Ce face ucigașul Mihaelei Runceanu, la 13 ani de când a ieșit din închisoare. Și-a refăcut viața complet, după eliberare

 Lupescu Anca
.

Moartea Mihaelei Runceanu a rămas un subiect șocant, iar crima petrecută atunci a șocat pe toți. Cântăreața de muzică ușoară Mihaela Runceanu a fost ucisă cu sălbăticie, iar ucigașul ei și-a refăcut viața după 13 ani petrecuți în închisoare. Mulți s-au întrebat de ce pedeapsa lui a fost atât de blândă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Cum s-a întâmplat totul

Pe 1 noiembrie, în jurul orei 1.00 a.m, Mihaela Runceanu a fost asasinată în garsoniera sa din București, situată pe Șoseaua Mihai Bravu. Pe 2 noiembrie, la 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ștefănescu este prins și arestat. Pe 4 noiembrie 1989, cântăreața este înmormântată la cimitirul 'Dumbrava' din Buzău.

În 2009, Ștefănescu a povestit cu amănunt tot ce s-a întâmplat în noaptea fatidică, în emisiunea 'Happy Hour', unde au fost prezenți apropiați de-ai cântăreței, dar și unul dintre criminaliștii care s-au ocupat de caz la acea vreme.

„Am ajuns la Mihaela in jur de ora 22.00. Imi aduc aminte ca a fost o intamplare ca am ajuns la ea. Eu nu mai trebuia sa ajung in seara aceea acolo, pentru ca vorbisem la telefon. Totusi am ajuns si ea a adormit', a spus ucigașul.

Cei doi s-au înțeles ca el să plece în clipa în care se termina filmul pe care și l-au pus să-l vizioneze. Însă el a sugrumat-o cu un cablu de telefon, apoi a dat foc locuinței.

Procesul a durat trei luni

Procesul a durat trei luni, iar bărbatul a fost condamnat pentru omor. A stat 17 ani în penitenciar, deși fusese condamnat la 25 de ani de închisoare. El a fost grațiat în anul 2006, printr-un decret semnat de Ion Iliescu. Avea doar 21 de ani când a intrat în celulă. Mihaela Runceanu avea 34 de ani.

„Înainte să ne vedem vorbeam la telefon, nu eram de-al casei ca să merg să bat la uşă fără să anunţ. În seara în care a murit am fost la ea în jurul orei 22. Era frumos afară şi îmi aduc aminte că înainte să ne vedem a fost o întâmplare ca şi cum nu ar fi trebuit să ajung la ea. Mi-a spus să ne vedem altă dată, însă când am vorbit ultima dată la telefon, m-a întrebat dacă pot să ajung la ea în jurul orei 22 ca să apucăm să vedem filmul până la 12 noaptea', scrie în rechizitoriu.

img-3img-3

În timp ce el se uita la film, Mihaela s-a dus să facă o baie, apoi s-a întors în cameră și s-a așezat în pat, permițând bărbatului să rămână peste noapte în garsonieră, urmând a dormi în fotoliul existent. Se făcuse târziu, în jur de 12 noaptea, iar invitatul a rămas, deși venise cu mașina proprie. După altă versiune, cu un taxi misterios ori cu mașina unui complice, care l-ar fi așteptat toată noaptea în apropiere, ca să recupereze prada din garsonieră.

„(…) A tăiat o bucată din cablul de la telefon și în câteva secunde a încercat s-o stranguleze. Mihaela s-a trezit din somn și s-a apărat cât a putut, însă în cele din urmă nenorocirea s-a consumat. După ce și-a definitivat oribila crimă, a luat tot ce era mai de preț din casă și a mers în balcon, acolo unde cântăreața avea depozitate mai multe canistre pline cu benzină. A turnat peste cadavru și apoi i-a dat foc. A părăsit locuința și a mers la iubita lui din acel moment.'

Ce face acum ucigașul Mihaelei Runceanu

După 17 ani de pușcărie și încă 10 în care a încercat să își găsească de lucru în România, despre Ștefănescu se știa în 2017 că s-a angajat la un depozit lângă Londra. În primă fază, el a încercat să se angajeze la un magazin de haine din București, numai că lumea a început să îl recunoască, iar curiozitățile erau din ce în ce mai multe în ceea ce privește decesul Mihaelei Runceanu. S-a retras în liniște, în casa părintească, într-o localitate de lângă Capitală.

Salvarea lui a venit câțiva ani mai târziu, din partea unor prieteni care au rămas alături de el în tot acest timp și care i-au oferit posibilitatea de a lucra departe de România.

„Mi-e bine. Am plecat în Anglia. Lucrez la un depozit, în apropiere de Londra. Nu vreau să mai ştiu nimic despre România. Orice este posibil dacă vrei cu adevărat. Motivaţia o găsim în noi dacă o căutăm adânc', declarat Ștefănescu pentru Click, în 2017.

Licențiat în psihologie, bărbatul își dorea tot atunci să-și echivaleze studiile pentru a renunța la munca de jos și a practica o meserie pe măsura studiilor sale.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton