Bogdan Stanoevici a fost căsătorit cu o franțuzoaică și are un fiu. Ce s-a întâmplat după despărțire

.

Bogdan Stanoevici a încetat din viață, pe 12 ianuarie, pierzând lupta cu temutul COVID-19, la câteva săptămâni de la internarea în spital. Familia și prietenii i-au fost alături în ultimele clipe de viață, dar fiul său este departe de țară… Actorul a fost căsătorit cu o franțuzoaică, iar fiul lor a rămas în Franța alături de mama lui.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Bogdan Stanoevici s-a stins azi pe patul de spital, unde era internat de câteva săptămâni, după ce a fost infectat cu COVID-19. Apropiații, admiratorii și colegii de breaslă sunt în doliu, întraga lume artistică exprimându-și regretele pentru moartea actorului, care a încetat din viață cu doar câteva zile înainte de a împlini 63 de ani.


Puțină lume știe însă că Bogdan Stanoevici a avut o familie în Franța, unde a emigrat în 1989, cu puțin timp înainte de căsătorie. Bogdan Stanoevici a fost însurat cu o franțuzoaică și are un fiu care îi duce numele mai departe.


Bogdan Stanoevici are un fiu pe jumătate român pe jumătate francez

Cu puțin timp înainte de Revoluție, în luna mai 1989, actorul Bogdan Stanoevici a plecat în Franța, pentru a-și face acolo o nouă viață. Dat fiind că, în acele vremuri, era aproape imposibil să părăsești țara fără acceptul autorităților, actorul a reușit să plece prin căsătorie, soția lui fiind de naționalitate franceză. Deși a fost obligat să o ia de la zero în privința carierei, în timp Bogdan Stanoevici a reușit să-și facă un nume și în Franța, unde a jucat laături de actori mari.


Din păcate, în plan personal lucrurile nu au mers la fel de bine pentru actor, care, în 2011 s-a întors în țară, însă… de unul singur. Atunci, atât soția, cât și fiul său au decis să rămână în Franța. După cum mărturisea ulterior actorul, relația dintre ei a rămas bună.

‘Din fericire, în afara distanței care ne separă, noi suntem în continuare într-o relație extrem de frumoasă și de bună. Da, sigur, așa e viața făcută, ei sunt acolo, eu sunt aici, eu am tema mea aici, ei o au acolo. Fiul meu este, evident, jumătate român, prin mine – este, de altfel, botezat ortodox. Deși mama lui este catolică, nu s-a opus în acest sens. Deci are șansa să aibă două culturi, două spiritualități și două țări’, spunea Bogdan Stanoevici.


Citește și: Actorul Bogdan Stanoevici a murit, după ce a fost infectat cu COVID-19

Citește și: Cum și-a cunoscut Dan Negru soția: „Era studentă'. A dezvăluit și secretul unui mariaj de 15 ani!/ EXCLUSIV

Citește și: Dan Capatos are colegă nouă la Xtra Night Show! A început sezonul alături de Paula Chirilă

Citește și: Reacția fiului Ioanei Simion, după ce a aflat că Ilie Năstase a bătut-o. Ce s-a întâmplat înainte de scandal

Bogdan Stanoevici, succes în carieră și în țară, și în afara ei


Actorul a ales să-și schimbe complet existența cu puțin timp înainte de Revoluție, când a plecat din țară, deși cariera lui se afla în ascensiune. Începuturile au fost dificile pentru el, deoarece exista în primul rând bariera limbii, iar actorii veniți din alte țări primeau cel mult roluri de figuranți. În cele din urmă însă, cu multă determinare, Bogdan Stanoevici a reușit să-și facă un nume și în Franța.

Actorul Bogdan Stanoevici (Bogdan Dragoş Aureliu Marian Stanoevici – nume complet) s-a născut pe 22 ianuarie 1958, la Bucureşti. A absolvit, în 1982, U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale'.


Între 1979 şi 1989, Bogdan Stanoevici a interpretat o serie de roluri principale în film şi în teatru şi era unul dintre cunoscuţii membri al grupului SONG. Dintre cele 13 lung metraje în care a jucat înainte de 89 amintim: „Eu, tu, şi… Ovidiu' (1978), „Destinaţia Mahmudia' (1981), „Trandafirul galben' (1982), „Să mori rănit din dragoste de viaţă' (1984), „Noi, cei din linia întâi' (1985), „Secretul lui Nemesis' (1987), „François Villon – Poetul vagabond' (1987), „Sania albastră'. A jucat în piese de teatru şi a apărut în mai multe emisiuni la Televiziunea naţională.

În mai 1989 s-a stabilit prin căsătorie în Franţa, unde a mai jucat în filme ca: „La Ferme' de Mathieu Zeitindjioglou (2001), „Quicksand' de John Makenzie (2001), „Toronto R-V' de Andra Nicols (2004), „Tertium non datur' de Lucian Pintilie (2005).


După revenirea în țară, Bogdan Stanoevici și-a continuat cariera artistică, dar a fost și ministru al Românilor de Pretutindeni în guvernul Victor Ponta, manager al Circului Metropolitan și candidat la alegerile prezidențiale din 2019.