lună Maria Băsescu. 

Maria Băsescu are o pensie de 10 ori mai mică decât a soţului

Din declaraţia de avere, se ştie că fostul preşedinte beneficiază de o pensie care i-a adus în ultimul an fiscal aproape 13.000 de euro, de aproape zece ori mai mult decât pensia soţiei de 1.350 de euro. Maria Băsescu primeşte o pensie minimă – 700 de lei lunar.

fosta-prima-doamna-de-nerecunoscut-cum-arata-in-prezent-maria-basescu-foto-234495fosta-prima-doamna-de-nerecunoscut-cum-arata-in-prezent-maria-basescu-foto-234495

Citește și: Theo Rose de la Bravo, ai stil! Celebrities, totul despre relația cu nepotul lui Nea Mărin:„E inteligent și superb!’ Cum s-au cunoscut / EXCLUSIV

Ce avere are Traian Băsescu, fostul preşedinte al României

Traian Băsescu are în Bucureşti două terenuri, ambele închiriate de la Primăria Capitalei, precum şi un apartament de 250 de mp cumpărat în 2003 alături de soţia sa, Maria Băsescu. Deţin şi două maşini, un Ford B-Max şi o Dacia Duster.

Pe lângă acestea, fostul preşedinte se laudă şi cu bijuterii, ceasuri şi tablouri în valoare de 171.000 de euro. Despre conturile bancare, Traian Băsescu deţine împreună cu soţia zece conturi bancare în care se regăsesc aproximativ 250.000 de euro. Adevărata avere a fostului preşedinte se regăseşte în hârtii, întrucât aceste deţine mai multe titluri de stat la Ministerul Afacerilor Publice care în total valorează 444.000 de euro.

Citește și: Gherghina Stancu suferă de boala care le-a ucis pe Ileana Ciuculete și Denisa Răducu:„Am luat virusul de la dentist!’

Din calitatea de fost preşedinte Traian Băsescu mai primeşte şi o indemnizaţie anuală de 200.000 de lei (41.600 de euro), adică peste 16.500 de lei pe lună (3.400 de euro). Tot la capitolul venituri, din salariul de europarlamentar a câştigat 41.500 de euro, în timp ce fotoliul de senator i-a adus, până în mai 2019, 12.500 de euro (1.200 de euro pe lună). La acestea se mai adaugă cupoane din titlurile de stat şi dividente care însumează în conturile acestuia şi ale soţiei aproximativ 16.500 de euro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton