Ce cadou de suflet i-a lăsat Ion Dolănescu moștenire fiului său, Dragoș Dolănescu. Ce l-a rugat artistul, înainte să moară: „Tata mi-a spus să...” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Ce cadou de suflet i-a lăsat Ion Dolănescu moștenire fiului său, Dragoș Dolănescu. Ce i-a lăsat cu limbă de moarte Ion Dolănescu fiului său, Dragoș Dolănescu! Fiul cel mic al regretatului artist a dezvăluit pentru viva.ro, ce i-a spus să facă tatăl său de-a lungul timpului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ce cadou de suflet i-a lăsat Ion Dolănescu moștenire fiului său, Dragoș Dolănescu. Într-un interviu emoționant, Dragoș Dolănescu ne-a dezvăluit ce i-a lăsat Ion Dolănescu, cu limbă de moarte.

album-autogram-ion-dolanescu-pentru-fiul-sau-dragos-dolanescualbum-autogram-ion-dolanescu-pentru-fiul-sau-dragos-dolanescu

Citește și: Ce se întâmplă cu vila pentru care s-au luptat fiii lui Ion Dolănescu.Dragoș și Ionuț s-au judecat 7 ani pentru imobil

Citește și: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu și de ce s-au despărțit:”Niciodată n-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească”

Citește și: Mama Geta, mesaj subtil pentru fostul soț, după nunta fiicei sale:”Nu poți să înșeli un om…”

Citește și: Florin Ristei și Naomi Hedman gătesc la Chefi la Cuțite:”Am venit mai mult…”

Ce cadou de suflet i-a lăsat Ion Dolănescu moștenire fiului său, Dragoș Dolănescu

Ion Dolănescu a murit în martie 2009. A lăsat în urmă numeroase cântece și doi copii, Ionuț și Dragoș. Fiul cel mic al artistului, Dragoș Dolănescu, a dezvăluit ce i-a lăsat cu limbă de moarte tatăl său, Ion Dolănescu.

Regretatul cântăreț de muzică populară i-a spus fiului său mai mic să nu uite limba română. Acest lucru este inserat și pe discurile de vinil pe care Ion Dolănescu i le-a dăruit și pe care i-a scris câteva rânduri fiului său. Dragoș Dolănescu. Acest lucru se întâmpla în anul 1985.

Din cuvintele scrise de Ion Dolănescu pentru fiul lui mai mic, Dragoș Dolănescu, se observă și dragostea pe care o avea pentru acesta, dar și legătura specială care îi unea.

Cum îl alinta Ion Dolănescu pe fiul său mai mic

Ion Dolănescu îi alinta pe fiul său mai mic Drăgoșică și i-a scris pe album că îl iubește. Pe album, artistul i-a mai reamintit fiului său de limba română și să vorbească mereu cu sora lui, Carla.

Dragoș Dolănescu și sora lui, Carla, au studiat în România în limba română, iar, mai târziu, amândoi au plecat să își continue studiile în Spania. Carla a urmat medicina, aidoma mamei lor, Margarita Valenciano.

'Pentru Drăgoșică, cel mai cuminte și deștept copil. Te iubește tata și te rog să vorbești cu Carlita românește, mereu. Să nu ne uiți! Tata', așa artă unul dintre albumele pe care Ion Dolănescu i le-a dăruit fiul lui său mai mic, și pe care a scris câteva rânduri pentru acesta.

Dragoș Dolănescu păstrează albumele tatălui său cu sfințenie în Costa Rica, acolo unde locuiește de ani buni. La momentele aniversare sau la comemorările pe care le face pentru tatăl său, Dragoș Dolănescu și familia acestuia pun discurile de vinil și ascultă muzica acestuia.

Când a învățat limba română Dragoș Dolănescu

Dragoș Dolănescu a venit prima dată în România la vârsta de 15-16 ani. Fugise de acasă și a venit la tatăl său, celebrul Ion Dolănescu. Pe atunci, Dragoș nu știa limba română, decât câteva cuvinte pe care le-a învățat de la mama sa, Margarita Valenciano. Femeia studiase medicina în România și a devenit un reputat medic în Costa Rica. Fosta iubită a lui Ion Dolănescu a stat în țara noastră timp de 11 ani. Când s-a repatriat și-a luat și fiul pe care l-a avut cu Ion Dolănescu. Îl mai aducea pe acesta în România, când mai venea în vizită.

'Eu am învățat limba română după ce am venit singur în România. Eram adolescent. M-am înscris la Liceul Cervantes. Mai târziu am început să vorbesc bine limba română. Tata mereu mi-a spus să nu uit limba română și să vorbesc și cu sora mea, Carla, care acum este medic în Spania. Carla a studiat în România și a locuit în strada Caimatei. Tata o iubea foarte mult', a declarat Dargoș Dolănescu pentru viva.ro.

Dragoș Dolănescu a fost deputat în Costa Rica timp de patru ani

Chiar dacă nu a moștenit veleitățile artistice ale regretatului cântăreț, Ion Dolănescu, Dragoș Dolănescu are altceva în comun cu tatăl său și anume, patriotismul și pasiunea pentru politică. În ultimii patru ani, Dragoș Dolănescu a fost ales deputat în Costa Rica, țara mamei sale, Margarita Valenciano. Se știe că Ion Dolănescu a fost, pe lângă un cântăreț apreciat de muzică populară, și deputat în legislatura 2000-2004, ales în județul Ilfov pe listele partidului PRM.

Sursa foto: arhiva personală, Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton