Andreea Marin – „Nimic nu a mers vreodată lin în viaţa mea”

 Florentina Liutic
.

„3 divorțuri, deci ea e vinovată… Aceasta e doar una dintre prejudecățile cărora Andreea le-a spus pe nume fără rezerve în primul interviu după separarea de Tuncay Öztürk. A mai spus pe nume unor emoții, unor nopți nedormite, unor lecții de viață și chiar și unor eșecuri.

 

Priveam tortul de înghețată pe care îl adusese pentru a sărbători cu noi fina­lul ședinței foto și nu-mi venea să cred că am petrecut o zi atât de relaxantă și veselă cu Andreea Marin. O dată pen­tru că, să spunem lucrurilor pe nume, acest Capricorn cu gropițe în obraji poate fi destul de categoric, direct, so­licitant, perfecționist până la limita admisă, și în al doilea rând pentru că se întâmpla să o prindem într-o peri­oadă atât de delicată din viața ei. În plin divorț, cu toată presa pe urme și cu probleme pe care și le rezolvă din mers, la finalul unui an în care a pier­dut mai mult decât alții ar putea duce. Dacă era nevoie de o dovadă că greutățile nu ocolesc pe nimeni, nici pe „răsfățații sorții, o avem în fața ochilor. „Gata cu drama!, parcă o și aud în timp ce scriu aceste rânduri. Pentru că ce are Andreea pe suflet nu­mai ea poate ști, o bănuiesc și că e ma­estră în camuflarea sentimentelor după atâția ani de direct, dar ce am văzut eu la shooting nu semăna a de-zamăgire, suferință sau regret. Mai devastați păream noi, cei din echipă, de faptul că ieșise Trump președinte. Femeia de lângă noi tocmai descope­rise, încântată, că poate purta o rochie Lanvin cu fața la spate, admira noul studio al fotografului Marius Bărăgan interesându-se de aspectele practice ale investiției (deh, e la bază informa­tician) și abia aștepta să guste din tor­tul cu ciocolată și înghețată luat de la o cofetărie de pe strada ei. Asta conco­mitent cu faptul că, în doi timpi și trei mișcări, ne-a organizat pe toți ca la o transmisie live. Sper să nu se supere pe mine dacă spun că are o energie nebu­nească, pentru că eu nu știu cum să definesc ceea ce am văzut. Și poate nu m-ar fi mirat atât de tare, dacă nu aș fi știut că roller-coasterul de emoții prin care a trecut Andreea în acest an, cul­minând cu divorțul de care vorbește o țară întreagă, ar trebui să fie epuizant.

 

Cum te simți, Andreea, acum?

Mulțumesc de întrebare! Sunt echili­brată și constructivă, aceasta e cea mai bună definiție a stării mele de astăzi. A fost un an dificil, cu pierderi grele, în primul rând l-am pierdut pe tata, apoi au venit câteva vești neașteptate, dure­roase, pentru că implicau prieteni vechi sau oameni cărora le-am dăruit enorm din sufletul meu, iar spre fina­lul anului am ales să îmi schimb viața profund, precum știți. Dar adevărul e că – mulțumesc lui Dumnezeu! – sunt un om puternic și, chiar dacă felul meu de a fi înseamnă implicare sufle­tească fără rezerve, atunci când intuiția, urmată de rațiune, îmi arată că trebuie să fac o schimbare majoră, mă reconstruiesc și privesc doar spre viitor. Cântăresc atent deciziile grele din viață, nu le iau până când nu am epuizat toate soluțiile posibile, dar când ajung în punctul în care am ho­tărât ceva, nu mai stau să mă plâng, acționez asumat, fără regrete, și îmi văd de drum, gândind pozitiv pe mai departe. Fără vorbe multe, cu fapte concrete, pentru că nu simt nevoia să mă justific, timpul le rezolvă pe toate. Oamenii de bun-simț înțeleg perfect ce spun, în rest… cu tot respectul, tre­buie să spun un adevăr: nu pot trăi în funcție de opiniile celorlalți. Eu știu cel mai bine ce simt, cât dăruiesc, unde îmi sunt limitele, în suflet și în viață. Așa că poveștile inventate pe care le-ați văzut pe ici, pe colo, în ulti­ma vreme, cele care creionau o An­dreea apăsată de tristețe, sunt departe de a fi adevărul meu. Cred că voi, echipa Viva!, ați înțeles foarte bine cum sunt după ziua petrecută împreu­nă la ședința noastră foto, ne-am simțit minunat împreună, a fost o zi plină de bună dispoziție!

 

Este mai ușor de suportat un al trei­lea divorț? Ce lecții ai învățat din experiențele anterioare și ți-au fo­losit acum?

