Artiștii își exprimă regretele după moartea actriței Draga Olteanu Matei: "Era o mare valoare, nu se poate compara cu nimeni"

 Cica Cristina
.

Marea actriță Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri, lăsând un gol imens în sufletele tuturor! Este doliu în cinematografia românească și mulți artiști și-au exprimat regretele după moartea sa. Iată ce mesaje s-au transmis după ce legendara artistă s-a stins din viață la 87 de ani!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Actrița Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri pe patul de spital. Vedeta ajunsese de urgență la spital la finalul săptămânii trecute, având o hemoragie digestivă superioară.

Din păcate, în ciuda eforturilor susținute ale medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru legendara actriță.

Regrete după moartea actriței Draga Olteanu Matei

Marii artiști au transmis mesaje după moartea actriței Draga Olteanu Matei.

Ion Dichiseanu s-a numărat printre cei care a avut o reacție promptă după decesul actriței.

„Ea însăși era o mare valoare. Era un monstru sacru ce nu se poate compara cu nimeni. Inteligența, talent debordant, carismă. De ce oare Doamne Doamne e nedrept uneori cu unii oameni? Sunt înmărmurit, nu am cuvinte', a transmis Ion Dichiseanu.

Alexandru Arșinel, despre Draga Olteanu Matei: „O persoană deosebită”

Aleandru Arșinel a vorbit, la rândul lui, despre pierderea actriței Draga Olteanu Matei.

„A fost o foarte mare actriţă, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artistă de film, îndrumătoare în domeniul teatrului. S-a retras într-o zonă a ţării iubitoare de teatru şi iubitoare de Draga Olteanu, Moldova. Ea a fost foarte iubită în Piatra Neamţ, de către publicul de acolo, de către forul conlucrător care a sprijinit-o cât a stat ea acolo”, a transmis Alexandru Arșinel pentru Libertatea.

De asemenea, el și-a adus aminte de momentele pe care le-au împărtășit împreună pe scenă.

„O mare actriţă. Am avut bucuria să joc alături de dumneaei, o parteneră extraordinară. N-am să uit că renunţa la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă, ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară. E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artişti şi actori dispar uşor, uşor.

A jucat în multe creaţii. Chiriţa, scenariu realizat şi jucat de ea. A realizat un succes deosebit şi pe scenă şi în film. Dar nu numai asta, o mare animatoare de teatru. Repet, la Piatra Neamţ a creat o echipă de teatru cu care a câştigat mai multe concursuri în ţară. Nu mai vorbesc de scenariile şi acţiunile pe care le realiza în ţară. O mare actriţă. Un om deosebit! Te gândeşti, de fiecare dată, să spui ceva special ca să încurci pe toată lumea. N-ai ce să spui! Decât că a fost o foarte mare actriţă. Ce să inventezi despre Draga Olteanu Matei? Ea era aşa cum era, era imensă', a mai spus Alexandru Arşinel la Antena 3.

Draga-Olteanu-Matei-1-2Draga-Olteanu-Matei-1-2

„Se duce viaţa. Ne ducem”

O mare actriță a murit, iar Victor Rebengiuc și-a exprimat regretul după pierderea unei mari valori.

„Îmi pare rău să aud că Draga Olteanu Matei a murit. Se duce viaţa. Ne ducem. Ne ducem, eu sunt unul dintre ultimii rămaşi din vechea generaţie. Ne vine rândul, nu am venit aici pentru vecie, cel puţin eu', a transmis și Victor Rebengiuc pentru Libertatea.

Citește și: Draga Olteanu Matei, un ultim interviu emoționant, acum o lună:„Pe dinăuntru mă simt puternică, pe afară sunt dărâmată!'

Citește și: De ce nu a avut Draga Olteanu Matei copii. Actrița a vrut să înfieze unul:'Mi-am dat seama că…'

Citește și: Actrița Draga Olteanu Matei a murit pe patul de spital.Avea 87 de ani

Citește și: Cum s-a apropiat Daniel Buzdugan de Dumnezeu:„Sunt un atotpăcătos'. Ce rugăciune spune cel mai des / EXCLUSIV

„Drum lin printre stele, Draga Olteanu Matei!”

„Draga de Draga. Tare drag i-a fost lui tata de ea. Tare dragă mi-a fost. Bunul Dumnezeu să o primească în Împărăţia Sa', a transmis și Oana Pellea pe rețelele de socializare.

„Drum lin printre stele, Draga Olteanu Matei! Noi, cei care te-am cunoscut şi care am avut şansa de a-ţi fi alături în scenă, îţi vom duce dorul. Dumnezeu să o odihnească! Condoleanţe familiei şi prietenilor! La ultima întâlnire, cu un an în urmă, Draga era doar bucurie. Cu mulţi ani în urmă, în scenă, în ‘Crimă pentru pământ, am învăţat de la dânsa puterea privirii fără cuvinte”, a scris Monica Davidescu pe Facebook.

