Horia Varlan spune ce ar gati vedetelor

.

Dupa ce am aflat ce ii place sa gateasca si ce ii place sa manance, l-am provocat pe Horia Virlan, jovialul bucatar prezentator al emisiunilor „Cireasa de pe tort' si „Academia lui Horia, sa ne spuna ce reteta ar pregati pentru Mihaela Radulescu, Andreea Marin, Robert Turcescu, Mircea Badea sau Andreea Esca. Afla ce ar manca vedetele noastre din mana Chef-ului de la Prima Tv!

Nu am abilitati de bucatar profesionist, dar am ambitie. Imaginile din show-urile culinare in care feliile de morcovi sau dovlecei tasnesc zglobii si egale de sub taisul ferm si lucios m-au convins de cateva ori sa incerc si eu tehnica prin care varful cutitului nu se misca de pe tocator. De fiecare data, degetele mele au fost un fel de… victime colaterale. Dupa care am renuntat sa mai fac asta. L-am urmarit si pe Horia Virlan cum manuia cutitul la sedinta noastra foto si l-am si cronometrat: un morcov obisnuit a sfarsit in feliute julien in doar 12 secunde! Scena aceasta mi-a amintit de ce spunea Julian Barnes in „Pedantul in bucatarie’: „Relatia dintre bucatarul profesionist si cel amator seamana cu o partida de sex. Un partener e, de obicei, mai experimentat decat celalalt; si fiecare are dreptul sa spuna in orice clipa: «Nu, nu fac asta.»’ Asa ca am lasat balta tehnica feliatului fin si am trecut la cea a interviului.


Mai nou, exista o moda: lumea se relaxeaza gatind. Credeti ca e un hobby sanatos?
Decat sa mergi la cazino sau sa petreci noptile prin cluburi, sau cine stie ce hobby-uri mai putin sanatoase, gatitul, da, poate sa reprezinte un hobby sanatos. Ca si gimnastica, de exemplu (rade).

Traim ca sa mancam sau mancam ca sa traim?
Mancam ca sa traim. Numai ca, din cauza stresului, de multe ori, incepi sa mananci ceva in fata televizorului si uiti de tine mancand. Si atunci mancam, mancam si mancam si ajungem ca mine!


Cate kilograme aveti?
67! (rade)

Inmultit cu 2?
Eee, nici chiar asa! Am 120 de kilograme, dar ma mandresc cu o masa musculara superioara tesutului adipos, cu o glicemie si un colesterol in limite normale.

Ce va place sa mancati?
Sarmale, mamaliga cu branza…

Ce ati mancat ieri, de exemplu?
Mamaliga rece cu salata de rosii. |mi plac mancarurile simple si obisnuiesc sa gatesc simplu: supe-crema de legume foarte parfumate, gazpacho, ceva rapid la tigaie cu ce gasesc prin frigider…

Ce nu va place sa mancati?
Bame, pentru ca mama ma forta sa mananc in copilarie.

Ce parere aveti despre bucatarii cu abdomen plat?
Ii invidiez! Duc o viata foarte echilibrata. Dar cred ca in ziua de azi greu obtii un abdomen plat, daca nu iti faci din asta un scop. Trebuie sa iti dedici viata abdomenului plat! Oare merita? Nu stiu ce sa zic…

Odata cu „Cireasa de pe tort’, ati devenit vedeta. V-ati dorit sa deveniti vedeta?
Sunt o persoana cunoscuta, atat. Vedete sunt Hagi, Ilie Nastase, Mihaela Radulescu… Nu mi-am dorit sa devin cunoscut. Cand am treaba si vine cineva la mine pe strada si ma trage de maneca, nu prea ma simt in largul meu. Dar le raspund tuturor, chiar daca nu imi place. Dau autografe, fac poze cu cine vrea, pentru ca e o bucurie pentru ei si nu vad de ce, daca am ajuns in situatia de a face o bucurie cuiva, sa nu i-o fac.


Sunteti implicat in proiectul „Delice Cook&Fun’. Despre ce este vorba?
Impreuna cu cativa colegi, organizam team building-uri pentru diverse companii. Oamenii vin, gatesc, se simt bine, se distreaza.

Page: 1 2 3