E simplu să judeci, să cataloghezi și să numeri nefericirile altora, fără să te întrebi însă, cu profunzime, dacă nu cumva poate fi mai mult decât propria experiență te lasă să înțelegi. M-am lovit de astfel de judecăți superficiale: „3 divorțuri, deci are ea o problemă. Eu nu am, însă, o viață liniară, sunt un Capricorn care cunoaște și vârful, și prăpastia, dar care rămâne mereu în urcuș, pe panta pozitivă a vieții. Cad, mă ridic din genunchi, nu obosesc să învăț, merg mai departe. Și sunt încăpățânată: nu îmi las sufletul mur­dărit, îl păstrez curat orice-ar fi. Ce mi-a folosit din trecut? Să știu că și eu contez, că am dreptul să fiu fericită și respectată ca om, că nu trebuie să ac­cept mai puțin decât merită orice om cu bun-simț, dăruire, plămădit din dragoste și generozitate.

 

Ești o femeie diplomată, care lasă loc de bună ziua. În general. În ce relații rămâi cu Tuncay?

Am scris o singură dată despre decizia mea, scurt, elegant și la obiect, și am promis că nu voi mai reveni la acest subiect. Nu îmi doresc asta, vă mulțu-mesc pentru înțelegere!

 

Într-adevăr, mesajul prin care ai anunțat pe Facebook că divorțezi a fost concret, concis, fără detalii, cum te știm. Mesajul postat, însă, de Tuncay Öztürk a fost opusul. Știai că va exista această reacție la postarea ta?

Nu. Speram că nu va exista. Sunt lu­cruri prea intime ce se cereau spuse față în față, la timpul lor, nu pe Face­book. Nu mi-a făcut plăcere nici să-mi anunț decizia, chiar și succint, pe pa­gina mea, dar statutul meu de persoa­nă publică urmărită de atâția oameni de peste 20 de ani implică o minimă deschidere, de bun-simt, în sensul acesta. Nu ar fi fost deloc mai bine pentru mine să fiu urmărită zile în-tregi, în fața porții noastre sau oriunde aș fi mers, de camere de luat vederi și întrebări nedorite. Am evitat o astfel de urmare, mulțumesc celor ce au res­pectat dorința mea de a nu dezvolta subiectul! A fost o decizie bună.

 

După această experiență, ai spune că diferența de vârstă contează, într-un final?

Nu cred în astfel de reguli când e vor­ba de inimă, cred că există potrivire până la capăt acolo unde există valori și aspirații comune. Din păcate, nu poți ști de la început unde duce căra­rea, poți trăi o viață lângă un om și să nu-l cunoști cu adevărat. Am trăit povești total diferite înainte, am văzut în jurul meu istorii de viață atipice, cu final fericit sau neașteptat. Deci, nu există șabloane.

 

E posibil să iubești pe cineva foarte mult și totuși să lași să intervină des-părțirea? Există așa ceva, de fapt?

Nu, nu cred că e posibil, dacă există aceeași dragoste profundă și fapte care s-o dovedească de ambele părți, cred că relația rezistă oricăror încercări.

 

Am observat că alegi să comunici și să dezvălui lucruri din viața ta prin intermediul citatelor, lucruri pe care altminteri nu le-ai spune nicio­dată direct. Poți să îmi dai un citat la întrebarea de ce dragostea a du­rat doar trei ani? Până și întreba­rea mea e un citat dintr-o carte.

Știu, am citit-o. Dar viața nu e întot­deauna ca în cărți. Aș spune că greșiți, eu îmi asum orice spun, nu am nevoie de alții să vorbească în locul meu. Dintotdeauna am împărtășit, însă, vorbe înțelepte care au rezonat cu su­fletul meu, și la fel face o lume întrea­gă, nu e nimic anormal în asta. Doar că în acest moment, neavând declarații directe din partea mea, unii interpre­tează exagerat orice citat de pe medii­le mele online. Credeți-mă pe cuvânt, nu e cazul.

 

Violeta ce știe despre schimbarea prin care treci? Ce îi spui și ce înțelege la 9 ani?

E inteligentă, matură și un sprijin ex­traordinar pentru mine. Sunt cinstită cu ea, așa cum vreau ca și ea să fie onestă cu mine. Are un spirit pozitiv de invidiat, parcă e copia mea, așa cum eram la vârsta ei. E un copil feri­cit și iubit. Eu, la 9 ani, am trecut, din nefericire, prin cea mai grea încercare a copilăriei mele: mama s-a stins în brațele mele. Și totuși, am găsit pute­rea să devin un om pozitiv și să îi mo­tivez și pe cei din jurul meu. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta! Fetița mea moștenește, se pare, forța și energia mea pozitivă.

 

Ce o vei învăța pe fetița ta despre dragoste și relații, atunci când va veni vremea, prin prisma experien-ței tale de viață?

Că totul începe cu respectul de sine. Dragostea pentru o altă persoană nu înseamnă renunțarea la a te prețui și pe tine.

 

De ce nu merg lucrurile în viața ta personală la fel de lin ca în cea profe­sională, ce nu s-a legat cum trebuie?