„Drum bun, Draga. Dumnezeu sa te odihnească”, a scris și Horia Brenciu în dreptul unei fotografii cu Draga Olteanu Matei.

M-au botezat Draga. Ca să le fiu dragă tuturor…' Veșnică iubire, Draga mea dragă! Mulțumesc pentru drag și dragoste', a scris Mihai Morar pe Instagram.

„Dincolo de talent, Draga Olteanu-Matei era sobră, dură, deșteaptă și realistă”

„Dincolo de talent, Draga Olteanu-Matei era sobră, dură, deșteaptă și realistă.Cu ani în urmă, alături de Simona Gherghe, am prezentat o Gală – Geniali – în care o omagiam. Chiar în fața scenei, așezat pe un scaun din primul rând, era soțul, domnul doctor Matei, către care Draga tot trăgea cu privirea. Știam că sunt căsătoriți de zeci de ani și am întrebat-o dacă există un secret al longevității. Mi-a răspuns 'Nu, dragul meu, există doar oameni deștepți sau tâmpiți'. Draga Olteanu – Matei (1933-2020) ” – a scris Mircea Radu pe Facebook.

„Drum lin spre Lumină, Draga Olteanu Matei! Mi-a umplut sufletul și copilăria de bucurie, de râs, de plâns, de teatru, de film.”, a notat și Doru Todoruț.

„Draga Olteanu Matei a plecat dintre noi. A plecat, Dar nu a murit. Un asemenea talent nu moare niciodata. În anul 1956 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale. A fost decorată în data de 30 mai 2002 cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler. În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României. O legenda construita pe studiu, talent si munca. SINGURA RETETA REALA.”, a scris și Iulia Albu.

„Ne-a părăsit doamna Draga Olteanu Matei. Dumnezeu să-o odihnească-n liniște și pace!” a scris Nicu Alifantis.

Fuego: „Nu i-ar fi plăcut să plângem pentru ea”

Paul Surugiu, apropiat de marea actriță, a transmis un mesaj emoționant după ce Draga Olteanu Matei a murit.

„Nu i-ar fi plăcut să plângem pentru ea, ci să râdem și să ne-aducem aminte de ea așa cum era, cu dragoste de viață. Draga Olteanu Matei a plecat azi către gașca aceea formidabilă de actori români care ne privesc de undeva și care-au definit teatrul românesc. Acum vreo 22 de ani am întâlnit-o prima oară, când ea și Rodica Popescu Bitănescu mi-au oferit o șansă. De atunci m-a urmărit și mereu a venit cu sfaturi utile, cu gânduri care m-au ajutat și mi-au dat încredere în mine, mai ales că era un aspru critic al calității, definindu-și viața prin profesionalism, demnitate și putere de a spune, prin simboluri, lumi ale teatrului și filmului! De la doamna Draga știu că nu vorbele alambicate și pline de laude ne descriu. 

Nu era mare admiratoare a laudelor, iar destinul ei artistic a fost mai ceva ca o carte deschisă a teatrului, un soi de obiect de studiu pentru cei care aleg să facă această meserie. A jucat și dramă, a definit comedia, a scris scenarii impresionante, a regizat, a format tineri și a insuflat celor din jur corectitudinea sa față de limbă, de neam, de valori. Naturalețea i-a fost armă și sinceritatea felului său a plasat-o în rândul clasicilor.

Face parte din tezaurul nostru, fiind una dintre cele mai mari și mai semnificative actrițe ale românilor, cu sute de roluri în teatru, film și televiziune, intrând perfect, mereu, în pielea personajelor ei, descriind valori umane. Rațiunea sa de a exista, disciplina și puterea de a alege între ce-i corect și ce nu, i-au adus, în ani, iubirea publicului român, care nu o va uita niciodată. Rămas bun, doamna Draga Olteanu Matei! Mi-ați fost tare dragă!', a scris Fuego pe Facebook.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale' în anul 1956, iar în același an a debutat deja în piesa „Ziariștii' de Alexandru Mirodan

Draga Olteanu Matei a fost coana Chirița, Varvara și a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar. În 50 de ani de carieră, Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru.

„Draga Olteanu Matei s-a stins din viață. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, lasă în urma sa roluri memorabile în teatru, film și televiziune. Cu un har inegalabil, a jucat de-a lungul unei cariere prodigioase în zeci de filme și piese de teatru, inclusiv pe scena Teatrului Constantin Tănase', și a făcut peste o sută de roluri în televiziune. Un om minunat, înzestrat cu un imens talent, inteligență și umor.

Drum luminat către stele, doamna DRAGA OLTEANU MATEI! Veți rămâne mereu în sufletele noastre!”, se arată într-un mesaj transmis de reprezentanții Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

Sursa foto: Hepta, Facebook, TVR

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton