Adrian Hadean şi Nicolai Tand au primit cu mare bucurie propunerea de a găti pentru preşedintele Franţei François Hollande, aflat în vizită în România.
Cei doi au gătit un meniu de cinci feluri împreună cu echipa restaurantului Diplomat, iar rezultatul a fost unul extrem de apreciat, chiar daca au avut doar 3 ore la dispozitie pentru a gati un service de 24×5 farfurii.
Nicolai Tand şi-a vazut visul împlinit, acela de a găti pentru preşedintele Franţei şi premierul României, după ce cu ani în urmă ajungea in Franţa unde a lucrat ca şofer pe ambulanţă.
Adrian Hadean a dezvăluit acum pe blog-ul său povestea acestui meniu: „Am decis să fie românesc, să fie de sezon și să fie bun și fin', cei doi cumpărând din piaţă tot ce se putea.
Iată meniul:
Antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi sotați în unt din Transilvania.
Pește: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, vinete afumate, piure de morcovi copți, cozi de raci.
Carne: mușchiuleț de berbecuț, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt și oțet de mere, morcovi crocanți, snopi de fasole verde opărită.
Desert: quenelle din brânză (ca un papanaș, da nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frișcă și piersici confiate cu vanilie.
Brânză: brânzeturi românești maturate în grotă, sirop de piersici și trufe negre.
Vin alb: Solo quinta, Recaș.
Vin roșu: Apogeum, Tohani.
Vin desert: Sirena Dunării, Vinarte.