Nimic nu a mers vreodată lin în viața mea, contrar opiniilor din afară, nici în viața profesională măcar. Multă muncă, educație pe termen lung, ani de nopți nedormite, sacrificii asumate. În privința vieții personale, eu nu sunt atât de pesimistă, pur și simplu lucru­rile au funcționat atât cât le-a fost dat să funcționeze. Am cunoscut fericirea, și faptul că nu mă mint că durează toată viață, când instinctul îmi spune altceva, nu înseamnă că trăiesc o dra­mă. Viața mea nu e nici pe departe în punctul de a cunoaște blazarea. Am multe de trăit de acum înainte.

 

Culmea e că, în vreme ce viața sen­timentală nu a mers ideal în ultima perioadă, cea profesională a fost fertilă. La tine cam așa au stat lu­crurile mereu. Cum ai reușit să duci la bun sfârșit proiecte într-o perioa­dă așa grea?

Dumnezeu a fost cu mâna pe umărul meu, mai ales în momentele grele. Am o capacitate de concentrare destul de rar întâlnită, știu, mai ales în momen­tele critice. De altfel, problemele per­sonale nu trebuie să afecteze viața profesională. Îmi amintesc perfect anul în care am pierdut 5 oameni dragi, un an cumplit, dar lăcrimam în spatele porților, nu și când ele se des­chideau către public și intram în sce­nă. Rolul meu nu e acela de a mă plânge în fața oamenilor, ci de a aduce speranța. Am o misiune în viață. Și mi-o asum.

 

Îmi pare că ți-e greu să accepți că viața este și despre eșecuri. Ți s-a reproșat că ești prea exigentă, prea critică cu tine și cu ceilalți?

Da, odinioară un psiholog bun mi-a spus că trebuie să învăț să mă împac și cu mine însămi, nu doar să îi înțeleg pe cei din jur, să accept faptul că îmi e permis și să greșesc, că nu trebuie să fiu perfectă. De aceea sunt echilibrată astăzi, pentru că, între timp, am învățat să îmbrățișez chiar și eșecurile, ca pe experiențe de viață firești.

 

Totuși, ești greu de citit, oricât am crede ca ne lași să te cunoaștem. Mereu cu zâmbetul pe buze în pu­blic, mereu extrem de sigură pe tine, oricare ar fi contextul vieții tale. Tu chiar nu pierzi controlul?

Ba da, ca orice om. Dar nu uit ce mi-a spus mama când eram copil: „Nu pune pe umerii altora tristețea ta, nu e vina nimănui ce trăiești tu într-un anumit moment din viață.. Asta nu înseamnă că joc teatru atunci când zâmbesc după un moment greu, eu privesc altfel: zâmbetul este un exercițiu. Pofta vine mâncând. Așa că îmi exersez starea de bine.

 

Dintotdeauna ai avut viteză de reacție în orice situație legată de imaginea ta care a depășit limitele legale, iar anul acesta a fost dificil și din acest punct de vedere. Câte procese ai pe rol?

Unul. Mi se pare firesc să am respect pentru lege și să mă folosesc de justiție atunci când drepturile îmi sunt încăl­cate. Pentru ca aceste legi să existe, pentru drepturile și libertățile noastre, atâția oameni și-au sacrificat viața. E alegerea mea să lupt pentru ceea ce cred că este corect.

 

Ai avut atâtea noi începuturi, indi­ferent de natura lor, a trebuit de multe ori să o iei de la capăt. Nu s-a adunat oboseală psihică?

Ba da, sunt un om, nu un robot. Dar un om care nu se lasă, cu una, cu două. Pentru mine, nu există decât o opțiune: drumul înainte!

 

Ce vârstă ai, de fapt, acum? Și nu mă refer la vârsta biologică.

 

Am o energie mai mare acum decât la 30 de ani, sunt mai echilibrată cu să­nătatea, am o balanță corectă între minte, trup și suflet. Nu mai lupt să demonstrez ceva, mi-am găsit deja locul în această lume, fac sport, mă­nânc sănătos, m-am apropiat de natu­ră și de tainele sale. Nu m-aș întoarce în timp, acum doar țin pasul cu energia debordantă a fetiței mele și, credeți-mă, e cel mai bun antrenament care să mă mențină tânără! 🙂

 

OANA POPOIAG Foto MARIUS BĂRĂGAN

Stilist: SILVIA CRISTESCU

Machiaj și coafură: FLORENTINA CHIRAN

Vestimentație: Dsquared2 (magazin Mengotti), Lanvin și Miu Miu (magazinul Dwome), Max Mara Weekend, Guess, Pas du Tout

Accesorii: bijuterii cu perle Le Midi, pantofi Free by Andreea Marin

 

Citeste si:

 

http://www.viva.ro/vedete-si-evenimente/andreea-marin-pe-tocuri-fiti-gata-start-2-2362367

 

http://www.viva.ro/vedete-si-evenimente/vezi-cum-arata-si-cum-gandea-andreea-marin-anul-2000-2381893

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton