Ce lucruri nu mai are voie să facă Regele Charles al III-lea, în calitate de suveran al Marii Britanii

 Oana Pantazi
.

După ce Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață, fiul ei, Regele Charles, va avea o misiune foarte dificilă în calitate de rege, cu atât mai mult cu cât, în ultimele decenii viața sa a fost marcată de controvese. Iată care sunt trei dintre lucrurile pe care fiul suveranei nu va mai putea să le facă odată devenit rege!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS AICI!

După ce suverana Marii Britanii a încetat din viață, pe 8 septembrie, fiul ei cel mare a devenit Regele Charles al III-lea al Regatului Unit, la vârsta de 73 de ani, fiind astfel și cel mai vârstnic rege britanic în momentul înscăunării. Misiunea sa în calitate de suveran nu va fi deloc una ușoară, cu atât mai mult cu cât nu este cel mai popular membru al Familiei Regale britanice. Chiar dacă este obișnuit cu rigorile și tabuurile existente de sute de ani la Casa Regală, care se respectă cu sfințenie, Regele Charles al III-lea va avea de acum înainte și mai multe reguli de respectat. Iată ce nu va mai putea să facă actualul suveran!

charles-17-1charles-17-1

Ce lucruri nu mai are voie să facă Regele Charles al III-lea

Dat fiind că povestea lui de dragoste cu Prințesa Diana a eșuat lamentabil, de-a lungul mariajului cu ea Charles preferând să trăiască în paralele cu Camilla, care acum a devenit Regina consoartă, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a nu este cel mai iubit membru al familiei regale. Așadar, cu siguranță, de acum înainte, fiecare gest al său va fi urmărit cu și mai multă atenție…

Citește și: Mesajul Regelui Charles, după decesul Reginei Elisabeta: „Un moment de tristețe nemărginită”

Citește și: Prima decizie majoră luată de Prințul Charles în calitate de Rege, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Citește și: Ce probleme de sănătate a avut Regina Elisabeta de-a lungul timpului.Multe au fost ținute secret

Citește și: Primele imagini cu regina Elisabeta a II-a după ce s-a vehiculat că este grav bolnavă

Diplomația specifică mamei sale, regretata Regină Elisabeta a II-a este de notorietate, însă Charles s-a aventurat uneori în discuții pe muchie de cuțit. Unul dintre lucrurile pe care un suveran trebuie să le evite este să vorbească despre anumite subiecte delicate, chiar dacă are păreri ferme, trebuind să-și păstreze imparțialitatea. De altfel, este de notorietate momentul în care între Marea Britanie și Rusia au apărut probleme la nivel diplomatic după ce Charles l-a comparat pe Vladimir Putin cu Adolf Hitler, în 2014. Mai mult, susținerea pe care actualul rege i-a arătat-o lui Dalai Lama nu este pe placul Beijingului, notează kanald.ro.

De asemenea, lucrurile se schimbă atât în ceea ce privește dineurile oficiale, Regele Charles fiind obligat să vorbească mai întâi cu persoana așezată la dreapta sa, abia când se servește cel de-al doilea fel acesta putând să interacționeze și cu persoana din stânga lui, conform cutumelor.

Mai mult, atunci când va merge în vizite oficiale în alte țări, Regele Charles al III-lea va fi obligat să poarte și un articol vestimentar tradițional în ținuta sa.

Charles a fost învestit rege la 73 de ani

După ce suverana Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, s-a stins din viață, pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, fiul său cel mare, Prințul Charles de Wales, a devenit Regele Charles al III-lea, la 73 de ani. Actualul suveran nu va avea deloc o misiune ușoară, iar asta deoarece un sondaj Ipsos din luna aprilie a acestui an arăta că aproape jumătate dintre britanici considerau că Charles ar fi trebuit să-l lase pe fiul său cel mare William să fie următorul rege. Asta în timp ce sodajul YouGov îl plasează pe locul al șaptelea ca popularitate regală – după mama sa, nora Kate, fiul William, tatăl Prințul Philip, sora Prințesa Anne și nepoata Zara Tindall.

Charles a avut o viață tumultuoasă, marcată de controversele provocate de divorțul său extrem de mediatizat de Diana, supranumită „Prințesa Inimilor‘, la care a ajuns deoarece a refuzat să pună capăt relației cu Camilla Parker Bowles.

Drept urmare, pentru britanici vor fi foarte importante ținuta și comportamentul noului lor monarh, dat fiind că ștacheta a fost ridicată foarte sus de mama lui, Elisabeta a II-a, o suverană extrem de iubită de popor. Rămâne de văzut dacă Regele Charles al III-lea va reuși să câştige respectul și simpatia oamenilor, în egală măsură ca mama sa.

Foto: Hepta, Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton