Cazul tinerei bătute la Târgu Jiu de 4 adolescente a revoltat o țară întreagă! Cu ce sancțiuni s-au ales vinovații

 Oana Pantazi
.

Cazul celor 4 adolescente din Târgu Jiu care au bătut și umilit o fetiță de 13 ani s-a viralizat rapid după ce, în mediul online au apărut mai multe filmări ale evenimentului. Iată cu ce sancțiuni s-au ales cei găsiți vinovați!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

O situație halucinantă, care readuce în atenția tuturor situația alarmantă a bullyingului din școli, s-a petrecut la Târgu Jiu, pe 6 septembrie, după ce o tânără de 13 ani a fost bătută, scuipată, îngenuncheată și umilită de alte patru fete, în timp ce un băiat filma întreaga scenă.

'Toate pe ea!', strigau fetele, în timp ce îi dădeau pumni victimei, o trăgeau de păr, o târau prin iarbă și o loveau cu picioarele. Paradoxal, mulți copii și adolescenți se uitau la scenă, fără să intervină.

Polițiștii au întocmit dosar penal

După ce imaginile s-au viralizat în online – între timp, a apărut un nou filmuleț în care adolescenta de 13 ani este agresată de colegele ei -, Poliția a intrat pe fir și au fost luate măsuri împotriva agresoarelor.

Având în vedere imaginile apărute în spațiul public pe o rețea de socializare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj s-au sesizat din oficiu, fiind dispuse verificări. Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse cu vârste între 12 și 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, care au exercitat acte de violență asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu.

Două dintre tinerele care ar fi exercitat acte de violență au fost aduse la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu, fiind însoțite de către părinți, în vederea audierii. Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe', au precizat reprezentanții IPJ Gorj.

Citește și: Cum i-a spus Cristina Joia, de la „Visuri la cheie”, fiului ei că este înfiat: „Nu e un stigmat cuvântul adoptat. E ca și cum i-aș spune că are ochii căprui”/ EXCLUSIV

Părinții au fost amendați

Cele patru agresoare aveau între 12 și 14 ani, una singură, doar una singură aavând vârsta pentru care poate răspunde penal pentru faptele ei. Aceasta a fost reținută în cursul zilei de luni, pentru 24 de ore.

Conform gorj24.com, părinții copiilor care au agresat adolescenta de 13 ani au primit amenzi. Față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 52 de ani, și o femeie de 32 de ani, din municipiul Târgu Jiu, părinții tinerilor implicați în evenimentul din data de 5 septembrie a.c., a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, conform Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Vedetele au reacționat în mediul online

În urma viralizării filmulețelor în online, mai multe vedete au luat atitudine, șocate de violența tinerelor din Târgu Jiu. Delia, Alexandra Stan, Iulia Albu, Cristina Ich și Smiley au transmis mesaje pe conturile lor de socializare la scurt timp după producerea evenimentului.

 Nu am cuvinte….efectiv! E socant!!!! Niste fetite capabile de atata violenta!!! Asta e #beyondeducation !??? #stoptheviolence #stopbullying‼️‼️', a scris Delia pe Instagram.

Alexandra Stan, care a fost și ea victimă a violenței, a reacționat, de asemenea pe contul de socializare.

Nu pot să văd asta și să rămân indiferentă! Nu înțeleg de unde atâta răutate în niște copii! Îmi pare rău dacă v-am stricat mood-ul, dar ei sunt viitorul' țării și nu putem să acceptăm astfel de comportamente. Și eu am fost bullyied în școala generală, dar nici chiar așa! De unde atâta agresivitate? De unde atâta ură?

Sunteți șmechere ca o bateți? Sunteți niște ratați, fraieri, idioți! Că altfel nu pot să vă numesc. Am încercat să nu rezonez cu victimă, dar este foarte greu să nu o fac! M-am cutremurat când am văzut! Și am început să plâng! Parcă suntem niște animale! Asta e prea de tot!', a scris artista.

Și Iulia Albu, mamă de fată, s-a declarat șocată de evenimentul violent:

„V-ați umplut story-urile de invective și cuvinte urâte ascunse în spatele unei revolte împotriva sistemului. Înjurați agresorii devenind bullies la rândul vostru. V-ați trezit influenceri peste noapte fără nicio bază reală. Sunteți la fel de răi ca ceea ce vedeți aici. Acești copii au probabil acasă o mamă abuzată și prea slabă pentru a-l părăsi pe cel ce o abuzează. A îi pedepsi pe acești copii este imperativ însă NU SUFICIENT. Va fi nevoie de ani de terapie pentru toate părțile implicate.

Adolescente instigate de ceea ce par a fi 2 băieți mult mai mari care filmează și le îndeamnă să dea Mai tare'. Fetița lovită este victima vizibilă. Toate celelalte fete victime viitoare care probabil și-au văzut mama scuipată și lovită de tatăl lor. Dont be a bully! Și Dacă aveți Ceva de spus postați în feed, nu vă veți pierde contractele, fiți fața grijă. @campaniastopbullyro care a publicat aceste filmulețe instigă la ură și violență. Justificată sau nu, este irelevant. Alți bullies deghizați în oi blânde”, a scris Iulia Albu.

Citește și: Reacția tranșantă a fiicei lui Alin Oprea, în direct la TV: „Să-ți fie rușine! Tot ce trebuia să faci era să vii acasă să vorbești cu copiii tăi”

foto-1foto-1

„Nu am crezut că există așa ceva”

Cristina Ich nu a rămas nici ea indiferentă:

Sunt atât de tristă și în același timp atât de revoltată. Nu am crezut ca există așa ceva. Nu putem să rămânem indiferenți. Nu am crezut niciodată că poate exista atâta cruzime din partea unor adolescent. Nu vreau să mă pun în locul părinților, nu vreau să-mi imagnez suferința, furia… De când am văzut filmulețul nu mă pot opri din plans. Vă rog, nu rămâneți indiferenți. Share! Dacă ar fi copilul tău? La fel de indifferent ai rămâne?

Și Smiley a tras un semnal de alarmă pe contul de socializare în privința bullyingului între adolescenți:

Azi circula pe net un filmuleț cu o fetiță de 13 ani care este lovită scuipată, umilită de alți copii. Poate pentru voi este o problemă mică, dar pentru ea e cea mai mare problemă. O victimă a acestui tip de agresiune poate crește cu sentimentul că toată lumea e la fel, iar ea e incapabilă să se apere.

De partea cealaltă, cei care au agresat-o pot deveni adulții care cred că e OK să-și facă singuri dreptate, că e permis să insulți, să lovești, să umilești, mai ales dacă cei din jurul tău te susțin. Violența naște doar violență, iar să o filmezi râzând sau să treci mai departe fără să-ți pese e o adevărată dramă”, a scris artistul.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton