Lourdes Ciccone - asa mama, asa fiica

 Revista VIVA
.

Sunt ca jumatatile Ying si Yang ale unui intreg. Una blonda, alta bruneta, una sofisticata, cealalta copilaroasa. La evenimentele mondene, par mai degraba doua surori. Ceva le deosebeste, totusi: pe cand una e la apusul carierei, pentru cealalta viitorul incepe sa sune din ce in ce mai bine. Bine-ai venit in lumea „materialista' a unei minuni de fete: fata Madonnei!

De ce o minune? Pentru ca i-o spune si numele: Lourdes nu este un simplu orasel din sud-vestul Frantei, ci si cel mai vizitat loc de pelerinaj catolic din lume. |n secolul al XIX-lea, aici ar fi avut loc, potrivit unei localnice sanctificate ulterior, mai multe aparitii ale Sfintei Fecioare. Dar nu te gandi ca Madonna si-a dorit inca o data sa faca abuz de excentricitati botezandu-si astfel fiica. Nu e cazul. Cel putin, nu de data asta. Artista cu origini italiene a vrut sa aduca un omagiu mamei ei, care s-a stins din viata chiar inainte de a porni in pelerinajul catre Lourdes, la care visase o viata intreaga.

SE NASTE O MICA STEA
Pe 14 octombrie 1996, Madonna face un pas mic pentru fanii ei, dar unul mare spre normalitate: devine mama. Nu ti-ai fi inchipuit-o intr-o astfel de postura – artista a fost printre primele (daca nu chiar prima) vedete din showbiz care mima scene erotice pe scena, imbracata ca o dominatrix, cu ciorapi plasa, costume mulate din latex, sutiene conice (Jean Paul Gaultier a ramas in istorie pentru asta) si bice in chip de accesorii. Madonna, care de-a lungul intregii sale cariere mizase pe feminism impins la extreme, pe soc vizual si versuri incitante, se cumintea, brusc, in numele maternitatii. Schimbarile au inceput sa apara inca din timpul sarcinii. Era gravida in patru luni cand a primit rolul principal din musical-ul Evita', unde o interpreteaza pe celebra sotie a dictatorului argentinian.

Lourdes Maria Ciccone Leon a facut, intre timp, 15 ani si s-a ales, pe drum, cu inca doi frati cu care va trebui sa imparta, la un moment dat, averea mamei ei, estimata de revista Rolling Stone la 600 de milioane de dolari: Rocco (11), baietelul Madonnei si al regizorului britanic Guy Ritchie, si David (6), adoptat din Malaezia in 2006. Lola – cum o alinta apropiatii, in frunte cu mama ei – mosteneste privirea seducatoare a Madonnei si siguranta de sine care a facut o lume-ntreaga sa-i cada la picioare. Dar banuiala mea e ca, in scurt timp, va depasi pentru totdeauna statutul de fata mamei'. Creola, cu ochii mari, caprui, si parul lung, bogat, din care rasar suvite intunecate, cu statura fragila, dar (deja) mai inalta decat Madonna, cu timbrul grav al vocii (inchide ochii si iti vei imagina o femeie de 30 de ani, constienta de puterea ei de seductie), Lourdes pare ca s-a maturizat inainte de vreme, spre binele tuturor, as zice. Nu pastreaza nimic din aroganta copiilor de bani gata, dar nici nu s-a lasat vreodata subjugata de personalitatea uriasa a mamei ei.

BIG GIRL, BIG WORLD… BIG DEAL
Anul trecut a devenit liceeana si, cum era de asteptat, inclinatiile ei au de-a face cu do' si re' si mi'. O vreme a cochetat cu actoria – a aparut in reality-show-ul Oz', in trei episoade din Lege si ordine', unde intruchipa o adolescenta care se lupta cu dependenta de droguri, si chiar pe Broadway, alaturi de Cindy Lauper. Apoi, Lola s-a inscris la celebra scoala de arta si muzica LaGuardia, din New York, si ia, saptamanal, lectii de canto cu un profesor celebru. Insa, pana sa ajunga la performantele vocale ale mamei ei, Lourdes s-a hotarat, in urma cu un an, sa-si incerce norocul ca designer vestimentar. Asa a aparut mult comentata colectie Material Girl' inspirata, de buna seama, nu doar de celebrul cantec al Madonnei, ci, mai ales, de tinutele ei indraznete, pline de paiete si strasuri, din anii 80. Lola nici ca se putea sa aleaga mai bine cand i-a propus lui Kelly Osbourne sa fie imaginea liniei vestimentare. Cele doua s-au intalnit la un concert si, in scurt timp, au devenit de nedespartit (desi le desparte, totusi, o diferenta de 12 ani). La un an de la lansare, Material Girl' isi extinde nu doar linia de productie (pe langa haine, au aparut cosmetice, lenjerie intima si un lac de unghii sub numele aceluiasi brand), dar vizeaza si un nou public tinta: nu doar adolescenti, ci si mamele acestora.

Poate ca Madonna a jucat rolul razboinicei – pana la urma, era firesc sa fie asa: cand a ajuns in New York pentru prima oara, averea ei insuma 35 de dolari, dar Lourdes se dovedeste o pacifista. Are o relatie perfecta nu doar cu mama, care i-a compus chiar si un cantec – Little star', ci si cu tatal ei, Carlos (44), un profesor de dans de origine cubaneza. Uneori ma mai critica pentru blugii mei demodati', spune Carlos, dar, de cele mai multe ori, ne intelegem de minune. Ne uitam toata seara la «Harry Potter» sau la «Twilight». E innebunita dupa Robert Pattinson.' E clar, Lola e, in ciuda tuturor aparentelor, o pamanteanca de-a noastra.

Ingrid Alexandru
Foto: Hepta
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton