Se apropie Crăciunul și Revelionul, perioadă în care cu toții mâncăm mai mult ca de obicei. Iată ce dietă ne sfătuiește Carmen Brumă să adoptăm pentru a nu lua în greutate!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ce dietă ține Carmen Brumă de Sărbători. Deși nu s-ar părea, cândva, Carmen Brumă s-a confruntat cu probleme de greutate. A reușit să le depășească însă cu brio, iar acum, la 43 de ani, vedeta este un reper atunci când vine vorba de sport și alimentație echilibrată. Mai mult, Carmen își permite să poarte aproape orice ținută, dar asta vine la pachet totuși și cu niște eforturi… deoarece cuvântul excese nu face parte din vocabularul ei în această privință.
Ce dietă ține Carmen Brumă și cum poți evita acumularea de kilograme în exces
Iată care sunt, așadar, ce dietă ține Carmen Brumă și care sunt cele 5 reguli de bază pe care le propune pentru păstrarea siluetei și în perioada Sărbătorilor de iarnă.
Alimentele grase se consumă până în ora 15. Sărbători fără șorici, tobă, caltaboș, cârnați, sarmale, cozonac nu există. Dacă tot le consumați, este bine să o faceți înainte de ora 15, deoarece astfel organismul va putea să ardă caloriile în timp util, fără a le transforma în depozite de grăsime. Evident, puțină mișcare este indicată pe parcursul zilei.
La masa de seară, salată. Cina trebuie să fie, evident, mult mai ușoară și să conțină neapărat și o salată, preferabil fără ulei. Asta deoarece, datorită fibrelor conținute de legume, sațietatea se instalează mai repede. E indicat ca cina să aibă loc înainte cu 2-3 ore înainte de culcare.
Nu consumați fructe și ducliuri în același timp. Fructele, fie ele proapete, uscate sau oleaginoase, cum ar fi caju, nuci și migdale, se consumă separat, și nu în combinație cu alte ducliuri. Cozonacul sau tortul urmate de un fruct înseamnă surplus caloric și mai mare, iar asta duce la îngrășare. Chiar dacă fructele sunt sănătoase, nu înseamnă că sunt lipsite de zaharuri!
Evitați grăsimile! chiar dacă nu vă puteți refuza plăcerea unei porții de sarmale de Sărbători, asta nu înseamnă că nu există trucuri pentru a evita consumul excesiv de grăsimi. Încălziți sarmalele într-un vas cu apă, separat, pentru a-și lăsa acolo grăsimea excedentară. „O sarma poate avea 100/150 calorii dacă este gătită cu carne slabă și cu foarte puțin orez și poate ajunge până la 300 calorii dacă este preparată cu carne grasă și cu slănină”, spune Carmen Brumă pentru Antena 3. De altfel, vedeta ne sfătuiește să nu folosim cuptorul cu micounde pentru încălzit, deoarece se pierd calitățile nutritive ale mâncării.
Mișcarea este de bază. Nu în ultimul rând, mișcarea este extrem de importantă în perioadele în care abuzăm de mâncare, dar nu numai. Un antrenament intens, chiar și în casă, va face diferența, chiar dacă va fi urmat de o masă copioasă, iar astfel ne vom putea permite să mâncăm și lucruri hipercalorice. Evident, cu condiția să nu neglijăm mișcarea. După sport, mâncarea se depune mai puțin sau chiar deloc, susține Carmen Brumă.
Citește și: Cine este George Simion, președintele AUR și ce avere are. Este de profesie economist și are doar 34 de ani
Cum să rămâi suplă după Sărbători
Carmen Brumă ne sfătuiește ca, în timpul perioadei de Crăciun și de Revelion, să încercăm să mâncăm ponderat și să distribuim alimentele hipecalorice în prima parte a zilei. De asemenea, este extrem de importantă mișcarea imediat după masă, iar consumul de alcool trebuie însoțit de o hidratare corespunzătoare. Iată de la ce dietă nu se abate Carmen Brumă!
- Nu mâncați totul la o singură masă! Distribuiți alimentele grele în prima parte a zilei, iar seara mâncați ceva ușor, ciorbă, salată, friptură slabă
- Nu vă întindeți în pat imediat după masă, ci faceți o plimbare în aer liber de 30-40 minute!
- Pentru fiecare pahar de alcool beți 300 ml apă plată. Între mese puteți bea un ceai de gălbenele pentru stimularea digestiei și protecția ficatului.