Câştigător a 3 premii Oscar, Daniel Day-Lewis se retrage din actorie

 Florentina Liutic
.

Legendarul actor Daniel Day-Lewis a produs o imensă surpriză, anunţând că a luat hotărârea de a se retrage din cinematogragie.

 

Vestea a fost dată de agentul său, Leslee Dart, într-un comunicat de presă în care se precizează că Daniel Day-Kewis nu va mai lucra ca actor.

 

În vârstă de 60 de ani, actorul anglo-irlandez este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei lui. Acesta se declară „profund recunoscător faţă de toţi colaboratorii şi fanii lui. Este vorba de o decizie personală, şi nici el, nici reprezentanţii lui nu vor face niciun comentariu.', se mai arată în comunicatul de presă.

 

Daniel Day-Lewis este singurul actor actor care a fost recompensat cu 3 Premii Oscar pentru rol principal. Statuetele i-au fost acordate pentru rolurile din „My left foot” (1990), „There will be blood” (2008) şi „Lincoln”( 2012).

Ultimul film în care a jucat, o peliculă în regia lui Paul Thomas Anderson în care joacă rolul unui croitor din înalta societate britanică a aniilor 50 urmează să aibă premiera la sfârşitul lunii decembrie.

 

Fiul poetului britanic Cecil Day-Lewis, Daniel s-a născut la Londra în 1957 şi şi-a început cariera în teatru în anii 70, pentru ca în anii 80 să înceapă o strălucitoare carieră în ciematografie.

 

Prestaţia din „My left foot” i-a fost răsplătită cu primul Oscar din carieră, iar Daniel Day-Lewis a continuat să facă roluri memorabile în „Ultimul mohican', „Vremea inocenţei' sau „Gangs of New York'.

 

În 2008 „There will be blood” i-a adus al doilea Oscar din carieră, pentru ca în 2012 să câştige cea de-a 3-a statuetă cu filmul „Lincoln'.

 

De 20 de ani, actorul este căsătorit cu Rebecca Miller, fiica dramaturgului Arthur Miller. Lewis are 3 copii, unul născut în urma relaţiei cu actriţa franceză Isabelle Adjani.

 

Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton