Printul Joachim de Danemarca - Nunta la Palat

 Revista VIVA
.
Se pare ca printul Joachim prefera doamnele fara sange albastru. Asa a fost si Alexandra, prima sa sotie, asa este si Marie Cavallier, logodnica sa, cu care se va casatori anul acesta, pe 24 mai.

Marie Cavallier, Printul JoachimE o zi foarte fericita din viata noastra. Asta a declarat (printre altele) printul Joachim al Danemarcei, pe 3 octombrie 2007, la o conferinta de presa care a anuntat oficial logodna sa cu Marie Cavallier. „Era si timpul au spus cei mai multi, mai ales ca, la inceputul anului trecut, nu se stia inca cu certitudine daca cei doi se vor casatori sau nu. In fond, mariajul nu ar fost o prioritate pentru Joachim, printul care intre 1995 si 2005 a fost casatorit cu Alexandra Christina Manley – mama celor doi fii ai sai, Nikolai si Felix, actuala contesa de Frederiksborg, si cea care a renuntat la titlul de Printesa pentru a se casatori, pe 3 martie 2007, cu sportivul danez, Martin Jorgensen, cu 14 ani mai tanar decat ea. Desi actuala stare civila a Alexandrei ar fi putut subrezi considerabil relatia cu Casa Regala (statutul actualui ei sot putand fi vazut ca un afront adus fostului sot cu sange albastru), relatia cu monarhii danezi s-a pastrat remarcabil de buna, atat ea, cat si Martin, fiind invitati la Palat cu diverse ocazii. Asa cum s-a intamplat si de Revelionul 2006-2007, cand Marie Cavallier a avut ocazia sa o intalneasca pentru prima data pe mama celor care, in curand, vor deveni fiii ei vitregi.

Marie, care dupa nunta va primi titlul de „Alteta Sa Regala, Printesa Marie a Danemarcei, a declarat ca nu si-ar fi imaginat vreodata ca va deveni printesa.

Marie si Printul Joachim s-au cunoscut in 2002 la o partida de vanatoare, dar s-au indragostit abia in 2005, moment in care a si inceput relatia lor. Desi Marie nu provine dintr-o familie cu sange albastru, ea a ajuns pentru prima data in atentia opiniei publice in august 2005, atunci cand a fost fotografiata impreuna cu printul, in timpul unei vacante in Avignon. In 2006 idila lor a suferit o sincopa, apoi lucrurile au reintrat pe fagasul lor firesc, atat de firesc incat logodna parea doar o chestiune de timp.

Cererea in casatorie a respectat toate cerintele protocolului. Joachim a primit „mana fetei intai de la parintii si bunica lui Marie, apoi, da!, a ingenunchiat in fata iubitei sale si i-a adresat celebra intrebare – „Vrei sa fii printesa mea?, in acest caz. Asa ca Marie a primit inelul de logodna, impodobit cu diamante, rubine si safire, in culorile Frantei, dupa cum glumeste printul, si urmeaza ca dupa nunta sa se mute in tara consortului, ea locuind in prezent la Geneva, unde lucreaza la compania tatalui ei vitreg.

Si cum pe 21 noimbrie 2007 data si locul nuntii au fost oficial anuntate – 24 mai 2008, la biserica Mogeltonder – nu mai ramane decat sa asteptam invitatia!

Despre Marie Cavallier
S-a nascut pe 6 februarie 1976, Paris, Franta.
Cand avea 13 ani parintii ei au divortat, iar ea s-a mutat in Elvetia cu mama ei.
A studiat la Boston si dupa facultate s-a mutat la New York, unde a lucrat la o companie de IT.
Va renunta atat la religia catolica pentru cea evanghelica luterana a viitorului sot, cat si la cetatenia franceza pentru cea daneza.

Despre Printul Joachim
S-a nascut pe 7 iunie 1969, al doilea fiu al reginei Margrethe si al regelui Henrik, primul fiind printul Frederik.
Are studii in economie agrara.
In 1987 si-a inceput educatia militara odata cu intrarea sa in regimentul personal al Reginei.
In 1988 a fost numit sergent, in 1989 locotenent in rezerva, iar in 1992 capitan in rezerva.

Claudia Cosma

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton