Alejandro González Iñárritu – Un regizor de Oscar

 Florentina Liutic
.

După ce a câştigat mai multe premii Oscar pentru filmul ,,Birdman', Alejandro González Iñárritu, regizor şi scenarist, a lansat filmul ,,The Revenant', o dramă cu mari şanse la cele mai râvnite distincții.

 

inarritu

 

ŞI-A ÎNCERCAT NORO­CUL ÎN DIVERSE DO­MENII: Deşi lui Alejandro González îi plăceau artele frumoase, precum litera­tura şi muzica, el nu a reuşit să se concentreze asupra studiilor şi a fost exmatriculat de la şcoală în perioada adolescenţei. Ulterior, s-a angajat marinar și apoi a urmat studiile Universităţii Iberoameri­cane. Pe de altă parte, pentru a-şi urma pasiunea pentru muzică a lucrat ca DJ la un post local din Mexic, ţara sa natală. Mai mult, a cochetat și cu producția TV şi a re­gizat spoturi publicitare până când şi-a creat propria sa firmă de pro­ducţie, ,,Zeta Films.

 

A AVUT UN SUCCES IMEDI­AT: În 1999, mexicanul debuta cu drama ,,Amores Perros, un film cu acțiunea situată în Mexic ce a fost nominalizat pentru un Oscar la categoria ,,Cel mai bun film stră­in. ,,Cinematografia este univer­sală, indiferent de steaguri, graniţe sau paşapoarte, explică regizorul.

 

FILMELE SALE SUNT CON­STRUITE ÎN JURUL ACELU­IAŞI SCENARIU: Începând cu lungmetrajul său de debut, regizo­rul a dat startul ,,Trilogiei morţii, o serie de filme în care se repetă aceleaşi motive şi aceleaşi întrebări filozofice. ,,Ce se va întâmpla cu mine? este fraza pe care o rostesc majoritatea personajelor din filme­le lui Alejandro González Iñárritu. De asemenea, fiecare peliculă pune accent pe repercusiunile unui sin­gur act care atrage după sine mai multe personaje a căror viaţă se transformă în haos. ,,Spun aceeaşi poveste în fiecare film, mărturiseş­te artistul.

 

REALIZEAZĂ FILME CU MARI ŞANSE LA OSCAR: Dacă ac­torii din filmul ,,21 de grame au avut șanse la câte un Oscar, peli­cula ,,Babel a fost nominalizată la șase categorii pentru marele trofeu. Totodată, lungmetrajul ,,Bird­man a fost nominalizat de nouă ori la Oscar şi a câştigat patru premii, printre care ,,Cel mai bun regizor şi ,,Cel mai bun film. Nu în ultimul rând, cel mai recent film al său este deja unul dintre favori­te pentru câştigarea unul Oscar. ,,Dacă lungeşti o tragedie, o să devină mereu o comedie. Acestea sunt genul de comedii care îmi plac, explică Iñárritu.

 

FACE FILME CONTROVER­SATE: Cu acţiunea centrată în inima sălbăticiei americane, cel mai recent film scris şi regizat de către Alejandro González Iñárritu a stârnit multe controverse, imediat după prima ecranizare. Mulţi spec­tatori au plecat din sală în timpul filmului, iar motivele au fost varia­te. Nu numai că pelicula este una violentă şi destul de lungă, dar con­ţine și scene șocante, printre care cea în care DiCaprio este atacat de o ursoaică.

 

I-AR PUTEA ADUCE PRIMUL OSCAR LUI LEONARDO DICAPRIO: După ce a avut lan­sarea în New York, celebra deja producție ,,The Revenant, scrisă şi regizată de Alejandro González Iñárritu, a fost desemnat filmul care îi va aduce în sfârşit un Oscar lui Leonardo DiCaprio pentru Cel mai bun actor în rol principal. La scurt timp după vizionare, publicul a exclamat: ,,Să îi daţi lui Leonardo Oscarul ăla!

 

SILVIA CÎMPEANU Foto GULIVER

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton