Dupa o dupa-amiaza petrecuta pe strazile Bucurestiului vechi alaturi de Dobro, am o certitudine: pot spune orice despre el (ca este incomod, ciudat, intimidant) numai ca ar fi neinteresant, nu.
Faci radio deja de 11 ani si, cu toate ca ai cochetat si cu televiziunea, tot la radio te-ai intors. Este asta o pasiune pe viata?
Pentru oamenii care fac si radio si televiziune, radio e sotia, iar televiziunea amanta, pentru ca iti ofera satisfactii imediate. Brusc te recunoaste lumea pe strada, brusc vin bani multi, brusc te rasfata toata lumea. Pe cand in radio esti responsabil. E mult mai greu la radio pentru ca folosesti numai cuvinte. Ori noi ne-am dezobisnuit sa folosim cuvintele la adevarata lor valoare.
Cum este in ipostaza de director de radio?
Ca sef sunt inexistent. La ora zece, cand ies din emisie, sunt terminat. Practic faci dragoste cu ascultatorii, le dai energie, ceea ce e foarte consumant. In conditiile astea, nu am timp sa fac ordine intre angajati si atunci fac totul destul de instinctiv si destul de permisiv. Din fericire, am o echipa pe care nu este nevoie sa o coordonez.
Te vezi renuntand intr-o zi la preocuparile de acum?
In fiecare zi ma vad lasandu-ma de toate. Mi-e tot mai greu sa ma trezesc dimineata, este infiorator. Iar eu, oricat as vrea sa ma ascund, sunt o pasare de noapte, mie imi place sa ies seara in oras, sa cunosc oameni, sa stau la o sticla de vin pana dimineata vorbind despre politica, filosofie. Daca ies afara la opt si stau la discutii pana la unu, dorm noaptea doar patru ore, iar a doua zi trebuie sa dau din optimismul si din energia mea. E groaznic. Plus ca sunt foarte agitat la cap. Nu stiu ce naiba se intampla cu mine, dar am o curiozitate preinfantila. Am carti peste tot, vad si cate trei filme pe zi, stau pe net toata ziua. Acum opt ani ma imbatam varza si gustam starea de extaz, de inconstienta. Acum am inceput sa vad cat de interesanta este lumea si sa imi dau pumni in cap ca nu am fost atent la asta pana acum.
Te sperie mediocritatea?
Mi-e fricaaa de mediocritate. Mi-e frica, pentru ca se auto-alimenteaza. Uita-te la televiziuni. Se uita la curba lui Gauss si observa ca cei mai multi sunt la mijloc. „Pai atunci, hai sa facem emisiuni mediocre. Si astfel se tot ascute varful ala de mediocritate. Ma sperie lipsa de reactie a oamenilor la propria nefericire, pentru ca majoritatea sunt nefericiti.