Dieta Reginei Elisabeta a II-a, la 94 de ani. Ce alimente nu consumă niciodată și care este plăcerea ei vinovată

.

Să aibă Elisabeta a II-a un secret care îi asigură vitalitatea incredibilă la cei 94 de ani ai săi? Apropiații susțin că, în afară de regimului de viață echilibrat, suverana Marii Britanii mai are niște trucuri…


CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Elisabeta a II-a are un regim de viață uneori chiar auster, dacă ne gândim la faptul că are un chef personal care îi poate îndeplini orice dorință. Regina Marii Britanii însă nu face abuz niciodată, iar acesta este unul dintre secretele longevității sale.


Citește și: Andreea Bălan are un nou iubit.Primele imagini cu bărbatul cu care și-a refăcut viața după despărțirea de George Burcea

Elisabeta a II-a iubește ciocolata

Când trebuie să faci față anual la zeci de dineuri, evenimente și banchete regale, unde sunt servite o mulțime de feluri gourmet, e destul de greu să-ți înfrânezi pofetele, dar totuși suverana Marii Britanii reușește. Cum? În viața de zi cu zi, se abține de la mai multe alimente nocive pentru sănătate, dar și pentru greutate.


În primul rând, acum, din dieta Reginei Marii Britanii lipsesc aproape cu desăvârșire cartofii. În schimb, una dintre mâncărurile ei favorite sunt jumările din ou cu somon afumat și trufe. Trebuie să amintim, de altfel, și că una dintre plăcerile ei vinovate este ciocolata neagră, dar suverana nu se dă în lături uneori și de la ofelie de tort… Și, în pofida zvonurilor, nu bea zilnic, ci ocazional câte un cocktail sau un pahar de vin.


Dietă de regină

Fostul Chef al Palatului Buckingham scria în cartea sa de rețete că, spre deosebire de Prințul Philip, care „trăiește ca să mănânce’, Regina Elisabeta a II-a se limitează la porții mici, preferând să mănânce feluri de mâncare light. Studiile au demonstrat că doar prin consumarea unei porții mai mici de mâncare putem tăia aproape 25% din consumul zilnic de hrană.

Mai mult, suverana Marii Britanii adoră peștele (peștele la grătar este aproape nelipsit la prânz sau la cină și somonul afumat la micul dejun) și consumă întotdeauna legume proaspete, din producția proprie, asta însemnând că mănâncă doar fructe de sezon și niciodată căpșuni sau zmeură iarna. Asta nu înseamnă că Elisabeta a II-a se frustrează permanent; din când în când, suverana își permite și ceva dulce. Iar când are salam de biscuiti, mănâncă întreaga prăjitură, însă câte puțin în fiecare zi. Altfel, Elisabeta a II-a consumă în general ciocolată neagră, cu cât mai neagră, cu atât mai bine.


Pe scurt, secretul suveranei este moderația în toate, fără exces de grăsimi sau carbohidrați.

Citește și: Cine este Tiberiu Argint, noul iubit al Andreei Bălan

Meniul zilnic

Dat fiind că vorbim despre Anglia, suverana nu își poate începe ziua decât cu o ceașcă fierbinte de ceai, Earl Grey sau Darjeeling, evident fără zahăr, stropit doar cu puțin lapte. La micul dejun sunt aproape nelipsite cerealele sau ouăle pregătite jumări, alături de somon afumat sau trufe. Urmează ceaiul de la ora 5, când Regina ia o gustare frugală, de obicei un sendviș cu castraveți și somon afumat sau ouă cu maioneză, șuncă și muștar sau ton. Și, oricât de ciudat ar părea, bucătarul reginei a menționat că aceasta obișnuiește să dea la o parte crusta feliilor de sendviş, care e musai să fie în form de triunghi.