Alexandra Ungureanu a vorbit despre boala care i-a schimbat viața. „Am ajuns de multe ori la urgențe, din cauza durerilor”

 Lixandru Livia
.

Alexandra Ungureanu are 37 de ani și trăiește o perioadă frumoasă, atât în plan profesional, cât și amoros. Un  singur lucru îi umbrește fericirea: în urma unor investigații de rutină, a descoperit o că are o boală autoimună.

60901555_10156285932545994_4926564239994257408_o60901555_10156285932545994_4926564239994257408_o

Artista a vorbit astăzi la Pro tv, despre endometrioză, boala tăcută a femeilor.

„Acum doi ani, am aflat că am endometrioză.  Am descoperit această afecțiune la un control annual. Endometrioza reprezintă migrarea endometrului. Endometrul este țesutul care căptușește uterul. Endometrioza afectează femeile la vârsta reproductive. Doctorul meu ginecolog a văzut că am niște chisturi mari. Chisturile aveau aspect hemoragic, aveam dureri insuportabile. Am ajuns de multe ori la urgențe, din cauza durerilor', a declarat Alexandra Ungureanu la „Vorbește lumea'

Ce este Endometrioza

Endometrul este mucoasa care căptușește interiorul uterului. Această suferă modificări și se mărește și se îngroașă pe durata ciclului menstrual și, în absența unei sarcini, este eliminat prin menstruație.

Endometrioză este o maladie datorată apariției în locuri neobișnuite a unui țesut similar endometrului. Acesta poate fi poziționat în afară uterului, pe ovare, pe trompele uterine sau chiar pe intestine ori la nivelul organelor din cavitatea abdominală. Presiunea pe care o exercită asupra nervilor poate duce la apariția durerilor asociate cu endometrioză.

S-a descoperit că endometrioza e una din pricipalele cauze ale infertilității la femei. Nici la momentul actual, în ciuda progreselor uimitoare pe care le-a făcut medicina, nu există o explicație pentru această boală. Endometrioza rămâne o mare necunoscută și nu se știe cu precizie care sunt factorii ce duc la dezvoltarea afecțiunii.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton