Anne Hathaway - Cum a renunţat la dieta vegetariană

 Florentina Liutic
.

Filmările pentru noua ei producţie, care ajunge luna aceasta pe marile ecrane, au determinat-o pe actriţa americană să lase baltă opţiunile gastronomice – o dovadă în plus că un rol îţi poate schimba viaţa.

 

anne hathaway

 

Din nenumăratele lucruri care fac din actriţa newyorkeză – prin adopţie, căci e de baştină din New Jersey – un personaj imposibil de confundat în Cetatea Filmului, ar fi de enumerat, aleatoriu: numele (e drept, aşa o chema şi pe soţia lui Willi­am Shakespeare, dar asta a fost cu prea multă vreme în urmă); ochii mari, negri şi adânci, sub care plantează, de câte ori are ocazia, un zâmbet-advertorial la pastele de dinţi; faptul că e doar una dintre cele şapte actriţe care au înşfăcat un Oscar după o prestaţie într-un musi­cal; deloc în ultimul rând, pentru că a fost vegetariană înveterată până într-o zi, când, aflată la capătul Pământului şi filmând povestea unei călătorii în Uni­vers, a acceptat propunerea parteneru­lui de filmări şi a comandat un fel de mâncare din care nu lipsea carnea.

 

Cum s-a întâmplat totul? Mult mai sim­plu decât ne-am imagina, de parcă ve­detele de la Hollywood, fie ele şi laure­ate ale Academiei Americane de Film, n-ar fi tocmai fiinţe obişnuite, cu nevoi comune. Annie, aşa cum îi spun apro­piaţii, joacă, alături de protagonistul Matthew McConaughey, în „Interstellar: Călătorind prin Univers, film ce intră în cinematografele româneşti pe 7 no­iembrie. Dincolo de faptul că a lucra cu regizorul Christopher Nolan e, cel mai adesea, deosebit de solicitant, Anne Hathaway era epuizată după nesfârşite săptămâni de filmare petrecute în Islan­da, cu un costum de astronaut care cântărea mai bine de 20 de kilograme. Aşa cum singură a mărturisit unei pu­blicaţii prestigioase care a pus-o recent pe copertă, Anne se simţea nu doar la capătul puterilor, ci, pur şi simplu, ajun­sese să nu-i fie bine. Într-o bună zi, aflată în compania lui McConaughey la un restaurant, a cedat din senin propu­nerii actorului de a încerca tot ce era în meniu. Aşa că a cerut un peşte, după toate aparenţele, pescuit chiar din râuleţul care se zărea pe fereastra resta­urantului. A doua zi i-a fost mai bine, acela fiind momentul în care a devenit mult mai puţin restrictivă cu ce se găseşte îndeobşte în farfuria sa.

 

Ar mai fi un detaliu relevant pentru mo­dul în care participarea la un film poate schimba viaţa cuiva. Premiera progra­mată luna aceasta nu e străină de calen­darul Premiilor Oscar – noiembrie e o perioadă favorabilă filmelor şi, mai ales, calculelor care încep să se facă pentru distincţiile din anul următor.

 

Pentru Anne Hathaway, cea care a de­venit soţia lui Adam Shulman după trei ani de frumoasă logodnă, o nouă statu­etă Oscar ar fi o bijuterie la care râvneşte chiar dacă a mai luat una după ce a cântat în „Mizerabilii. Ar fi o nouă po­sibilitate de a-şi etala bijuteriile de ne­wyorkeză – aşa a fost cu colierul, cum altfel? de la Tiffanys! – cu care a făcut să se declanşeze bliţurile pe covorul roşu de anul trecut. Sau să poarte o ro­chie Valentino, la fel de invidiată pre­cum cea pe care a îmbrăcat-o când s-a măritat cu Adam, într-o ceremonie nocturnă de rit evreiesc, în faţa a o sută de oaspeţi, la Big Sur, California.

 

Ori nimic din toate astea. Pentru că Anne Hathaway a traversat o perioadă destul de dificilă din momentul în care a cucerit Oscarul. A fost extrem de stre­sată, nu se regăsea. Nu mai era actriţa pe care regizorul Garry Marshall o compara, în „Daily Variety, cu o com­binaţie între Julia Roberts, Audrey Hepburn şi Judy Garland – devenise un star cu care să fie comparate aspirantele la glorie. Nu era obişnuită să fie atât de pregnant în lumina reflectoarelor, pen­tru că nu mai era fetiţa din New Jersey, frustrată că nu locuieşte în New York (în treacăt fie spus, ulterior a găsit ceva bunicel, în plin downtown, adică în-tr-un apartament din Lower East Side).

 

Între timp însă, Anne Hathaway a reve­nit la sentimente mai bune faţă de dul­cea povară a celebrităţii. Dacă e să judecăm după declaraţia sa din ediţia britanică a revistei „Elle, chiar s-a împăcat cu sine: „Mi-am dat seama că nu mai am nevoie de validare din partea nimănui. {i e un sentiment atât de eliberator! O revelaţie!.

 

Big Brother Matthew McConaughey

 

Aparent, între Matthew David McConaughey şi Anne Hathaway, adică cel mai bun actor de anul acesta şi cea mai bună actriţă de anul trecut, n-avea cum să nu apară acea „chimie, cum zic americanii, pentru care directorii de casting şi-ar da nu numai salariul, ci şi sufletul. Mai mult decât atât, Anne (32 de ani) l-a perceput pe Matthew (46 de ani) chiar ca pe un frate. Zice Hathaway, într-un interviu pentru Digital Spy: „În platou, dar şi în afara lui, ne vorbeam folosind numele personajelor din film! Dar într-un mod productiv, foarte serios. Sigur, totdeauna mi-a plăcut de el, dar lucrând împreună, respectul meu pentru el a devenit mult mai profund. A fost o delectare să facem acest film împreună. Într-un anumit fel, am început să îl privesc de-acum pe Matthew ca pe un frate mai mare. Iar „Big Brother e la rândul lui încântat de partenera sa de pe ecran, precum şi de producţia în sine, pe care o socoate „cea mai ambiţioasă realizare a regizorului cu pelicule nominalizate la Oscar, Christopher Nolan.

 

HORIA GHIBUȚIU, Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton