Ce sumă de bani primea Irina Margareta Nistor pentru a realiza dublaje pe timpul comunismului: "100 de lei era punctul meu de reper"

 Dumitrache Laura
.

Irina Margareta Nistor este cunoscută pentru dublajele pe care le-a realizat de-a lungul anilor în industria cinematografică din România. Este recunoscută în întreaga țară și a câștigat numeroase premi. Recent a povestit câți bani câștiga în perioada comunismului, pentru un dublaj.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Irina Margareta Nistor a dublat filme încă din perioada facultății, iar cea mai mare activitate a avut-o în perioada comunismului. Celebra traducătoare de filme a început în ultima vreme să joace și în diverse pelicule și scurt metraje. Irina Margareta Nistor poate fi numită vocea copilăriei pentru mulți români, căci poveștile spuse la ceas de seară, la radio, în timpul comunismului, au rămas în memoria multor generații.

irina margareta podcastirina margareta podcast

A căpătat notorietate la scurt timp după Revoluție și a tradus mii de filme, printre care și „Iisus din Nazaret'. Irina Margareta Nistor și-a adus aminte de perioada comunismului, pe care o detestă și azi. La 23 de ani a avut ocazia să urmeze doctoratul, dar a refuzat pentru că trebuia să fie membră a unui partid.

Citește și: Irina Margareta Nistor, despre cel mai mare regret al său:”Îmi doream un copil, dar…”

Citește și: Irina Margareta Nistor: „Am încercat să mă mărit cu cineva ca să plec din țară, dar nu mi-a reușit'

Citește și:Teo, totul despre noua ei emisiune, de la Kanal D:„Au fost niște schimbări. Nu va mai fi…'

Citește și:Betty Salam, dezvăluiri despre starea tatălui ei, înainte de primul lor concert împreună.Cum se simte acum Florin Salam

Ce sumă de bani primea Irina Margareta Nistor pentru a realiza dublaje pe timpul comunismului

Irina Margareta Nistor este de ani buni una dintre cele mai apreciate specialiste în tot ce înseamnă producții cinematografice. A tradus mii de filme în timpul comunismului, iar de câțiva ani joacă în pelicule și scurtmetraje. Invitată în emisiunea online În oglindă, vedeta a dezvăluit cât câștiga pe vremea comunismului, pentru un dublaj.

„A trebuit să dau un interviu acum mulți ani pentru o publicație străină și ei m-au pus să calculez și când le-am spus că au fost 3000 de filme, din noiembrie 1985 până în 1989 nu au vrut săcreadă.(…)Eu luam 60 de lei la cinematecă pentru dublaj. Mai toată facultatea mea pe acolo mi-am petrecut-o. 100 de lei era punctul meu de reper. Mi-a zis că îmi dă 200 pe un film. Caseta mi-o vindea inclusiv mie, dacă voiam să iau pentru cineva.”, a declarat Irina Margareta Nistor.

Boala de care a suferit Irina Margareta Nistor în copilărie

Traducătoarea a trecut prin momente dramatice în copilărie. Irina Margareta Nistor și-a adus aminte de momentele în care a fost diagnosticată cu furunculoză. Această afecțiune i-a provocat multă durere fizică, iar medicii au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a o salva.

„Au fost mai multe diagnostice. În primul rând, era un microb luat din spital, era o furunculoză. De multe ori pe umărul meu se vede o tăietură. Asemenea tăieturi au fost inclusiv pe capul meu. Problema era așa: eu fiind foarte mică, aveam trei kilograme când m-am născut, am ajuns la 1 kilogram. Microbul și mizeria aceea din furunculoză, în momentul în care intrau în sânge, mă puteau omorî.Când eram mică mi se spunea domnișoara de sticlă pentru că ori de câte ori încerca să mă pieptăne bunica, mă durea îngrozitor, dar pre craniul meu sunt urmele acelea de la tăieturi”, a precizat Irina Margareta Nistor.

Irina Margareta Nistor, anticomunistă până la moarte

La 23 de ani, traducătoarea a avut ocazia să urmeze doctoratul, dar a refuzat să facă asta deoarece trebuia să facă parte dintr-un partid. S-a opus să beneficieze de foloasele titulaturii de membru de partid. S-a temut că nu va reuși să lucreze în televiziune, tocmai pentru că nu era înscrisă în PCR. „Nu voiam să fiu membru de partid. M-au luat la televiziune pentru că traduceam simultan', a declarat Irina Margareta Nistor la Teo Show.

Irina Margareta Nistor a mai spus că reproșurile primite din partea părinților au ajutat-o foarte mult să persevereze. „Ai mei spuneau mereu că sunt o loază în școală. De aia am reușit. Nefiind chiar premiantă…', a mai spus amuzată traducătoarea.

Sursa foto: Facebool

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton