Carmen Brumă ne spune ce să mâncăm când este ger: "Frigul influenţează consumul energetic al organismului"

 Dumba Gabriela
.

Carmen Brumă a făcut o listă cu alimentele pe care este bine să le mâncăm atunci când este ger, așa încât să ieșim sănătoși din iarnă, cu o imunitate puternică. Carmen Brumă spune că gerul impune schimbări în alimentație pentru că organismul trece printr-un consum energetic mai mare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Carmen Brumă își ține fanii la curent cu stilul său de viață și împărtășește foarte des pe rețelele de socializare secretele unui stil de viață sănătos și trucuri pentru a avea silueta mult dorită. Recent, Carmen Brumă a notat câteva sfaturi legate de alimentația pe timp de ger.

327373704_870188440890558_254555718451621242_n327373704_870188440890558_254555718451621242_n

Ce să mâncăm când este ger – sfaturile lui Carmen Brumă

Carmen Brumă a enumerat, pe rețelele de socizalizare, câteva dintre cele mai sănătoase alimente care pot fi consumate atunci când este ger.

„Frigul influenţează consumul energetic al organismului. Metabolismul celor care trăiesc în ţările nordice, cu temperaturi scăzute o bună parte din an, cheltuieşte mai multe calorii pentru a menţine constantă temperatura de 37 de grade, normală pentru corpul uman. Gerul impune consumul unor produse mai concentrate în calorii (proteine şi grăsimi de origine animală şi vegetală) care să-i permită organismului să-şi acopere nevoile energetice sporite, dacă petreceţi mult timp afară', spune Carmen Brumă.

Iată câteva alimente pe care, spune Carmen Brumă, trebuie să le includeţi în alimentaţie atunci când afară e ger:

1. GHIMBIRUL ŞI HREANUL. Au efecte asemănătoare, stimulează digestia, combat durerile articulare, stimulează imunitatea şi îţi dau senzaţia de căldură. Ghimbirul poate fi folosit în ceaiuri calde, limonadă, sucuri de fructe, dulciuri sau preparate din carne şi peşte. Hreanul este în general asociat cu carne sau murături.

2. CEAPA ŞI USTUROIUL. Au proprietăţi antivirale, antibacteriene, antifungice şi îmbunătăţesc circulaţia.

Citește și: Radu Vâlcan a împlinit 46 de ani. Cum l-au surprins Adela Popescu și cei trei copii de ziua sa

Citește și: Bogdan Ioan, fost câștigător la Vocea României, s-a căsătorit și a devenit tată

Citește și: ‘El are bani doar de țigări și de băutură, de la mama lui’. Oana Roman, dezvăluiri despre situația financiară a fostului ei soț

3. SUPA DE OASE ŞI CARNE. Hrăneşte corpul şi îl încălzeşte. Poate fi preparată în cantităţi mari şi congelată în recipiente care să fie uşor de încălzit. Reţeta e simplă: se fierbe carnea cu oase (sau peştele întreg) până când carnea se desprinde de pe acestea. Se strânge spuma care se formează la suprafaţă şi se pot adăuga legume tăiate mărunt. Colagenul conţinut ajută pielea şi articulaţiile, mai ales iarna. Supa de carne şi oase contribuie şi la depăşirea mai rapidă a răcelilor, fluidificând mucusul şi ajutând în eliminarea lui.

Greşelile pe care Carmen Brumă spune că le facem când vrem să slăbim

Carmen Brumă dezvăluie şi cele trei mari greşeli pe care le facem în încercarea de a slăbi.

1. Confunzi 'mâncatul sănătos' cu mâncatul în deficit caloric. 'Alimentele sănătoase îngraşă, deci trebuie să fii atent la cantităţi!'

2. Mănânci fără grăsimi! 'Chiar dacă au 9 calorii pe gram, ele sunt importante pentru buna funcţionare a creierului şi absorbţia nutrienţilor. Un iaurt cu 0% grăsimi, chiar dacă are mai puţine calorii decât unul integral, nu-ţi va da o senzaţie de saţietate'.

3. Mănânci în deficit caloric până vineri şi în fiecare weekend trişezi.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton