Cum îți dai seama că ești păcălit la restaurant. Secretul dezvăluit de Cătălin Scărlătescu. Nu mai este un secret pentru nimei faptul că chef-ul are mai multe restaurante în București și se bucură de un succes colosal pe plan profesional. Ei bine însă, cu toate astea, nu s-a sfiit să vorbească deschis despre modul în care mai multe restaurante încearcă să își păcălească clienții cu produsele pe care pretind că le au, iar în farfurie este cu totul și cu totul altceva. Iată care este trucul!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Cătălin Scărlătescu este cu adevărat un bărbat împlinit, mai ales când vine vorba despre activitatea de pe plan profesional. Invitat la podcastul lui Mihai Morar, acesta a dezvăluit , fără rețineri, faptul că în România multe dintre restaurante încă își mai mint clienții cu privire la ceea ce pun în farfurie.
Pentru că el merge pe premisa de calitate și nu cantitate, Cătălin Scărlătescu nu a ezitat să dezvăluie secretul în care îți dai seama că ești păcălit la restaurant. Prin urmare, dacă și tu ai pățit cel puțin o dată să comanzi un produs, care în meniu scria că este proaspăt, iar adus în farfurie gustul era de unul congelat, este timpul să vezi cum îți dai seama de aceste lucruri.
Cum îți dai seama că ești păcălit la restaurant. Secretul dezvăluit de Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu a fost, recent, invitat la podcastul lui Mihai Morar, unde a dezvăluit că în România multe dintre restaurante încă își mai păcălesc clienții cu privire la ceea ce scrie în meniu și ceea ce prezintă, de fapt, în farfurie. Prin urmare, pentru ca oamenii să aprecieze mâncarea de calitate și să nu se mai lase mințiți, a decis să dezvăluie trucul care nu o să-i înșele niciodată.
„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele tuturor fermelor din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie. Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc,' a spus chef Scărlătescu în podcastul lui Mihai Morar.
Cătălin Scărlătescu: ‘E foarte greu să pui mâna pe marfă de top’
Cătălin Scărlătescu a vorbit pe larg despre domeniul culinar, restaurantele din București și marfa de top când vine vorba despre preparatele pe care restaurantele le scot la vânzare. Fără a ezita, chef-ul a dezvăluit că marfa specială este de cele mai multe ori ediție limitată, iar ea ajunge cu greu în România, explicând că la multe dintre ele sunt mașini speciale care o transportă, cu toate certificatele necesare.
„Eu la un moment dat am vrut să fac ceva cu kobe și pentru că lucram în Howard Johnson și pentru că în Howard Johnson exista Benihana am sunat acolo, că na, eram colegi, i-am rugat cu cerul și pământul să îmi facă și mie rost de doi mușchi. Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu îți dă nimeni. Ca să vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești.
E un pachet atât (n.r. arată că e un pachet mare), în care stă un mușchi, cu toate certificatele din lume. Deci nu poți să își dai seama, ală are transport ca vinul Petrus, nu poți să îl bagi în geantă și să vii aici. Nu, îți trebuie ă mașină specială care să ți-l aducă la temperatura care trebuie, deci este o întreagă poveste. Kobele ăla sau wagyu-ul ăla, nu sunt pe toate drumurile. Nimeni nu ne bagă pe noi în seamă ca și piață, e foarte greu să pui mâna pe top marfă. De ce este top marfă pentru că este ediție limitată!',a spus Scărlătescu.
Cum își tratează Cătălin Scărlătescu angajații din restaurant
Ei bine, spre deosebire de restul anagajaților din restaurante, cei care lucrează la Cătălin Scărlătescu sunt de-a dreptul diferiți, inclsuiv când vine vorba de program sau salariu. Se pare că chef-ul are un mod cel puțin neașteptat de abordare a managementului în restaurantul propriu. Angajații lui nu au un salariu stabilit de la început, iar pauza nu se ia nici ea așa cum sunt oamenii obișnuiți.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult am și eu mult.
Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie la greșeli.
La mine la restaurant nu există pauză. La mine la restaurant nu există fumat, la mine la restaurant nu există telefon mobil la personal. Flit, la revedere! Vreți pauză? Legal, trebuie să îi ții 9 ore la muncă și o oră pauză.
Vă rog eu foarte mult să veniți la ora 16.00, toți, veniți și stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți afară ora de pauză. Și începeți cu o oră de pauză. După care intrați înăuntru și la revedere, a declarat Cătălin Scărlătescu în podcastul „La Fileu, conform Libertatea pentru femei.
Sursă foto: Facebook