Ce a transmis Olăroiu, la două luni de la moartea lui Patzaichin: „Cum să nu te doară?”

 bogdan.galca
.

La începutul lui septembrie, Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român, a murit la vârsta de 71 de ani. Faptul că nu a fost comemorat așa cum se cuvenea, l-a întristat pe antrenorul Cosmin Olăroiu.

Invitat la Podcastul lui Damian Drăghici, fostul fotbalist și-a exprimat durerea, la câteva luni de la moartea campionului român: „din punctul meu de vedere, trebuia o zi de doliu în România pentru un atât de mare sportiv. A adus atât de mult țării noastre încât merita lucrul ăsta. Nu s-au dus să-l comemoreze la funeraliile lui oameni mai importanți din România care probabil ar fi trebuit să fie acolo', a povestit antrenorul.

Ivan Patzaichin a fost internat la Spitalul Elias din cauza unor probleme de sănătate care s-au agravat ulterior. Marele sportiv suferea de o boală incurabilă, despre care familia nu și-a dorit să vorbească. În cariera sa de canoist, a câștigat șapte medalii olimpice, dintre care patru de aur și trei de argint, dar și 22 de medalii la campionate mondiale, dintre care opt de aur.

Cosmin Olăroiu, de la jucător la antrenor

Fostul jucător de fotbal, deși mai avea un an de contract, a decis să renunțe. Avea 31 de ani când a început să antreneze: „am avut o problemă la coloană când eram mai tânăr, mi s-a interzis să mai joc, am început să mă gândesc la alte variante, apoi am ales și am terminat la 26 de ani școala de antrenori, cu o notă maximă', și-a amintit el la podcastul lui Drăghici. 

În prezent, a devenit noul antrenor al Sharjah FC, potrivit comunicatului oficial al clubului de fotbal, care se află în prima ligă din EAU. Deși clubul l-a prezentat oficial, Olăroiu susține că există doar un acord verbal în acest moment.

Antrenorul se află din nou în Emirate, după ce a activat în alte șapte sezoane (2011-2018), câștigând al treilea cel mai mare salariu din carieră. În România, s-a ocupat de FC Național (n.r. AFC Progresul București), FCSB, Poli Timișoara. Din 2007, a câștigat peste zece trofee în Asia (Arabia Saudită, Qatar, Emirate și China).

Succesul nu înseamnă să câștigi ceva sau să faci ceva. Trebuie să ai mai multe aspecte de viață în care să crezi și ca să poți, la sfârșitul zilei, să mulțumești celui de Sus pentru ce ți-a dat, că până la urmă asta înseamnă. La sfârșitul zilei, doar tu poți să știi dacă ai avut succes sau nu, pentru că tu știi cine ești cu adevărat, nu cum te percep oamenii. Unii, deși au pregătire, nu riscă și invers, unii care prind oportunități, dar nu au pregătirea necesară', a mai continuat el.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton