Lectia de echilibru cu Carmen Bruma

 Revista VIVA
.

Oamenii au diverse moduri de a gasi o justificare pentru succesul altora. in cazul lui Carmen Bruma, se crede ca pentru a arata atat de bine nu trebuie sa mananci nimic. Recent, insa, prezentatoarea stirilor sportive de la Realitatea Tv a lansat programul 3S-Sanatoasa, Supla, Satula', care demonstreaza contrariul.

Daca nu as fi luat masa cu Carmen Bruma intr-o zi foarte agitata, la un restaurant libanez (ideea ei), as fi crezut in continuare ca priveste orice fel de mancare prin obiectivul unei masinarii de tip Robocop, care calculeaza intr-o nanoseconda numarul de calorii si urmarile dezastruoase asupra organismului, precum si numarul de exercitii fizice necesare recuperarii. Cu toate ca este, intr-adevar, o persoana calculata, Carmen a pus deoparte pungile de shopping (nr. ne-am intalnit intr-un mall) si a comandat fara sa stea pe ganduri piept de pui la gratar, alaturi de un sos care nu-mi parea foarte „light' si doua portii de salata Tabouleh.

O priveam usor mirata, spunandu-mi Doamne, chiar mananca!'. Parca intuind ceea ce gandeam, mi-a zis ca de foarte multi ani primeste frecvent intrebari precum „Tu mananci vreodata ceva?' sau Dormi la sala?'. Raspunsul la aceste intrebari semi-rautacioase, puse de Carmen pe seama unor mici frustrari personale, se afla in recent lansata sa carte 3S-Sanatoasa, Supla, Satula', al carei prim tiraj a fost epuizat in timp record. Mi-a oferit o carte, asigurandu-ma ca nu va mai trebui sa merg la sala de acum incolo.

  • Multi de S' pe coperta. Care e povestea lor?

3S-Sanatoasa, Supla, Satula este un program de slabit si de intretinere, ce contine o carte si un DVD. |n carte gasesti programul alimentar pentru sase saptamani, o serie de retete concepute astfel incat sa reusesti sa gatesti sanatos acele mancaruri si cele mai importante sfaturi pentru cei ce-si doresc sa slabeasca si sa fie sanatosi. E un fel de ghid practic. |n DVD sunt nu unul, asa cum se intampla in cazul majoritatii produselor de pe piata, ci cinci antrenamente diferite care se pot face acasa. Niciunul nu dureaza mai mult de 15 minute, nu e nevoie de niciun fel de echipament suplimentar. Sunt exercitii scurte si intense, se ard mult mai multe calorii decat intr-un antrenament cardio clasic.

Foto: Arhiva personala a vedetei

  • In 2008 ai lansat SLIM-Cum am dat jos 30 de kilograme si nu le-am mai pus inapoi'. De ce a fost nevoie sa mai scrii acum inca o carte?

Dupa prima carte am primit felicitari, dar oamenii ma intrebau: Bine, bine, am inteles tot ce ai scris, dar eu ce mananc luni?'. Dupa ce am primit mii de intrebari de genul acesta, mi-am zis ca oamenii au nevoie de ceva concret. Nu au timp, nu au rabdare, nu au nervi sa citeasca literatura de specialitate, sa-si conceapa ei un program si eu ii inteleg. Asa ca m-am gandit sa vin cu acest ghid practic. {tii, in afara exista ghidurile acelea How to', care fac vanzari extraordinare. Asta este 3S, un How to' in materie de slabit.

  • S-a intamplat ca cineva care ti-a urmat sfaturile sa-ti spuna ca nu au avut efectul dorit?

Recunosc ca nu mi s-a intamplat. Oamenii au tendinta sa subestimeze ceea ce mananca si sa supraevalueze miscarea pe care o fac, sustinand ca, desi nu mananca nimic, se ingrasa. De fapt, daca ii iei la bani marunti si-i pui sa puna pe hartie zilnic ce mananca, isi dau si ei seama unde gresesc. Sunt oameni care rontaie non-stop, intre mese, sneaksuri sau alune si nu le percep ca fiind periculoase. Daca tu mananci cartofi prajiti si ceafa de porc si consumi dezechilibrat si faci 30 de minute de banda o data pe saptamana, sportul nu compenseaza.

  • Totusi, ma uit pe coperta cartii si ma intreb daca voi avea vreodata un abdomen ca al tau.

Depinde de structura ta genetica, asta tine mai mult de alimentatie decat de antrenament. Abdomenul perfect nu se obtine prin mii de exercitii clasice, eu sunt intrebata in mod constant cate mii de abdomene fac pe zi. Se obtine in primul rand cu dieta si cu miscare de tip cardio si abia in al treilea rand cu clasicele abdomene. Daca esti o persoana cu tendinte de ingrasare sau ai probleme cu greutatea si, in general, daca esti femeie, e foarte greu sa ai in acelasi timp cele doua placeri: aceea de a manca orice, oricand, oricat si placerea de a arata bine si de a fi multumita atunci cand te uiti in oglinda. Sunt doua placeri care nu pot exista in acelasi timp in 80% din cazuri. Trebuie sa alegi.

Autor: Oana Popoiag

Citeste continuarea in numarul de iulie al revistei VIVA!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton