Ana Porgras de la Survivor, despre cele mai grele momente în gimnastică: "Am avut rupte picioarele, mâinile, degetele"/ EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Ana Porgras de la Survivor a trecut prin momente extrem de grele în cariera de gimnastă. A suferit două intervenții chirurgicale, însă a avut mai multe accidentări și încercări în strălucita carieră, încununată de o serie de succese. Iată prin ce greutăți a trecut ultima campioană mondială a gimnasticii românești.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Poate că sună a întrebare clișeu, dar ce simți în momentele în care știi… că ești primul și cel mai bun om de pe Planetă, în domeniul tău, și că nu mai e nimeni ca tine? Ce gânduri ai în acele minute când ai medalia la gât și când cântă imnul? Te mai poți gândi la ceva sau ești, pur și simplu, împietrit de emoții?

Când eram pe podium și se cânta imnul, mă gândeam la toată munca pe care am depus-o, la orele de antrenament ca să ajung în acel punct. Atunci realizezi că momentele grele, când poate doreai să renunți, nu mai contează. Satisfacția pe care o ai când ți se pune medalia la gât și auzi imnul național șterge toate greutățile pe care le-ai avut ca să ajungi acolo. Ești în culmea fericirii.

Ana-Porgras-1Ana-Porgras-1

Mi-aș dori ca tinerii de azi să ia un exemplu din aceste vorbe. Aș dori să încerce să își atingă toate limitele, să lupte pentru visul lor, oricât de greu ar fi.

Ana Porgras: „Am foarte multe medalii'

Bănuiesc că ai trofeele și medaliile acasă… Ce simți când te uiți la ele, ce amintiri îți trezesc?

Am foarte multe medalii, dar în casă am pus câteva trofee și medalii care au contat foarte mult în cariera mea, cele mai importante. Când mă uit la ele, văd munca mea de 14 ani, cât am făcut gimnastică. Îmi aduc aminte de clipele de fericire trăite când le-am purtat la gât. Îmi amintesc de oamenii care m-au ajutat, de unde am plecat, cine a fost lângă mine ca să ajung în top.

Citește și: Ana Porgras, adevărul despre relația cu tatăl său, după divorțul părinților:”Am rămas cu sechele”/ EXCLUSIV

Citește și: Ana Porgras, dezvăluiri despre Survivor. Ce nu s-a văzut la TV:”Am fost la un pas de…”/ EXCLUSIV

Citește și: Cum s-au cunoscut Ana Porgras și Zanni de la Survivor:”Când l-am văzut, am spus: Doamne ferește!”/ EXCLUSIV

Citește și: Gabriela Prisăcariu, din nou în rochie de mireasă.Reacția lui Dani Oțil

Ana Porgras: „Mi-a fost foarte greu să-mi revin'

Care a fost cel mai greu moment din cariera ta?

Cel mai greu moment a fost când, după un campionat european, mi-am rupt peroneul. Aia a fost cea mai grea accidentare pentru mine ca gimnastă, am stat pe tușă șase luni. O gimnastă și dacă nu face două zile antrenamente își pierde din „formă. Mi-a fost extrem de greu să îmi revin, trăgeam de mine la propriu. Când a urmat o medalie de aur la bârnă, am realizat că a meritat efortul și mi-am dorit să continui să fac performanță în gimnastică.

Ana Porgras: „Am avut tot ce se poate rupt'

Câte intervenții chirurgicale ai suferit? Ai rămas cu ceva sechele?

Din fericire, am doar două intervenții chirurgicale la menisc, dar am fost destul de ghinionistă la acest capitol. Am rămas cu niște sechele, când se schimbă vremea, sau când fac antrenamente mai solicitante la sală, simt că mă doare, dar e ceva ce nu îmi afectează viața. Am avut cam tot ce se poate rupt: mâini, picioare, degete. Accidentările în gimnastică sunt frecvente, este un sport care îți solicită corpul la maximum, indiferent de cât de puternic ești. Este un sport dur.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton