Cum a fost afectată Ileana Badiu de menopauză: "Am făcut totul pentru ca dezechilibrul hormonal să nu fie traumatizant"

 Dumba Gabriela
.

Ileana Badiu a povestit despre experiența ei cu menopauza, care, în cazul ei, s-a instalat mai devreme decât este normal. În încercarea de a le ajuta și pe alte femei care se află în pragul menopauzei sau trec deja prin acest dezechilibru hormonal, Ileana Badiu a oferit câteva sfaturi pentru a le ușura viața.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Perimenopauza începe în mod obișnuit după vârsta de 45 de ani și poate dura câțiva ani. În timp ce unele femei au simptome ușoare, altele prezintă efecte neplăcute și persistente, atât fizice, cât și psihologice. În cazul Ilenei Badiu, menopauza a debutat mult mai devreme și a făcut tot ce a putut pentru a suporta mai ușor dezechilibrul hormonal pe care îl implică.

269714001_10224630782111167_7860439747417627591_n269714001_10224630782111167_7860439747417627591_n

Cum a afectat-o menopauza pe Ileana Badiu

Ileana Badiu a povestit că imediat cum s-a confruntat cu menopauza a și mers la medic pentru analize. Astfel a descoperit anumite probleme pe care le-a tratat din timp: spre exemplu lipsa de vitamina E, dar și altele. În prezent, vedeta spune că mănâncă sănătos și bea multă apă, lucruri care o ajută în a-și păstra echilibrul.

„Pentru că la mine a intrat foarte devreme menopauza, extrem de devreme și totalmente neașteptat, la 43-44 de ani, m-am analizat si am făcut toate demersurile pentru stopez și să mă acomodez cu acest cu dezechilibru hormonal pentru a cât mai ușor și să nu îl resimt a fi ireversibil, groaznic si traumatizant.

M-am investigat si am observat carențe de vitamine. (…) De vitamine D, am reglat asta. Am avut carențe de vitamina E.

Am luat Omega si iau acum în cicluri de câte 3 luni, pauză… Ai nevoie când nu mai ai bariera de estrogen, colesterolul crește. Colagen iau, efectiv nu mă mai opresc.

Eu mănânc foarte sănătos, iar colagen iau. Beau multa apa. Mănânc conștient. Câteodată plec in vacanță si nu mai țin cont, dar in rest, sunt atentă', a spus Ileana Badiu în emisiunea online EGO Life.

Cum are grijă Ileana Badiu de corpul său, pe parcursul menopauzei

Ileana Badiu a dezvăluit că ea nu a așteptat să apară probleme, ci a mers să vadă cum poate preveni anumite situații.

„Rutina mea a devenit mult mai meticuloasă de când simt că trebuie să compensez declinul organismului. Eu iau suplimente și colagen. Iau colagen de pe la vreo 40 de ani. Inițial luam cure de 3 luni sau de șase, acum, la aproximativ 48 de ani, iau zilnic.

Am vorbit și cu medici, am testat pe pielea mea și am văzut ce mi se potrivește, am făcut niște teste.

Mă bucur că am vorbit despre menopauză, eu cred că ideea de menopauză are nevoie de un rebranding pentru că femeile ajuns să își pună ele însele o ștampilă atunci când intră la menopauză. (…)

Dacă psihicul tău te duce in direcția aia, tu vei și ajunge în direcția aia. Daca te consideri bătrână, o să și fii bătrână', a mai declarat Ileana Badiu.

Citește și: Cum a reacționat Adriana Bahmuțeanu după ce Silviu Prigoană a felicitat-o pentru logodnă.Cei doi au fost căsătoriți de 5 ori

Citește și: Un avion a trecut la câțiva metri deasupra turiștilor, înainte de a ateriza pe insula grecească Skiathos.Imagini spectaculoase

Citește și: David Popovici a devenit primul campion mondial la natație din istoria României. Tânărul de 17 ani a avut o prestație remarcabilă la Budapesta

Ce este menopauza și cum sunt afectate femeile

Menopauza inseamna incetarea functiei ovariene, atat de secretie a hormonilor sexuali feminini (estrogen si progesteron), cat si a functiei ovulatorii. Menopauza inseamna absenta timp de un an a menstrelor.

Menopauza apare prin ‘consumarea numarului de foliculi din ovare. Ne nastem cu un numar fix de foliculi primordiali, pierdem multi pana la pubertate, apoi, lunar, prin ovulatie. Asadar, avem genetic un numar diferit de foliculi si, prin urmare, varsta de instalare a menopauzei este variabila.

Perimenopauza începe în mod obișnuit după vârsta de 45 de ani și poate dura câțiva ani. Pe măsură ce avansați în perimenopauză, menstruațiile dvs. devin mai puțin frecvente, iar unele simptome se pot înrăutăți.

Studiile au demonstrat că femeile prezintă un risc crescut de a dezvolta anxietate și depresie în timpul menopauzei.

Există peste 20 de simptome ale menopauzei:

  • Bufeurile (uneori numite valuri de căldură) și transpirațiile nocturne
  • Proasta dispoziție
  • Oboseala sau fatigabilitatea
  • Iritabilitatea
  • Dificultățile de concentrare
  • Migrena sau durerile de cap
  • Tulburările de somn
  • Creșterea în greutate
  • Pierderea interesului pentru sex
  • Menstruațiile neregulate (care dispar complet într-un final)
  • Disconfortul vaginal
  • Anxietatea
  • Depresia
  • Incontinența urinară sau infecțiile de tract urinar (ITU) repetate
  • Durerile articulațiilor și ale mușchilor
  • Balonarea
  • Uitarea
  • Sensibilitatea sânilor

Simptomele menopauzei persistă în mod obișnuit până la patru ani după ce ați avut ultima menstruație. Pentru unele femei, simptomele pot dura mult mai mult.

Lipsa de estrogen din corpul dvs. din anii de postmenopauză poate cauza modificări fizice și psihologice și poate avea un impact pe termen lung asupra sănătății.

Lipsa de estrogen din anii de postmenopauză poate cauza modificări fizice și psihologice și poate avea un impact pe termen lung asupra sănătății. Ați putea prezenta un risc crescut de a dezvolta anumite afecțiuni, inclusiv diabet, cancer, boli cardiace, osteoporoză, depresie și demență, potrivit theramex.com.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton