Ce obiect a pus Regele Charles al III-lea pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Imaginile surprinse în timpul înmormântării

 Laciu Andreea
.

S-a aflat ce obiect a pus Regele Charles al III-lea pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a în ziua în care suverana a fost înmormântată. Ceremonia a fost organizată ținându-se cont de anumite reguli stricte, dar pe lângă lucrurile puse conform protocolului stabilit de dinainte, pe sicriu a ajuns și unul foarte special, ales personal chiar de actualul suveran.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Monarhia britanică a acordat o atenție deosebită fiecărui moment încă din ziua în care a murit regretata suverană până în momentul în care a început înmormântarea. Pe sicriul Reginei Elisabeta s-au pus niște obiecte cu o semnificație deosebită și importante pentru cea care a condus zeci de ani Marea Britanie.

Funeral service for Queen Elizabeth IIFuneral service for Queen Elizabeth II

Ce obiecte au fost puse pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Luni, 19 septembrie 2022, a fost înmormântată suverana care a condus cu multă tărie Marea Britanie și a fost un simbol pentru întreaga lume. Accesoriile care au fost așezate pe sicriu au o importanță deosebită. Unele dintre ele fac parte dintre Bijuteriile Coroanei, care este o colecție de peste o sută de obiecte de o valoare culturală, istorică și simbolică inestimabilă.

Printre aceste obiecte, puse pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a, se numără sceptrul și globul, conform Playtech. Cele două elemente sunt dintre cele mai iconice lucruri asociate cu familia regală britanică și datează din secolul al XVII-lea. Sunt importante în cadrul de ceremonie de încoronare a unui monarh.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, ultima fotografie oficială, făcută publică înainte de înmormântare. Ce semnificație au bijuteriile purtate

Citește și: Cum s-au îmbrăcat Carmen și Klaus Iohannis, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Citește și: Ce scrie pe biletul de pe sicriul Reginei Elisabeta și ce semnificație au florile din coroana funerară

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Camilla Parker la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Ce semnificație au sceptrul și globul

Sceptrul reprezintă puterea și guvernarea coroanei, iar globul are și el o importanță majoră în ceremonia tradițională de încoronare. Sceptrul a fost folosit începând cu anul 1661 și are un diamant masiv, model Cullinan I de 530,2 carate. Globul a fost creat ca un simbol al faptului că puterea suveranului vine direct de la Dumnezeu. Și acest obiect a fost creat tot în anul 1661 și are o cruce încrustată cu pietre prețioase.

Și coroana de flori a fost la fel de importantă în ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta a fost compusă cu plante din grădinile de la Palatul Buckingham, de la Clarence House și Highgrove House. Însă, multă lume s-a întrebat ce a pus, de fapt, Regele Charles al III-lea pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a.

Ce obiect a pus Regele Charles al III-lea

Actualul suveran a fost extrem de afectat de moartea mamei sale. Deși a respectat întocmai protocolul, a ținut să pună și un bilet special pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a, așa cum suverana a pus la rândul ei pe sicriul Prințului Philip. Biletul a fost depus între flori, iar pe el a fost scris mesajul „Cu dragoste și devotament, Charles R”, conform sursei citate anterior.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton