Anteprenoare de succes sub 30 de ani: Ana Morodan – „Am riscat şi am câştigat!”

 Florentina Liutic
.

Viva! a stat de vorbă cu Ana Morodan, primul blogger de stil personal din România. Ne-a dezvăluit, printre altele, de ce a ales acest domeniu, care sunt persoanele care au contribuit la succesul său, dar şi cum îşi încheie o zi de muncă. Descoperă-i povestea fascinantă în interviul ce urmează!

 

 

ana-m1

 

„Anul asta a fost unul foarte bun pentru mine. Simt ca am construit cu adevarat, ca am capitalizat si, ura! :), am castigat si cel mai important premiu al comunitatii noastre de bloggeri de stil&lifestyle, Digital Diva of the Year.

Mi-ar placea sa spun ca am avut mereu instincte aventuriere de antreprenor, ca am stiut mereu ca voi fi pe drumul meu, dar as minti. Mi-am inceput blogul – www. anamorodan.com – tot proiectul meu online si de constructie de marca personala dintr-o… intamplare, mai degraba, o joaca, nesperand ca bloggingul de moda imi va deveni cariera si business. Am fost primul blogger de stil personal din Romania, am avut curaj sa schimb orasul, prietenii, viata, am riscat si am castigat. Cam asta este pe scurt, povestea mea.'

 

De ce ai ales acest domeniu? 

A fost, va spun sincer, intamplare; o intamplare pregatita de o pasiune, e drept, pentru ca am trait inconjurata de o gasca de doamne splendide (bunica mea si prietenele ei), care m-au invatat de mica ce inseamna viata frumoasa, superficialitatea plina de sarm a vietii si… puterea garderobei. Imediat dupa ce am inceput blogul, am devenit dependenta de ritmul, interactivitatea, viteza cu care se dezvolta acest domeniu. Marele meu merit au fost curajul inceputului si faptul ca am simtit oportunitatea. Am sarit imediat (si elegantJ), in barca.

 

Care sunt principiile pe care incerci sa le urmezi in activitatea ta profesionala? 

Acest „fake it till you make it' e seducator, dar am ales sa merg pe mana adevarului „cosmetizat estetic', asa ca postez pe blog si construiesc „content' din intamplari reale din viata mea, ma declin pe mine, cu grija personajului care e in vizorul public.

Cred in forta echipei si oamenii mei sunt extrem de importanti in constructia pe care o fac. Ma incred mult in umor si autoironie. Aduc mereu cu ele bun-simt si ma tin cu picioarele pe pamant, orice s-ar intampla.

Muncesc, muncesc, muncesc, fac o pauza si apoi iar muncesc. Pare stahanovist pentru o „contesa digitala', dar adevarul e ca toate lucrurile bune vin sigur doar cu efort. Nu am prea multa incredere in noroc.

 

 

ana m3

 

Povesteste-ne despre o amintire favorita din parcursul tau profesional de pana acum.

Un „meci' super dragut de la un brunch, in care Ovidiu Buta ma tachina (si o face incredibil de bine; ar iesi un intreg roman din tachinarile lui) si superba Noemi Meilman imi lua apararea foarte hotarata si dragalasa.

 

Daca ne-am intalni din nou peste 5 ani, ce realizare recenta ai sarbatori?

Mi-as dori tare sa sarbatorim reusita mea de a desfiinta toate gradinile zoologice din lume. Mi se pare o barbarie ce facem si imi doresc foarte mult sa pot schimba asta.

 

Numeste 3 persoane sau 3 lucruri care au contribuit cel mai mult la succesul tau.

1. Bunica mea din Arad, cu toata casa, gradina, prietenele, lumea ei. E „povestea de om' care m-a crescut, care m-a format si care mi-a dat incredere ca pot cuceri lumea.

 

2. Lili Misaila si Cristina Pop de la Antz, echipa de consultanta de continut&strategie de marca; ele ma asculta, ma ajuta sa cresc si sunt mereu langa mine in aventura asta personala pe care o visez mare si importanta.

 

3. Eu. Poate va pare arogant, insa mi-a luat mult timp sa lucrez la mine, sa imi depasesc limitele, sa ies din zona mea de confort, sa ma motivez. Sunt destul de mandra de mine desi stiu ca pot sa fac mai mult.

 

Lucrurile nu merg intotdeauna asa cum ne dorim si este firesc sa intampinam dificultati. Cum depasesti obstacolele aparute? 

Urlu (in perna), le sun pe Antze, imi innebunesc de cap iubitul, ma isterizez, ma culc si… ma apuc de treaba.  Exact in aceasta ordine.

 

Ce carte crezi ca ar trebui sa citeasca cei din echipa ta?

Vanity Fair', William Thakeray. Acelasi balci, aceleasi dorinte, aceleasi slabiciuni si frumusete. Poveste fara de sfarsit, nu?

 

Daca te-ai intalni astazi cu o versiune mai tanara a ta, cea de la 18 ani, ce sfat i-ai da? 

„Draga Ana,

Vorbeste mai putin, asculta mai mult.

Scapa de frica si viseaza mai sus.

Cunoaste oameni cu inima deschisa si porneste acum in aventura vietii tale.

Educa-te si experimenteaza.

Scrie tot ce simti si …fa-ti curat in garderoba!'

 

ana m2

 

Ce lucru nou ai invatat saptamana aceasta?

Ca viata te pune si in ipostaze de calau si in ipostaze de victima pana inveti exact lectia potrivita.

 

Care este placerea ta vinovata dupa o zi cu activitate intensa? 

Sa mananc un crème brulée cu lavanda, sa fumez o tigara (cu sipca, of courseJ), o ora la Spa sau un masaj aromatic.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton