Ce vedete sunt acuzate, alături de Beatrice Rancea, în dosarul fraudei de la Opera din Iași. Doina Levința e pe listă

 Oana Pantazi
.

Recent, Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar, după ce a fost săltată de mascați, într-un dosar legat de mai multe fapte de corupție. Iată ce nume cunoscute mai fac parte din lista celor acuzați de fraudă în dosarul Operei din Iași! Printre aceste nume se află și Doina Levința.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Pe data de 1 martie, Beatrice Rancea a fost ridicată de mascați, de acasă, în urmă cu o zi. Procurorii și jandarmii au descins la sediul Operei Naționale Române Iași, dar și la locuințele angajaților, într-un dosar legat de mai multe fapte de corupție ce ar fi fost comise de managerul instituției.

Beatrice Rancea este vizată într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei, iar acum au fost dezvăluite și alte nume cunoscute.

Beatrice-Rancea-2-1Beatrice-Rancea-2-1

Doina Levința, printre cei anchetați

Pe lângă Beatrice Rancea, printre cei la domiciliul cărora au fost făcute percheziții se numără și cunoscutul designer Doina Levința, care a creat costume pentru artiștii Operei Naționale din Iași, dar și alți 8 angajați și colaboratori ai intituției, conform playtech.ro.

Oamenii legii au căutat prin acte, pentru a verifica un contract încheiat cu Beatrice Rancea, pe vremea când era director interimar la ONB. Aceasta ar fi primit 5 milioane de lei de la Ministerul Culturii pentru a promova arta, iar banii au fost cheltuiți în diverse scopuri – printre beneficiari fiind și firma Doinei Levintza, care ar fi trebuit să asigure cel puțin costumele pentru pentru Galele Operei Române din 2018 şi 2019 şi spectacolul 'Cenuşăreasa'.

Citește și: Zanni de la Survivor a trăit clipe cutremurătoare la orfelinat: „Eram ca un animal. Miroseam tot ce primeam”/ EXCLUSIV

Citește și: Primele imagini cu medicul-erou Cătălin Denciu, după incendiul de la Piatra Neamț. „Am reușit treptat să merg din nou”

Citește și: Relația dintre Alexandra Stan și Zanni la Survivor. „Este o conexiune mare între mine și el'

Citește și: Claudia Pătrășcanu continuă atacul la Bianca Drăgușanu, după ce s-a împăcat cu Gabi Bădălău: 'Această femeie…'

Anchetatorii susțin însă că, deși a primit banii, costumele doinei Levința nu au ajuns niciodată la Opera din Iași. În același dosar apar și alte firme abonate la contracte cu instituția condusă de Beatrice Rancea în vremea respectivă.

Și fiica lui Cristi Minculescu implicată în dosarul fraudei

Acum, Beatrice Rancea, managerul instituției, este cercetată penal, fiind acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iași și din București, conform reprezentanților DIICOT. De asemenea, procurorii au luat aceeași măsură pentru alte zece persoane implicate în acest dosar. Printre cei anchetați se numără și fiica vitregă a lui Cristi Minculescu, dar și nume importante de la Opera Națională din Iași.

Numele Mădălinei Minculescu apare în dosarul fraudei alături de cel al lui Beatrice Rancea – mai precis Tustream SRL şi Altrax SRL, firmele care au asigurat diverse servicii, în special decoruri. De asemenea, în dosar mai apar Aligheri Iaţâc, şef de partidă, secretara ONRI, Iulia Solomon, asistentul de regie Mădălina Minculescu, fiica vitregă a lui Cristi Minculescu, Maria Eşanu, asistent scenografie, Daniela Ştefan Năforiţă, actualul contabil-şef al ONRI, şi Silvia Creţu, actualul şef de audit al ONRI, mai menționează sursa citată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton