Anca Sigartău este convinsă că s-a vindecat de cancer cu post: "Eu știam că mor, nu mai am de trăit"

 Dumba Gabriela
.

Anca Sigartău a aflat, când copiii ei erau mici, că are cancer și va mai trăi doar un an. Minunile există, susține actrița, și vindecarea ei miraculoasă a avut loc în urma postului Crăciunului pe care Anca Sigartău l-a ținut pentru a se pregăti de moarte. La 55 de ani, actrița rememorează cumpăna uriașă pe care a trecut-o și întărește ideea că postul a salvat-o.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Mamă a trei copii, Anca Sigartău a fost la un pas de moarte. În urma unei investigații care a relevat o tumoră, actriței i s-a comunicat că mai are de trăit doar un an. Deși făcuse tratamentul, medic nu i-a dat voie să plece din spital, pentru că tumora se dezvolta chiar și pe citostatice. Cu toate acestea, Anca Sigartău a insistat să fie externată, deoarece a vrut să țină Postul Crăciunului.

53077614_2255906794679267_913278955308449792_n53077614_2255906794679267_913278955308449792_n

Anca Sigartău scăpat de cancer după ce a ținut Postul Crăciunului

Oricât aș vorbi eu în fața oamenilor, până la urmă lucrurile astea țin de o experiență personală, de credința fiecăruia. Nu îmi este rușine, vreau să spun și îmi asum că alții o să aibă păreri diferite, dar până la urmă este importantă experiența personală”, a început Anca Sigartău să povestească, pentru emisiunea Voi cu Voicu” de la Antena 3, în ce fel a depăşit unul dintre cele mai grele momente din viaţa personală.

După o serie de analize, Anca Sigartău a aflat ulterior că suferă de cancer și nu direct de la medic. Actrița a constatat că lucrurile sunt mai grave decât credea, după ce prietena ei a îndrumat-o să-și urmeze tratamentul.

Eu am povestit despre această întâmplare. În momentul în care am primit un diagnostic care… Adevărul e că nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul, soţul ei era medic la Fundeni, și ea a zis că trebuie să îl fac, că nu e de glumit, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Și așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic, nu mi s-a spus direct”, a mai adăugat actriţa, pentru aceeaşi sursă.

După aceea am ajuns în spital și am făcut acel tratament. Și în momentul în care am cerut să plec din spital, medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec. Că este o tumoră care se dezvoltă și a crescut opt centimetri în trei săptămâni pe citostatice și nu este normal”, a spus ea.

Atunci a fost momentul când am spus că, cu toate astea, vreau să mă duc acasă. Am știut despre post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul”a completat Anca Sigartău. 

Citește și: Cum s-au cunoscut Anca Sigartău și Marian Râlea, actorii din serialul Adela:„A venit și…’

Citește și: Imagine de colecție cu Anca Sigartău şi Marian Râlea, de acum 27 de ani.Cum arătau actorii din Adela

Ce spune Anca Sigartău despre vindecarea ei de cancer și post

Anca Sigartău a început să țină postul despre care e convinsă că i-a salvat viața nu ca să se vindece, ci pentru a se pregăti pentru Lumea Cealaltă. Mare i-a fost mirarea când a constatat că lucrurile au luat o turnură nu doar neașteptată, ci și miraculoasă.

,Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni, nu a fost un regim alimentar, am ținut și eu cum am putut, nu am mâncat lapte, carne, brânză. Am primit foarte multe mesaje că dacă țin post mă fac bine. 

Dar nu a fost un deal cu Dumnezeu, că dacă ţin postul mă fac bine. Eu știam că mor, nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc mai mult”, a mai spus actrița.

După ce a ținut post, Anca Sigartău a mers la un control, la spital, iar medicul a rămas uimit de ce a văzut. Potrivit declarațiilor ei, tumora dispăruse.

,,Apoi, pe 20 decembrie, când am fost la control, doctorul m-a întrebat unde este tumora, ce am făcut cu ea. I-am zis că îi spun ce am făcut, dar nu o să mă creadă. I-am zis că am ținut post și atât. 

Înăuntrul meu, ştiam că dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Cum să nu crezi? Nu am avut nicio gândire pozitivă când am ţinut postul, ştiam că mor. Nu am făcut niciun pact cu Dumnezeu şi nici nu voi face”, a povestit Anca Sigartău.

Anca Sigartău a încercat să se sinucidă

Anca Sigartău a trecut printr-o perioadă dificilă în urmă cu mai mulți ani. Ea a dezvăluit că a încercat să se sinucidă și să își lase copiii la tatăl lor.

„Am înţeles şi am acceptat atât de greu că nu toată lumea poate să te iubească. Îţi doreşti să fii iubit, mai ales când ai profesia pe care o am eu. În general, toată lumea îşi doreşte să fie iubită, de aceea şi facem eforturi din toată părţile. (…) Mă confruntam cu această problemă, o minciună acută din viaţa mea şi mă gândeam că eu cresc 3 copii, îi educ să intre într-un sistem care îi va obliga să accepte minciuni, să se piardă pe sine ca individualităţi. Acela a fost momentul în care, în timpul unui curs despre cultură şi civilizaţie al doamnei Ludmila Patlanjoglu, auzeam lucruri atât de frumoase, deşi eu nu aveam în momentul respectiv bani să-mi plătesc întreţinerea, era atât de greu cu cei trei copii şi mi se părea totul de netrăit.

Ce aş fi putut să fac, cât aş fi putut să muncesc mai mult? Cât aş fi putut să trag mai mult? Nu aş fi putut să schimb lucrurile. Nu aveam decât varianta să mă închid, să mor, să mă sting. Mă îndreptam spre un lucru clar, îmi doream să mor şi era foarte aproape momentul în care probabil aş fi renuţat la viaţă. Mă gândeam că celor mici le-ar fi fost mult mai bine cu tatăl lor, ar fi avut o situaţie financiară mult mai bună . Voiam să închei socotelile pentru ei, să le fie mai bine. Dar acel curs, când auzeam câte lucruiri extraordinare se întâmplă, acele secunde pe care le trăiesc pe scenă, în care oamenii vin şi se simt bine. Acele două ore pe care ţi le-au dat sunt importante, a doua zi au altă forţă să meargă înainte. Pentru momentele acelea îmi dădeam seama că merită şi trăiesc şi că acela este rostul meu – a mărturisit Anca Sigartău, mai demult, într-un interviu mai vechi acordat pentru Adevărul, în emisiunea „Pastila de motivație.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton