Adelina Pestriţu şi Zenaida, prima apariţie la un eveniment. Micuţa e obişnuită cu aparatul de fotografiat

 Pirvu Cristina
.

Adelina Pestritu si Zenaida – Maria, Laura Cosoi impreuna cu Rita si Amalia Enache impreuna cu Alma s-au intalnit marti, 4 decembrie cu Mos Craciun care a venit direct din Laponia.

Mosul a acceptat invitatia Ambasadei Finlandei din Romania si a venit cu desaga plina cu daruri pentru copiii de la Centrul Educational Nordic din Bucuresti, carora le-a spus si povestea Craciunului.

Moş Crăciun sau Joulupukki este o tradiţie scandinavă şi provine din partea de nord a Finlandei, Laponia. Casa şi atelierul lui Moş Crăciun sunt situate în munţii Korvatunturi. Muntele este alcătuit din trei vârfuri care seamană cu nişte „urechi” (în limba finlandeză fiind numite „korva”). Legenda spune că aceste urechi sunt asemănătoare unor antene care îl ajută pe Moşul să asculte dorinţele copiilor de pretitutindeni. Joulupukki-ul finlandez primeşte milioane de scrisori anual. De obicei, el poartă haine de culoare roşie şi călătoreşte într-o sanie trasă de reni.

Moş Crăciun (Joulupukki) are o soţie, numită Doamna Moş Crăciun sau Joulumuori. Împreună cu soţia sa, Moş Crăciun trăieşte şi lucrează în Korvatunturi, Laponia. Asistenţii săi sunt numiţi tonttu, fiind fiinţe umane cu caracter de copil.

Momente pline de veselie, de cadouri, de colinde, de zambetele copiilor bucurosi sa descopere ce le-a adus Mos Craciun, dar si ale parintilor care au retrait magia copilariei alaturi de micuti: Era de neratat pentru noi sa ne intalnim cu Mosul din Laponia. Alma i-a oferit prima un cadou Mosului', a povestit Amalia Enache.

Centrul Educational Nordic este un proiect de educatie prescolara pentru copii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani, infiintat in luna octombrie la Bucuresti, din dorinta de a dezvolta in Romania sistemul nordic de educație preșcolară. Acesta pune accent pe bucuria de a fi copil, de a-și face prieteni și de a învăța prin joaca. O copilărie fericită contribuie la o dezvoltare optimă în plan cognitiv, social, emoțional, fizic, valorificând potențialul fiecărui copil în mod individualizat', declara Alexandru Geoana – Fondatorul Centrului de Educatie Nordic.

Foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton