Cum se tratează nicrofobia, boala de care suferă Lidia Buble: "În unele seri e chinuitor"

 Dumitrache Laura
.

Ce este nictofobia, boala stranie de care suferă Lidia Buble. Îndrăgita artistă a declarat că suferă de o boală rar întâlnită, dar care nu îi dă pace. Aceasta se numește nictofobie și se declanșează în timpul nopții. Această afecțiune se manifestă prin frica de întuneric, iar în prezent există numeroase persoane care se confruntă cu această problemă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Vedeta a declarat că în trecut s-a luptat cu depresia și i-a fost extrem de greu să depășească acele momente. Mai mult, Lidia Buble a dezvăluit că suferă și de o boală care îi provoacă insomnii. Nictofobia este o afecțiune care îți dă senzația de teamă de întuneric. Îndrăgita artistă a declarat că de ani de zile se confruntă cu această boală.

lidia bublelidia buble

Lidia Buble a mărturisit că adoarme foarte greu noaptea, din cauza că suferă de această boală. Vedeta se teme de tot ce aude sau vede în jurul ei. Mai mult, cântăreața nu poate sta singură în timpul nopții de frică. Nictofobia poate fi asociată cu depresia, atacul de panică, tulburările somnului și discociere.

Citește și: Ce avantaj are Lidia Buble în fața celorlalți concurenți de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!':„Eu vin dintr-o familie foarte modestă'

Citește și:Câți bani câștigă Lidia Buble la „Sunt celebru, scoate-mă de aici'.Ce sume au cerut restul vedetelor

Citește și:Andreea Marin, declarații surprinzătoare despre Andreea Esca:„O cunosc dincolo de micul ecran'. Ce crede și despre Teo Trandafir

Citește și:De ce merge Alexandru Ciucu atât de des la Paris, în plin proces de divorț de Alina Sorescu:„Am niște planuri mari'. S-a spus că ar avea o idilă secretă

Cum se tratează nicrofobia, boala de care suferă Lidia Buble

Lidia Buble este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România. Vedeta are o voce unică, iar de-a lungul anilor a câștigat simpatia publicului cu talentul ei. În urmă cu ceva timp, artista declara că suferă de o boală care nu o lasă să doarmă. Acesta se numește nicrofobie și îi provoacă cântăreței o stare de panică în timpul nopții.

„Dacă am tablouri prin casă mă gândesc că noaptea pleacă aia din tablou… Am nopți în care nu închid niciun ochi. Adorm doar spre dimineață când se luminează afară, 2-3 ore. În unele seri e chinuitor. În momentul în care rămân singură o iau razna rău de tot', a dezvăluit Lidia Buble, în cadrul unei emisiuni TV.

Nictofobia poate fi tratată cu ajutor specializat

Lidia Buble și numeroase persoane se confruntă cu nictofobie sau frica de întuneric. Această afecțiune de care suferă vedeta are simptome la nivel emoțional și poate fi tratată cu ajutor specializat, dar și prin respectarea anumitor recomandări.

Un tratament pentru persoanele cu insomnie implică părăsirea unui dormitor întunecat pentru a dormi într-o cameră luminată. Problema cu acest tratament este că nu abordează fobia, potrivit dcmedical.ro.

Care sunt simptomele nictofobiei, boala de care suferă Lidia Buble

Nictofobia este o afecțiune medicală și se manifestă prin frica de întuneric. Lidia Buble are aceeași boală și susține că sunt nopți în care nu poate dormi, din cauza acestei afecțiuni. Nictofobia se manifestă prin simptome la nivel fizic, precum probleme ale respirației, ritm cardiac rapid, dureri de cap și transpirație.

Această tulburare se manifestă și prin simptome la nivel emoțional, precum anxietate, atacuri de panică, depresie, pierderea cunoștinței și multe altele.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton